Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Момчета, намерих го!

Оказа се, че наистина е от заведението до нас. Най накрая стигнах до управителя, тъй като сервитоьрите и прочие не знаеха нищо. Оказа се, че имат устройство против котки 'Animal Chaser', което работи с променлива честота от 16 Khz до 24 Khz с цел да не свикват животните със звука му. Работи без прекъсване, което обяснява и въпросните паузи в записа и в това, което чувам. Явно когато стигне честотите извън пределите на слуха ми, спирам да го чувам и го приемам като пауза и т.н, а всъщност продължава да излъчва но на по - високи честоти.

Управителя се оказа много разбран човек, за щастие. Веднага се обади на фирмата, обсъдиха проблема, поръчаха друго, което работи на 24Khz монотонно и което няма как да го чуя (надявам се). Другия основен проблем беше позиционирането, което е на покрива на заведението, което пък от своя страна е точно под терасата ми на 20 метра.

За сега обещаха да го спират вечер, след работния ден, временно решение докато дойде новото им устройство.

Благодаря още веднъж на всички, които отговориха и ми дадоха информация. Желая Ви успехи с музикалните нещица с които се занимавате или с каквото и да е било друго.

Лек ден! : )

Отговорено (Редактирано)

За съжаление малко късно попадам на темата иначе веднага щях да ти кажа, че това е най-вероятно нещо, дето гони мишки и други гадини. Просто вече ми е е случвало и разпознавам "пищенето". От твоя файл не ми се вижда "плаването" да е чак до 24 килохерца, а по-скоро десетина секунди гравитира основно около 14.5 kHz (което най-много дразни), след което паузира още десет секунди и пак започва. Има и една константа на 18.5, но тя почти не дразни. Това да го слушаш 24 часа си е направо по-зле от китайска капка...аз поне ще се побъркам още на втория ден. Между другото тазгодишното световно първенство е първото, което не следя редовно именно поради 90 минутния постоянен звуков фон на вувузелите - по което и време да пуснеш мач, ония надуват като за последно...не, мерси, ще гледам само последните 3-4 мача.

А на теб ти пожелавам новото устройство наистина да работи над 20 килохерца. :ok:

Редактирано от yamaha
Отговорено

Ние още в началото подозирахме, че е от подобно устройство. След изключване на телевизорните и другите космически варианти като вероятни.

И все пак с микрофона не мисля, че мога да хвана над 20 Khz приблизително нали така? Освен това като чистих записа с тея филтъри не знам какво съм направил. С други думи, не е коректен ориентир. Човека каза, че не спира да излъчва сигнал, а че сигнала играе, за да не свикват животните с присъствието му. И че си стига до 24 Khz, когато мислим, че всъщност млъква.

Няма значение наистина, само кучето ми ще чува сигурно новото и се надявам да не го дразни много.

Отговорено

бре, следя тая тема с интерес, радвам се, че се стигна до щастлива развръзка (: верно много противен звук, щом в моя диапазон е така, не ми се иска да съм на мястото на котките :ok: впрочем, има една такава банда във форума...

ей, ама баш котките да са им криви значи... дето каза един от по-горните - устройство против мишки, пък то - кво... балимааму :)

а ти, pete, изглеждаш свестен пич, хубаво си се ориентирал къде да питаш, че и усмивка с интервал пишеш, направо хващай една китара и оставай тука у форума ;)

Отговорено

Не ме влече приятелю, в друга насока са ми интересите, но може да разгледам наоколо да обогатя малко общата култура.

Отговорено
И все пак с микрофона не мисля, че мога да хвана над 20 Khz приблизително нали така?

Вярно - my fault. :D

Аз като видя 'wav' и автоматически приемам, че вътре трябва да има цялата лента. Естествено, че микрофонът ти е резнал над определени килохерци, но понеже не е така стръмно както при MP3-те, та даже и не се замислих. :)

Отговорено

:) Току-що и до мен в магазина сигурно са монтирали подобно устройство, защото чувам гореописаният звук! ;) Но поне вече съм подготвен от тази тема и ще преценя какво да направя до един, два дена! ;)

П.П. Явно тези устройства ще стават все по-масови! :(

П.П. Добрата новина за мен е, че и на мойте години все още чувам над 12khz :mellow:

Отговорено

Не мога да повярвам, че Pete е попаднал на такъв разбран управител в България.

Успех :thumbs_up: