Valeri_pj Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 Даа избора е голям.Има човек над какво да се почуди.И аз изслушах внимателно семплите.Честно казано не открих ушевадни разлики.Може би не са ми чувствителни толкова ушите.Спор няма има траф и траф,но тези там рекламираните смятам че са всичките добри.А и този 52 долара напълно си струва.Все има начин някой приятел да го достави от там без набутване и мито предполагам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 ^ митото+ддс на 52$ са от порядъка на 15 лева Транспортът е по-скъп от Америка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 Темата стана много интересна ,с много полезна информация. Но никой не отговори на питащия. Или е ноухау! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 И аз това питам, няма ли кой да подари Know-How? Ако има, и на мен да подари. Вече съм се снабдил с голям чувал и се нареждам на опашката... Имам голяма нужда! Спомням си един лозунг "От всекиго според възможностите, всекиму - според нуждите" - едни да се трудят колкото могат, а други да консумират колкото искат. Мисля си да се преместя от "можещите" в "искащите", какво ще кажете? Защото докато едни си отживяха, други си отработихме! Хайде стига толкова! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 Транспортът е по-скъп от Америка. В случая около 30-40$. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 (Редактирано) За съжаление са твърде малко хората, които са броили намотките, измервали капацитети/съпротивления/индуктивности, както са снемали характеристиките на ламелите, за да може да дадат такава информация. Които са го правили, едва ли биха искали да споделят информацията безплатно. Затова, ако целта е да се направи усилвател с желаните характеристики, най-евтино е трансформаторът да се купи, понеже дори да се спазят някои неща, като броя навивки, размера на сърцевината и дебелината на проводниците, пак едва ли ще се получи характерното звучене, понеже има други неизвестни, като например как и от какво е направена сърцевинята, как точно са секционирани наморките, каква изолация има и т.н. Ако целта е да се направи доброволна "работна група", която да разбере каква е тайната на изходните трансформатори, то това също е възможно и всеки може да участва - кой с финансиране на изследването, кой със самото изследване. Все пак такива измервания изискват хора със задълбочени познания, качествена измерителна апаратура, както и жертвени трансформатори. Това не са безплатни неща. Е, не са и чак толкова скъпи, стига желаещите да получат информацията да не са твърде малко на брой, както и всеки от тях да има някакъв определен за целта бюджет. Вса пак, нали всички трябва да са доволни . Редактирано Юли 5, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 Това би било гот - да разплетем по един два Маршала, пиви, ако има и траф от сло Де да имаше, кой да спонсорира такова начинание Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 Не е само разплитане. Евтим го е казал - измерване, изследване и т.н. По важно е какво ще постигнем? Тайната на един маршалски трансформатор, при това не цялата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 (Редактирано) За съжаление са твърде малко хората, които са броили намотките, измервали капацитети/съпротивления/индуктивности, както са снемали характеристиките на ламелите, за да може да дадат такава информация. Тази информация е налице в нета и по-точно в чуждите специализирани форуми, така че няма нужда тепърва да се размотава оригинален трансформатор. В повечето случаи тайната на тези трансформатори е, че няма тайна. Видът на желязото е известен, дебелината на проводниците също както и броя на намотките и коя след коя следва, а секционирането е минимално или за вторичните почти липсва. Редактирано Юли 5, 2010 от Gregg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 (Редактирано) Не знам не съм специалист но тук съм съгласен с Gregg.Едва ли тези трафове са голяма загадка за хора със знания в тази област от присъстващите тук в форума,а те не са никак малко.Но тук идва и въпроса който постави Parni_Valjak това нещо струва пари и хората,които го знаят са жертвали такива докато го научат.За целта не можем да очакваме подаръци от рода-толкова намотки,на такива и такива секции с такава и такава дебелина на проводника.Това не може да ни го кажат и аз съм напълно съгласен с тях и ако все пак го споделят това ще е голям подарък от тяхна страна и голям жест.А до тогава ще се плаща за такива трафове от Ebay или на хора,които умеят да ги правят качествено. Редактирано Юли 6, 2010 от Valeri_pj Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 ^Много общо казано.Не е съвсем така, когато човек се сблъска с този проблем.Цената на траф от чужбина е 70еу без шипинг, да дойде 200лв, цена която на фона на цялостното изделие не е така плашеща.А и един бг траф не е без пари, нали Така че като теглим чертата се замислям сериозно - има ли смисъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts