carnalsoul Публикувано Юли 14, 2010 Share Публикувано Юли 14, 2010 (Редактирано) Преди няколко месеца си купих Crate V18 212 лампово кубе с което си свиря в къщи . Тъй като драйвът на кубето е поне за моя вкус гаден , използвам S-amp на Ники който съм включил преди амп-а . Тъй като е 18 вата за вкъщи е изключително много и никога не бях увеличавал Level-a на повече от 2 и Gain-a на повече от 1 , но си купих един атенюатор от Parni_Valjak и се осмелих да си вдигна вече Level-а някъде към 5-6 проблемът обаче дойде след като го увеличих над 5-6 . Започнах да чувам едно много неприятно бръждене (изкривяване) , което първо си мислих , че е от самият кабинет на комбото , но после след много слушания и проверявания установих , че е единствено от усилвателя . Когато намаля Level-a на S-amp-a това бръждене изчезва и мога да увелича крайното стъпало до 6-7 , обаче вдигна ли отново левела или пипна ли Gain-а на преамп-а бръмченето отново се появява . Според мен претоварвам някое от стъпалата на ламповия усилвател със ефектът включен отпред , тъй като усилвателя ми е едноканален и няма Clean канал сигналът от distortion-a минава през преамп-а който аз се стремя да държа на минимум (малко под 1-во деление ) за да мога да свиря без шумове . Не съм особено навътре с усилвателите особено с ламповите , но според мен за да не се получава такова претоварване и бръждене , сигналът от ефекта трябва да се подаде директно на краиното стъпало за да не се получат тези изкривявания . Ще се радвам някой да сподели дали има решение по въпроса (: Редактирано Юли 14, 2010 от carnalsoul Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Юли 14, 2010 Share Отговорено Юли 14, 2010 Най-добре го запиши да го чуем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
carnalsoul Отговорено Юли 14, 2010 Автор Share Отговорено Юли 14, 2010 Направих семплите . Записани са от LineOut-a на атенюатора и са записани така , че да не натоварват саунд картата ми , така че кривенето не е от там ако някой това си помисли . Тук няма изкривяване ---> Линк 1 А тук вече е увеличен над нивото над което започва да криви ---> Линк 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 (Редактирано) Rapidshare не позволява на човек да тегли 2 последователни файла. По-добре ги качи другаде. Успях да чуя втория файл, защото цъкнах първо на него. Аз не чух нищо нередно - просто много накривена лампа, следствие от това, че си я бустнал със S-amp-а. Ако не ти харесва - пробвай да намалиш Level-а на S-amp. Другото, което може би е - а аз не съм чул - е т.нар. "Tube Rattle". Казват, че El84 лампите са изключително податливи на този проблем, когато са в комбо(т.е. - близо до говорителя - вибрациите му директно афектират звука на лампите) Редактирано Юли 15, 2010 от Valserp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 (Редактирано) За пореден път се убеждавам, че логическото мислене е проблем.( говоря по принцип) Това по принцип, иначе хората отрано взеха да си купуват лампови ампове, атенюатори и тн. Липсва лърнинг кърв - или пътя на постепенното научаване. Спирам с лиричните отклонения. Използвай само комбо усливателя с атенюатора. Идеята на атенюатора е да получиш максимално изкривяване от крайните лампи без да вдигаш много шум. Другият вариант - използвай си Сансамп копието в клийн канал-а на ампа, но не използвай атенюатора. Нищо против копието, за цената е екстра, но не е като оригинала, вкарва микрофонии при определени настройки. Може да си го ползваш по репетиционни например. Върни се към вариант едно. Идеята е да се научиш да свириш с драйв от кубето. Това е общо взето истината. ( ако не ти е достатъчно метъл, ще си купиш друг амп по натам) Вчера в една съседна тема се изказа мнение - защо, като имате вече готини комбо усилватели, свирите с гаден софтуер. Отговора беше, че е интерсно да се разцъка, да и аз го разцъках 2 пъти тази година. Но предпочитам да свиря с реален амп. Редактирано Юли 15, 2010 от TONY Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
inqubus Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 ^ Да де, но човека няма клийн канал. Съгласен съм за настройките на сансамп-а, може би не си намерил подходящи. Аз също свиря с драйв пред лампова глава, не е проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 Не вдигай левъла на диста прекалено много, както и гейна на преампа (остави го максимално clean) и всичко ще е наред! За какво ти е да надуваш толкова S-ampa, искаш да го използваш като бустър ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 Проблема според мен е от ефекта не от ампа. Пробвай с друг ефект отпред (вземи назаем от приятел) за да изолираш вариантите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 Проблема е, че сигурно изцепва гейна на Крейта. В такъв случай трябва да махне сансампа, иначе трябва да го остави максимално клийн. И да действа с дистера. По начало е сгрешил като е взел "блус" амп, името карнал соул и китара шектър говорят за друг стил. Явно това е могъл да си позволи, значи ще се съобразява с това, което може да му даде наличното. Като казавам блус амп, имам предвид, че такъв едноканален амп, който дава от клийн до дърти, само посредством гейна, е подходящ предимно за блус и рок. С по-голямият 30 ватов модел свири Били Гибънс, което вече е обсъждано във форума. Предлагам собственика да пробва някои от стомпбоксовете на Бос за по-екстремен метъл, както и на други фирми. И най-вече да държи гейна на амп-а ниско, ако ползва външен драйв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 Санс-а звучи МНОГО по-добре в крайното стъпало, забучи го там и ще се убедиш! Ако нямаш вход за там - модвай! Ако те изкефи ваврианта можеш да си направиш една кутийка за рутиране на сигнала (ако искаш да ползваш и преамп-а на комбото). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 С-амапа има и кабинет симулация, и не е никак подходящо да се ръгва в чистия канал - той си е направен да свири самостоятелно директно в микса или усилвателя. ...иначе си е една мазня... Ако се вкара директно в крайното може и да е малко по-добре, но трябва наистина да се модва ампа с ретърн. Послушай Дими и ръгни един овердрайв като искаш да палиш лампите. ...И ДЕРЗАЙ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 ^Това е то.С-амп-а е страхотно камионче, но предназначението му е друго.Теб ти трябва буустър.А иначе поначало ти трябва друг тип амп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 С-ампа, ако го накараш само да усилва, без да изкривява, ще ти върши работа в твоя случай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 С бустер просто ще бустне гейна. Но няма да промени характера. Ако говорим за бустове до 150 лв. Нека пробва и разните бос, дигитек или каквото там се предлага. Може би ще му свършат работа. Кой ефект точно да си вземе, нека оставим да си направи сам прочуване. Информция в нета, има за всеки стомп бокс(вкл. семпли), трябва и малко усилие. Отделно си иска време, човек да пробва поне 10, 15, 20 ефекта (дистер или овърдрайв), докато стигне до "неговите" си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dean_dime Отговорено Юли 15, 2010 Share Отговорено Юли 15, 2010 ЕЕЕЕЕЕЕЕ не ! Аз съм със същата китара и ефект (както и мис;ех в скоро време да си взема същия амп). Явно идеята не е много добра (обаче аз далеч не свиря само метъл). За това да питам (сори, че спамя). Според вас кое е по-добър вариянт (понеже аз нямам опит с лампов усилвател): 1. Crate V18 + здрав лампов здрайв (примерно съм се прецелил към Blackstar HT Dual), като гейна на амп е съвсем намален. или 2. Или Crate V33 (който си е с 2 канала) +свестен буустър. Още веднъж се извинявам за оф-а. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts