Jump to content
Българският форум за музиканти

Dean Razorback V255 Explosion или B.c. Rich Wartribe Kerry King Signature :)


Dean Razorback V255 explosion или B.C. Rich Wartribe Kerry King signature :)  

57 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Здравейте :) Не съм тръгнал да си купувам една от 2те китари, просто винаги имам мнение по въпроса и за 1ви път не мога да реша, нито коя е по-добра, нито коя визуално повече ме радва :ok: Ии реших да пусна анкетата да видим какво мислите вие :) Принципно и 2те китари вървят една и съща цена, според зависи вече. Ето ги и въпросните китари, за повече картинки и статистики, скролнете надолу в линковете, вие си знаете :thumbs_up: -

 

Dean Razzorback v255 explosion

 

http://cgi.ebay.com/NEW-DEAN-DIMEBAG-RAZOR...=item45f384b1a4

 

B.C. Rich Wartribe Kerry Кing (Slayer) Signature model

 

http://cgi.ebay.com/BC-RICH-Kerry-King-Sig...=item2ea6ef2800

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко се чудих не е истина...

Разликите са:

Плюсове на БЦ-то - калера по-ми допада от лицензирания флойд

Плюсове на Рейзъра - махагон е(което по-ми допада от изцяло мейпъл в комбинацията с емг-та които са с малко по-малко ниски(81-то)), формата на китарата по ми допада.

 

Със съвсем малка преднина гласувам за Дийн, но да си призная не бих си купил тяхна китара с това използване на името на покойника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dean-a ми харесва повече още на пръв поглед... или просто никога не съм харесвал BC Rich. Нито формите им ме радват, звука донякъде само и все пак е въпрос на лични предпочитания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако аз трябва да правя избор между двете китари без да се замисля бих взел дийна.

И бих искал да добавя че принципно не съм фен, нито на Kerry, нито на Darrell.. това ще рече, че мнението ми не е субективно.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих избрал Дийна,макар че нямат почти никакви разлики,освен махагоновото тяло,което ми допада повече.Никога не съм харесвал БиСи Рич,да не говорим че от формата на тая китара ми се повдига.От друга страна това че Дийн използват името на Дайм за да им върви бизнеса е много мизерно,имайки предвид че направиха 1000 "Дайм" китари,повечето от които някви изгъзици,а и надуват цените на Razorback-овете адски много.Ако ще давам 1000$,ще е за някой ML 79 и толкоз. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувам за B.C.Rich - a ,заради калера и ПА-2-стабилен хардуер и екстра в електрониката.Не че Дийна е лош но ми направи впечатление че капачето на батерията е на много кофти място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B.C. Rich - първо никога не бих правил оборот на такива мизерници като Дийн, второ BC разполага с Kerry King EMG комплекта - т.е. 81/85 + пре-ампа и трето Kahler-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Като че ли Рича е по-малкото зло от двете, така че нея бих избрал :cheers2: За Дийн много чета по чужди форуми, че съотношението цена/качество е по-ниско от другите големи марки. Цените знаете заради кой са надути...

 

Ако ще е от щатите бих си поръчал Carvin или Caparison :offtopic-001:

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И двете марки са мн яки,и двата модела къртят,и Kerry,и Dimebag са мн яки ама ако решиш да си взимаш BC Rich-а и ако си от София,отиди до малкия цум.Там го има същия модел и ще ти излезе мн по-евитино да си го вземеш от там,май беше 800 и нещо или 900 и нещо .

Редактирано от METAL_HEAD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Високият клас модели на BC Rich не са никак лоши (разбира се, ако си падаш по такива китари изобщо) - имат удобни грифове. Специално тази има и ЕМГ Кери Кинг сет, което си е +.

От друг страна, виждал съм скъпичък Дийн Даймбег сигнатчър и се уплаших от ниското качество на изработката. Пикъп селектора е като на скуаер, имах чувството, че ще ми остане в ръката, флойда е лицензиран, потенциометрите също имаха евтин вид. Ако изключим факта, че беше с много шарен финиш (то е ясно - правен е за фенове на Даймбег), китарата не си заслужаваше парите според мен.

 

А, да освен това, китарата все пак е по спецификациите на Даймбег и има един много характерен V-образен гриф (поне тази която съм пипал беше такава), който определено не е за всеки. Съветвам те да пробваш преди да купиш, ако имаш възможността. Все пак не става дума за китара за 300 лева. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с всички гореспоменати минуси относно Dean Guitars и с всички гореспоменати плюсове за BC Rich! :hysterical: А ако не бяха същите мизерници от един БГ магазин (чието име няма да споменавам) можеше да се хваля с такъв модел на Kerry King. :)

е едно интересно клипче, което може би се доближава малко до темата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...
:) Готино се получи :cheers2: и готини мнения дадохте :cheers: Очаквах повече битка да има, но Диина май печели :hysterical: до тук де :) Вие си гласувайте :hysterical: А и само да поясня, понеже видях няколко мнения, като купувам да пробвам и т.н., аз няма да си купувам една от 2те китари, моята най си я обичам :hysterical: , пуснах го така да е забавно ^_^
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувах за Dine заради махагона.Като цяло и 2-те китари имат високи цени според мен.Може би това се дължи на имената,които присъстват в моделите.Формата на B.C.-то никога не ми е харесвала и е доста неудобна според мен (прав/седнал)+ това съм срещал вече няколко модела от тази форма,на които баланса им се губи заради тежката глава.

Другата китара също не е застрахована от този недостатък с оглед на това,че притежава доста голяма глава...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.