Acei Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 аферим машала бравос anomandrus за представянето на TC HELICON VOICELIVE TOUCH Цитирай
valitchy Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Следя с голям интерес темата от самото начало, anomandrus - голямо БЛАГОДАРЯ за полезната информация, която споделяш! Интересът ми е в полза на TC HELICON Цитирай
Acei Отговорено Януари 16, 2011 Отговорено Януари 16, 2011 чудя се само аномандрос ли ползва ефекти и процесори за вокали? Хайде певци направете нещо по въпроса Цитирай
Mephistofel Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 Ванка, с удоволствие се възползвах от вече работещата система за рейтване на постовете и ти нашляпах плюсовете на ревютата! Съвсем скоро ще ги качим и на сайта. 2 Цитирай
anomandrus Отговорено Февруари 18, 2011 Отговорено Февруари 18, 2011 Супер! Мерсаж!! Аз реших да си оставя и двата процесора защото се допълват много добре. TC Helicon-a го ползвам вкъщи и ми върши страхотна работа с Cubase докато Boss-a има страхотни бленди за Live. Скоро ще купувам и една мониторна система от среднобюджетен клас на която също ще направя ревю. Поздрави! 2 Цитирай
Acei Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 опс тази чудесна тема е позанемарена. Няма ли най-после да се качи някое ревю на дигитек вокалните процесори? Цитирай
anomandrus Отговорено Октомври 26, 2011 Отговорено Октомври 26, 2011 С най-голямо удоволствие бих прочел някое. Моите впечатления от тях са доста добри. Преди време имах един хармонайзер, който беше страхотен и който 100 пъти съжалих че съм продал. Цитирай
Acei Отговорено Ноември 4, 2011 Отговорено Ноември 4, 2011 (Редактирано) интерсуваме някой имал ли е вземано давано с процесорите на диджитек vocal 300 или пък Vx400 ако има би било чудесно да сподели вчепателния :-) или пък може и от тези Live2, 3.... Редактирано Ноември 4, 2011 от Acei Цитирай
Acei Отговорено Януари 5, 2013 Отговорено Януари 5, 2013 Драги певци, Първо искам да ви пожелая много здраве и щастие през новата година и разбира се много професионални и певчески успехи. Би било чудесно ако някой направи представяне на Digitech vocal 300 ili VX400 поздрави 1 Цитирай
JD Отговорено Януари 29, 2013 Автор Отговорено Януари 29, 2013 Здрасти. Първо да уточня: говоря за VX400, макар че са много сходни. Както можеш лесно да се убедиш от всяка снимка, процесорът визуално прилича много на китарната версия. Банките се сменят аналогично - нагоре и надолу, като имаш байпас, разбира се. Подходящо е, ако имаш базова "банка" и сложиш съответно под и над сходни "банки" примерно с повече дилей или с pitch bend. Всякакви "втори гласове" звучат доста странно. Сравнявам с Boss Vocal Performer VE-20, където нещата са значително по-реалистични. Също отстъпва с доста на Boss-а в самото качество на ефектите. Много е важно за каква музика ти трябва и дали искаш да го използваш на репетиция или на сцена. Моят съвет: изгледай в youtube клипчета и прецени. Не бях много обстоятелствен, но се надявам да е от помощ. 1 Цитирай
anomandrus Отговорено Февруари 7, 2013 Отговорено Февруари 7, 2013 Съгласен съм с предишнито мнение на JD. Пробвах новите Digitech и не съм очарован. Цитирай
rockstarr Отговорено Март 19, 2015 Отговорено Март 19, 2015 Здравейте! Купих си, след кратко мислене TC Helicon Create XT.. ще се опитам да драсна някакво "ревю" но едва ли ще достигна нивото на колегите по-горе така че пиша, ако има въпроси, се мъча да отговарям! Първо, премислих точните нужди, който имам, за да не купувам нешо, което няма да ползвам на 100% цената на ефекта е 110 евра в Томан, дойде супер бързо през Динакорд, има-няма 6-7 дни! Супер изработка, мега здрав, лампичките се виждат от всякакъв ъгъл. повечето колеги си купуват процесор, за да пеят и да им наслагва всякакви хармонии и т.н., дори и Мики-Маус-ефекти. в моята група, пеем 3ма човека, та нямах нужда от хармонии и дву-гласи...само щяха да пречат. аз търсех метълски дилей, за припевите, на втора банка лек реверб за куплетите, и да мога да изключвам всичко, докато говоря между песните Има изключителна важна функция - един бутон TONE - съчетава в себе си Де-ес-ер, компресор и нещо като EQ - с три позиции - един вид преамп...само заради тази функция си струва парите - супер яко повдига микрофона в общия микс...вече не ми се налага да се надвиквам с комбота и комплект барабани - винаги звуча една идея отгоре, без риска от микрофонии.. ефекта предлага точно това - седи си на пода, има он-офф, има 100 фабрични ефекта, които могат да се модифицират, и с един бутон превключвам между реверб и дилей...точно, лесно, ясно.... направили са банки по стилове, като след като модифицираш блендите може да си постигнеш целите.. Леко неудобно са направили преминаването между банките - задържа се бутон А/Б, той влиза в режим смяна на стиловете, избираш, пак задържаш, и това е....или се навеждаш до него и с пръст прескачаш бързо... В този аспект Voice live Touch е перфектен - имаш 5 бутона, правиш си 5 ефекта за различните песни, имаш и Он-Офф....но там пък е неудобно, защото трябва да е закачен на стойката за микрофона...супер би бил удобен за клавирист, примерно, да си му седи подръка и да си цъка... Ефектите са с мноооого добро качество - има си реверби, дилей, мегафони, фленджер, хорус, има и ВОКОДЕР му викам аз, те го водят HardTune Много дебело да подчертая - НЯМА хармонии, няма нищо което да прави гласове отгоре, отдолу, по средата и т.н. - за тази цел са големите братчета Voice Live Touch, Voice Live 2 и т.н. От мързел още не съм го регистрирал в интернет...има ъпдейти, както и програма, с която да пренареждаш банки, бленди, ефекти и т.н.. там мисля че ще излязат интересни неща... иначе от прдуктите на ТС, подобен ефект е TC Helicon Mic Mechanic - малко по-скъп, около 280лв, той предлага дилей, реверб, споменатия бутон TONE, и още една функция за корекция на пеенето - предполагам помага за фалшивите тонове....ако се бях зачел повече, преди да го взема Create XT, може би щях да взема него... Create Xt предлага и включването на 3way footswitch, който честно казано, не знам какво повече ще предложи като функции, след като съм си направил блендите и ползвам точно 3....той е по-скоро за големите процесори, където има луупове, хармонии и т.н.... ето този клип много помага да се разбере ефектчето и функциите му: Като извод, много съм доволен, и някой ден ще си взема някой от по-големите модели...засега просто не ми трябват тези функции пак казвам - който търси лууп, хармонии, октавери и други, които не им знам названията - НЯМА да ги намери тук... ако има нещо, питайте !!! 1 Цитирай
LP1 Отговорено Март 21, 2015 Отговорено Март 21, 2015 Колеги с риск да ме погнете заради това което питам, как ги намирате ефектите в този активен миксер, сложили са доста ефекти но дали вършар работа? http://www.behringer.com/EN/Products/PMP1680S.aspx Поздрави на всички! Цитирай
koko57 Отговорено Април 1, 2015 Отговорено Април 1, 2015 (Редактирано) Здравей приятелю...имам голяма молба към теб , може ли да ми помогнеш при разучаването за ползване на процесора Voicelive Touch на TC Heicon защото не мога да включа към миксера си....ето това ми са координатите https://www.facebook.com/konstantin.igribozov... Редактирано Април 1, 2015 от musicman Цитирай както трябва Цитирай
LP1 Отговорено Юни 10, 2015 Отговорено Юни 10, 2015 Колеги, светнете ме малко относто ефекта de esser , компресора ми е ясен обаче това животинче не мода да го разбера каква му е фишункцията и какво всъщност прави??? Мерси ! Цитирай
Recommended Posts