EpicMe Публикувано Юли 2, 2010 Публикувано Юли 2, 2010 От скоро имам акустична китара и имам проблем с нея,много ме болят пръстите като свиря.Аз свиря нон-стоп от както я имам(3-4 часа на ден)и пръстите много ме болят.Знам че има други такива теми и горе-долу разбрах че след време ще се оправи това,но имам и друг проблем...трудно ми е да натискам струните.При повечето акорди само заглушавам струните,трябва да натисна наистина силно но тогава ме заболяват пръстите.Какво ще ме посъветвате,мислите ли че и това ще се оправи с времето? Благодаря! Цитирай
Лими Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 (Редактирано) Гарантирам ти, че ще се оправи, защото и с мен беше същото преди 35години, когато започвах да се обучавам Редактирано Юли 2, 2010 от Лими Цитирай
Flame Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 ^^ Лими, и аз от личен опит ще кажа, че в началото си е зор, с каквато и китара да започнеш. Но има една подробност, че струните на китарата може да са много високи - при първата ми, която беше едно старо парче. беше така, и направо не ми се разправя какви мъки бяха. Даже и втората, тогава чисто нова, имаше същия проблем - показах я на учителя си и той самият каза, че има възможност да се намали. Специално това, което казваш за струните, ме навежда на такива мисли. Така че, съвета от моя страна - говори с някого, който е навътре в нещата и може да прецени, след като разгледа китарата ти, дали проблема е в инструмента или в инструменталиста Цитирай
Svanio Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 Aз пък имам проблем с изсвирването на някои сола, дали ще се оправи след време? Всичко е въпрос на време колега Ще ти свикнат пръстенцата и след достатъчно време и упражнения сами ще започнат да свирят Цитирай
ViciouS Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 (Редактирано) Пръстите ти ще заякнат и загрубеят, после няма да има болка(до 1 месец максимум, при първите мазоли). А пък също както казаха "колегите" може и да са ти прекалено високи струните, щом не можеш да натискаш добре струните, така че най-добре говори с някой който разбира(най-добре в някой магазин за музикални инструменти - фактор например(те ще ти обяснят всичко)). Редактирано Юли 2, 2010 от ViciouS Цитирай
Lekov Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 не се излагайте. Прекалено високи колко па прекалено високи. Да се научи така на по трудно и после всичко ще му е лесно. Човек когато е нов в някоя сфера винаги има чувството че все нещо му е виновна - я китара я високи струни , а всъщност самият той си е проблема. Така че пич свири си и ще се оправи всичко Цитирай
Flame Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 (Редактирано) И ако наистина са високи, каква точно му е ползата да "свири" на китарата така? Няма никакъв смисъл да си чупиш пръстите за нещо, което само ти пречи да се упражняваш истински и на практика те забавя. Редактирано Юли 3, 2010 от Flame Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Абре я дайте да я видим тая китара, щото пак почнахте да си говорите наизуст! Към автова, ч наистна дай малко снимки да видим за какво става въпрос! Класическа или уестърн китара е, демек какви са и струните, стара ли е, нова ли е? До утре мога да те занимавам с въпроси! Така, че дай снимка да я видиме, та ще се разбере аджеба що тъй стАА! Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 От скоро имам акустична китара и имам проблем с нея, ... Има такива теми, дааа... Ще боли, ще боли и ще спре. Може да смениш струните с по-тънки (ако има накъде), това е едното нещо, което помага. Цитирай
Tozi Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Абре я дайте да я видим тая китара, щото пак почнахте да си говорите наизуст! Именно. Снимай грифа и на какво разстояние са ти струните. Ако са на повече от 1'5-2 мм от грифа и са дебели нормално е като начинаещ да имаш проблеми. Ако боли значи не е добре. Давай снимките и измери разстоянието между струните и грифа. Цитирай
synchu Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 1.5 - 2 мм e доста ниско, като за акустична китара, ако говорим за 6-та струна 12-то прагче и ако искаш да свириш с перо (или по-агресивно) да кажем Нещо около/малко под 3 при относително добър инструмент би трябвало да е ок. Цитирай
Tozi Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 (Редактирано) А да вярно. Аз си мислих за 5-7 прагче. Аз понеже последно време не прекалявам с агресивноста и свиря с дебели жици и са ми по - ниско. Редактирано Юли 3, 2010 от Tozi Цитирай
asen93 Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Мойто мнение е като на колегите аз започнах да свиря на уестърн китара от начало тя беше първата ми китара и мен адски много ме боляха пръстите, но започнах да правя Упражнения и след един месец някъде болките оТшумяха и повече и не са идвали.Тъй че моят съвет е свири и прави Упражнения за пръстите и ще минат болките.След една година си взех и ел.китара и бях донякъде благодарен че започнах на акУстична защото на ел.китарата ми беше много по-лесно. Цитирай
Recommended Posts