Betrayer Публикувано Юни 22, 2010 Публикувано Юни 22, 2010 Имам малък,но досаден проблем...китарата някакси незнайно събира бая прах точно под струните и се маха досадно - трябва да отпускам струни,да бърша и пак да обтягам,като после струните трябва да се разпъват пак.Някакви идеи как да се справя така,че да не бърша повече? Благодаря.
Лими Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 Бърши праха с някаква много малка бояджийска четка без да разхлабваш струните, или виж за някакъв антистатичен спрей, стига да не ръждясат стуните от него.
Hillbilly Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 некой си праи майтап пак. Най лесно - слагаш под душа и измива цялата прах качествено!
Lekov Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 четките с които жените си нанасят грима или нз кво точно, абе това са четки с много мек косъм, ама много, провират се навсякъда заради самата еластичност и само като ги позавъртиш и изчистват - пробвай този вариант
muzicantini Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 Не знам, но не е от несвирене. Аз редовно свиря и точно върху адаптерите ми се натрупват боклуци, които сякаш са залепнали там и много трудно се махат.
daniel.hristov Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 Ми аз след свирене си минавам под струните с кърпичка, после прибирам китарата в калъв и нямам такива проблеми; добра идея е да чистиш и всяка струна поотделно.
Valserp Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 Точно от свирене се получава. Това са частици от перцето и ноктите ви... Както и съвсем редовен прах, де Бъркаш със парцал под струните без да ги разхлабваш. Не е ракетна физика - просто ти трябва тънък парцал.
Nordon Отговорено Юни 23, 2010 Отговорено Юни 23, 2010 Бъркане с парцалче под струните му е майката, ще се съглася с Valserp. Четките не ми вдъхват много доверие, но може и да е успешна тактиката с тях. А обикновения прах всъщност са.... частици мъртва кожа. Защо ли се натрупва върху предмет, който пипаш нонстоп се чудя. ( който си помисли за друг предмет, а не за китара - свиня! ).
mfutbol Отговорено Юни 23, 2010 Отговорено Юни 23, 2010 Аз имам горе-долу същия проблем и просто от време на време с парцал минавам от там където има прах. Колкото до естествения прах, т.е. този, който се събира и без да пипаш китарата - най-добре ще ти свърши работа един хубав кейс. Аз всички китари с кейсове, които съм виждал нямат много прах, даже някои изобщо.
muzicantini Отговорено Юни 23, 2010 Отговорено Юни 23, 2010 Да, натрупва се от свирене. Точно там където кожата на дясната ръка се търка в струните, парченцата, които падат полепват по адаптерите и става мазало. :X
Hellrider Отговорено Юни 23, 2010 Отговорено Юни 23, 2010 Да, натрупва се от свирене. Точно там където кожата на дясната ръка се търка в струните, парченцата, които падат полепват по адаптерите и става мазало. :X Пичага, сори ама се излагаш...
Recommended Posts