fura Публикувано Юли 13, 2010 Публикувано Юли 13, 2010 (Редактирано) Здравейте! Разполагам със следната техника: Mixer - Phonix AM 220 Microphone Behringer C-3 Headphones - AKG K171 Monitors - M-Audio Soundphile BX5a Sound card - M-Audio Delta 1010lt Проблемът е там, че не мога да измисля как да разделя звука от мониторите и слушалките. Контролирам звука им от control room, и не мога да изключа само мониторите, трябва да ги намалям по отделно, не мога през миксера. Не съм много опитен и искам да разбера как стоят нещата в този случей. Редактирано Юли 13, 2010 от fura Цитирай
peterko Отговорено Юли 14, 2010 Отговорено Юли 14, 2010 (Редактирано) може би нямаш такава опция на саунд картата пич... повечето нисък клас подобни карти я нямат тая мониторинг опция, пък и миксера ти няма контрол за слушалки доколкото виждам... не познавам делтата но според мен най-елементарното - докато записваш - само на слушалки (изключваш колоните от пауър-а) ако някой има по-добра идея ... Редактирано Юли 14, 2010 от peterko Цитирай
synchu Отговорено Юли 14, 2010 Отговорено Юли 14, 2010 Точно тази карта не е от съвсем ниския клас и никак не е лоша. musicman имаше такава от форума. Пиши му ЛС. Цитирай
fura Отговорено Юли 14, 2010 Автор Отговорено Юли 14, 2010 Навит съм да си купя нов миксер, някакъв по-специален, ако в него е проблема. Снощи доста дълго време търсих в гугъл за всякакви такива неща и намерих една статия за два възможни начина за свързван http://www.tweakheadz.com/how_to_hookup_a_mixer.htm Направи ми впечатление втория, но миксера ми е по-обикновен и няма тези ALT 3-4 Bus Цитирай
axel Отговорено Юли 14, 2010 Отговорено Юли 14, 2010 Защо не си вържеш мониторите на мейн аут-а,така ще имаш контрол по отделно. Цитирай
fura Отговорено Юли 14, 2010 Автор Отговорено Юли 14, 2010 Ами така пак не става защото сигнала от микрофона отива към MAIN и ако намаля MAIN, намалям и микрофона, а това е нежелан ефект. Сигнала от PC-то влиза в 2T RTN, а този от микрофона през REC OUT. Когато местя MAIN, променям и звука на микрофона. Цитирай
presly Отговорено Юли 14, 2010 Отговорено Юли 14, 2010 (Редактирано) Прати сигнала от микрофона към EFX Send и оттам през някой от входовете на Делтата към съответния софтуер, с който записваш. Мониторите си ги вържи към main out, и си гласи нивото както си искаш, слушалките, съответно, си остават на потенциометъра Control room/Headphones. Сигала от компютъра го вкарай на, примерно, входове 5 и 6. Забрави за Rec Out и 2T RTN куплунзите. Успех! Редактирано Юли 14, 2010 от presly Цитирай
fura Отговорено Юли 14, 2010 Автор Отговорено Юли 14, 2010 Прати сигнала от микрофона към EFX Send и оттам през някой от входовете на Делтата към съответния софтуер, с който записваш. Мониторите си ги вържи към main out, и си гласи нивото както си искаш, слушалките, съответно, си остават на потенциометъра Control room/Headphones. Сигала от компютъра го вкарай на, примерно, входове 5 и 6. Забрави за Rec Out и 2T RTN куплунзите.Успех! Благодаря ти много, ще пробвам така. Цитирай
Recommended Posts