Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ с избора на китара


PaCaTa

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
...защото дори един Скуаяр за 200 лв. на старо да вземеш пак ще е по-добър от тази Ямаха.

 

Хайде да спрем с недомислиците :nono:, като гледам и в по-предните си постове доста си изписал. Не смесвай личните си маркови предпочитания с това, което разбираш под "прозрачна оценка". Нищо лично, но само ти мернах постовете и не се сдържах.

 

На автора на темата ще кажа: разгледай информационната тема:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=71080

Просто повечето неща, които могат да те интересуват на този етап, ги пише там.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^^^^ @horse...... ти май не знаеш какво говориш/пишеш - Squier & BC Rich & Dean, а и останалите от сорта - реномирани марки в сравнение с Ямаха - айде сакън не благодаря мерси ако може :):girl_cray2:

 

Ямаха имат страхотни китари (от значително по-дълго време от доста от изброените). В ниския клас имат много добро съотношение цена качество, а във високия клас инструменти - китарите са им изключително добри.

 

^ @Isomorphic - :thumbs_up: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@ IsoMorPhiC Ти въобще прочете ли какво съм написал бе? Написах "Освен това при толкова евтини китари марката е абсолютно без значение."

Аргумента за реномираните марки е отговор на човек, който е решен да си купи китарата защото е "Yamaha".

Освен това Ямаха са произвеждали пиана много преди да произвеждат мотори, затова съм написал следното:

"Ако говорехме за пиана или мотори - да."

 

Освен това не ми трябва на мен точно да се образовам. А на хора като теб, които вместо да четат коментарите на други хора е редно да си правят изводите сами.

 

И не обърквай човека, защото китарата, която му предлагаш е НИСКОКАЧЕСТВЕНА!

Да не говорим за "якия" пакет на стойност 500 лв. който му беше препоръчал. На който не разбрах само кое му е якото, при положение, че за 500 лв. ще си вземе Squier или индийски Jackson или някоя друга още по-добра китара на старо + усилвател + колан, а не някаква Ямаха, в чиито сайт даже не пише от какво дърво е произведена!

 

Това, че марката има китари по една торба с пари и това, че са платили на някого за да си направи сигначър при тях не означава, че правят добри китари.

 

А и скъпите китари нямат нищо общо с тези за по 300 лв. /нови/ чиято реална цена е не-повече от 100.

 

Затова и казах на човека, който е намерил същата китара на старо за 160лв. ако иска нея да вземе но не новата за 370, щото е минавка!

 

Точно пък с Yamaha да го кажеш това за "такса гъзария" е меко казано ТЪПАНАРСКО! Това е все едно Кока-Кола да почнат да правят китари и ти да ми обясняваш, как Fender било гъзария, а кока-кола било добра китара.

 

Аре моля ти се. Само от този коментар се разбира колко "знаеш". Аз за две години съм свирил на няколкостотин китари от всички възможни марки. Никога не съм свирил на Yamaha, но съдейки по характеристиките на китарата е просто ТРАГИЧНО някой да даде 370лв за нея само защото е Ямаха.

 

Останалите хора, които спорят сега видях че са написали 100 коментара по мой адрес искам да им кажа,

че не може да ме убедите, че китара от Агатис със скапани адаптери, на чиито сайт няма никаква подробна информация за нея е "много добра" защото е Ямаха. Нали ужким не сте фетишисти на тема "марки". Аз това казвам на човека - че в ниските серий марката няма значение.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^

Така... продулжаваш в същия дух. То и половината скуаери са от агатис, другата половина от липа, а индийските джаксъни понякога получават феномена "усукан гриф", но явно според теб това са много по-незначителни проблеми от фактът, че на тази китара пише Yamaha. При това, недей да ме обвиняваш, че я препоръчвам, защото не съм го направил никъде в темата, докато аз съм цитирал твърде ясно това, което мисля че не е вярно, в твоето мнение, а мога да цитирам и още. Моето мнение е ясно на всички, които четат отдавна, но не мога да разбера твоя ентусиазъм да хвалиш точно определени марки, които всъщност също са дъски средна работа, направени от некачествен или в най-добрия случай средно добър материал. точно както аналогично скъпите китари на останалите фирми(както сам уж твърдиш).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Батка ти винаги с тия усукани грифове. Айде пейстни ми снимки тук в темата с приложени доказателства, че тези китари ти си ги снимал. Искам да го видя тоя усукан гриф. Щото досега нито един Jackson не съм видял с усукан гриф.

Това са някакви безсмислени спорове. Всяка китара може да се преебе.

