Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте!

Разполагам със следната техника:

Mixer - Phonix AM 220

Microphone Behringer C-3

Headphones - AKG K171

Monitors - M-Audio Soundphile BX5a

Sound card - M-Audio Delta 1010lt

Проблемът е там, че не мога да измисля как да разделя звука от мониторите и слушалките. Контролирам звука им от control room, и не мога да изключа само мониторите, трябва да ги намалям по отделно, не мога през миксера.

Не съм много опитен и искам да разбера как стоят нещата в този случей.

Редактирано от fura
Отговорено (Редактирано)

може би нямаш такава опция на саунд картата пич...

повечето нисък клас подобни карти я нямат тая мониторинг опция, пък и миксера ти няма контрол за слушалки доколкото виждам...

не познавам делтата но според мен най-елементарното - докато записваш - само на слушалки (изключваш колоните от пауър-а)

ако някой има по-добра идея ...

Редактирано от peterko
Отговорено

Точно тази карта не е от съвсем ниския клас и никак не е лоша.

musicman имаше такава от форума. Пиши му ЛС.

Отговорено

Навит съм да си купя нов миксер, някакъв по-специален, ако в него е проблема.

Снощи доста дълго време търсих в гугъл за всякакви такива неща и намерих една статия за два възможни начина за свързван

http://www.tweakheadz.com/how_to_hookup_a_mixer.htm

Направи ми впечатление втория, но миксера ми е по-обикновен и няма тези ALT 3-4 Bus

Отговорено

Ами така пак не става защото сигнала от микрофона отива към MAIN и ако намаля MAIN, намалям и микрофона, а това е нежелан ефект.

Сигнала от PC-то влиза в 2T RTN, а този от микрофона през REC OUT. Когато местя MAIN, променям и звука на микрофона.

Отговорено (Редактирано)

Прати сигнала от микрофона към EFX Send и оттам през някой от входовете на Делтата към съответния софтуер, с който записваш. Мониторите си ги вържи към main out, и си гласи нивото както си искаш, слушалките, съответно, си остават на потенциометъра Control room/Headphones. Сигала от компютъра го вкарай на, примерно, входове 5 и 6. Забрави за Rec Out и 2T RTN куплунзите.

Успех!

Редактирано от presly
Отговорено
Прати сигнала от микрофона към EFX Send и оттам през някой от входовете на Делтата към съответния софтуер, с който записваш. Мониторите си ги вържи към main out, и си гласи нивото както си искаш, слушалките, съответно, си остават на потенциометъра Control room/Headphones. Сигала от компютъра го вкарай на, примерно, входове 5 и 6. Забрави за Rec Out и 2T RTN куплунзите.

Успех!

Благодаря ти много, ще пробвам така.