Jump to content
Българският форум за музиканти

Изходящ трансформатор


Recommended Posts

Даа избора е голям.Има човек над какво да се почуди.И аз изслушах внимателно семплите.Честно казано не открих ушевадни разлики.Може би не са ми чувствителни толкова ушите.Спор няма има траф и траф,но тези там рекламираните смятам че са всичките добри.А и този 52 долара напълно си струва.Все има начин някой приятел да го достави от там без набутване и мито предполагам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това питам, няма ли кой да подари Know-How?

Ако има, и на мен да подари. Вече съм се снабдил с голям чувал и се нареждам на опашката...

Имам голяма нужда!

Спомням си един лозунг "От всекиго според възможностите, всекиму - според нуждите" - едни да се трудят колкото могат, а други да консумират колкото искат.

Мисля си да се преместя от "можещите" в "искащите", какво ще кажете? Защото докато едни си отживяха, други си отработихме!

Хайде стига толкова!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За съжаление са твърде малко хората, които са броили намотките, измервали капацитети/съпротивления/индуктивности, както са снемали характеристиките на ламелите, за да може да дадат такава информация. Които са го правили, едва ли биха искали да споделят информацията безплатно.

Затова, ако целта е да се направи усилвател с желаните характеристики, най-евтино е трансформаторът да се купи, понеже дори да се спазят някои неща, като броя навивки, размера на сърцевината и дебелината на проводниците, пак едва ли ще се получи характерното звучене, понеже има други неизвестни, като например как и от какво е направена сърцевинята, как точно са секционирани наморките, каква изолация има и т.н.

Ако целта е да се направи доброволна "работна група", която да разбере каква е тайната на изходните трансформатори, то това също е възможно и всеки може да участва - кой с финансиране на изследването, кой със самото изследване. ;)

Все пак такива измервания изискват хора със задълбочени познания, качествена измерителна апаратура, както и жертвени трансформатори.

Това не са безплатни неща. Е, не са и чак толкова скъпи, стига желаещите да получат информацията да не са твърде малко на брой, както и всеки от тях да има някакъв определен за целта бюджет. Вса пак, нали всички трябва да са доволни :).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това би било гот - да разплетем по един два Маршала, пиви, ако има и траф от сло :offtopic-001:

Де да имаше, кой да спонсорира такова начинание :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е само разплитане. Евтим го е казал - измерване, изследване и т.н.

 

По важно е какво ще постигнем? Тайната на един маршалски трансформатор, при това не цялата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
За съжаление са твърде малко хората, които са броили намотките, измервали капацитети/съпротивления/индуктивности, както са снемали характеристиките на ламелите, за да може да дадат такава информация.

 

Тази информация е налице в нета и по-точно в чуждите специализирани форуми, така че няма нужда тепърва да се размотава оригинален трансформатор. В повечето случаи тайната на тези трансформатори е, че няма тайна. Видът на желязото е известен, дебелината на проводниците също както и броя на намотките и коя след коя следва, а секционирането е минимално или за вторичните почти липсва.

Редактирано от Gregg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не знам не съм специалист но тук съм съгласен с Gregg.Едва ли тези трафове са голяма загадка за хора със знания в тази област от присъстващите тук в форума,а те не са никак малко.Но тук идва и въпроса който постави Parni_Valjak това нещо струва пари и хората,които го знаят са жертвали такива докато го научат.За целта не можем да очакваме подаръци от рода-толкова намотки,на такива и такива секции с такава и такава дебелина на проводника.Това не може да ни го кажат и аз съм напълно съгласен с тях и ако все пак го споделят това ще е голям подарък от тяхна страна и голям жест.А до тогава ще се плаща за такива трафове от Ebay или на хора,които умеят да ги правят качествено.

Редактирано от Valeri_pj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Много общо казано.Не е съвсем така, когато човек се сблъска с този проблем.Цената на траф от чужбина е 70еу без шипинг, да дойде 200лв, цена която на фона на цялостното изделие не е така плашеща.А и един бг траф не е без пари, нали :) Така че като теглим чертата се замислям сериозно - има ли смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.