Не е в това въпроса. Според мен ако пича си купи Ямахата ще съжалява и след 1 месец ще иска да я продаде.

Гаранция.

 

Освен това в предния коментар не говоря на теб. Просто като го писах още твоят коментар не беше написан, затова го и редактирах.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хората, които са ми давали инструментите(индийски джаксъни) за ремонт, поради гореописаната причина, ако прочетат темата и сметнат за необходимо, сами ще споделят за горчивият си опит. Може и да ги помоля да го направят, ако имаш желание да прочетеш подобни мнения, разбира се. Естествено, това не се случва при всяка китара, но 24-праговите им модели с тънък гриф имат склонност да проявяват подобен дефект. Разбира се, това не важи само за тази марка. По поринцип по-евтините дълги и тънки грифове, логично се измятат, малко или много.

 

Относно ямахата - според мен тя ще свърши работа, макар и наистина след време да започне да не харесва на момчето.

Това съжаление ще се появи при повечето евтини китари, включително и сингъл койл моделите на марките, които ти хвалиш(не защото са сингъл койл, а защото евтините керамични сингъл койл адаптери, които повечето производители ползват в евтинките си китари, не звучат особено готино). Нормално е евтиният инструмент да е по-незадоволителен от скъпия, но не мисля, че това е функция на марката. Та.. марките, които хвалиш ще са същата тояга, когато са на същата цена. А защо ти допускаш, че ямахата може да е по-зле, но не допускаш, че може да е по-добре, за мен остава загатка, а мисля, и за теб :girl_cray2:.

 

Въпреки това, със сигурност мога да кажа, че ямахата ще бъде една нелоша учебна китара, какъвто всъщност и е замисъла.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За учебна китара става, да. Просто според мен е по-добре на старо тази за 160 кинта да си вземе човека.

А не да набие 2,5 пъти повече.

 

Както и да е. Поздрави на всички не ми се спори повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако не говорим за марки, на мен също не ми се спори особено много.

Вярно е това, че за 160лв. може да изпадне аналогична китара на старо, ако разбира се е в добро състояние. Иначе няма смисъл.

:girl_cray2:

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:girl_cray2:@horsefucker И аз нямаше да влизам в спор с теб и да се изказвам толкова рязко, ако и ти не беше толкова крайно-обобщителен в мнението си.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Така,хубав спро му ударихте :thumbs_up:

Работата е там че за момента нищо неразбирам от китари и затова неми се иска да взимам на старо тей като незнам какво точно трябва да гледам да е добре на китарата,нито ще разбера ако почнете да ми изброявате защото както казах няколко пъти вече - нищо неразбирам :girl_cray2: . Нямам приятели китаристи нито каквито и да е други музиканти ,така че съм си сам в това начинание.

Финансите които мога да отделя за китара са доста оскъдни,а и незнам в скоро време дали ще мога да си взема друга-по добра.Исках просто да знам вашето мнение към какво да се ориентирам като за начинаещ така че данеми се наложи след половин една година да правя основни ремонти или направо да купувам нов инструмент.Относно Yamaha не държа на тази конкретна марка,просто е единствента марка която съм чувал относно качествени музикални инструменти.

Редактирано от PaCaTa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук се продава една пасифика, която мисля че ще е идеална за теб. Влез в контакт с продавача и виж дали още се продава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...да не ми се наложи след половин една година да правя основни ремонти или направо да купувам нов инструмент....

 

Не, едва ли. Най-вроятно е да ползваш китарата поне няколко години, преди да се наложи ремонт(не заради друго, а поради амортизация на прагчетата и т.н.). Ремонтите са нещо нормално, което не е непременно функция на класа на инструмента. Ако конкретната бройка, която си купиш е ОК, то с известна сигурност може да се твърди, че тя ще ти върши работа в този си вид немалко време, стига да се грижиш добре за нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

horsefucker = yamahafucker!

Каква е тая марка, амаха! Индийските Джаксъни са 117 пъти по-добри(точно 117, изчислил съм го)

 

Първата ми китара беше Ямаха(RGX121S за 650лв), все още си я имам, макар че разглобена. Свирих на нея 6-7 години, не съм я продал на 1-вия месец. А стига, ве!

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Батка, имах предвид по-евтини китари. Твоята ямаха е 650 лв. била. Един индийски Jackson е 349лв...

Освен това не съм казал, че индийските Jackson-и са по-добри от Yamaha като цяло. А имах в предвид, че е по-добре за 349лв. да си вземе индийски Jackson /нов/ или за 250 лв./настаро/ вместо да взима тая ямаха за 370.

Както и да е.

 

:thumbs_up:

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.