muzicantini Публикувано Юни 14, 2010 Публикувано Юни 14, 2010 (Редактирано) Та... реших, че компютърът не задоволява меломанските ми нужди вече и ми трябва нещо по-солидно. Ще говоря направо с конкретни модели, искам да чуя някои експертни мнения . Основното, на което се спрях и най-дълго време свирих на него, е Behringer LX 112 V-ampire . В линка пише основните характеристики, това което ме блазни е, че е с вграден процесор на ефекти, с 99 запаметени позиции. Има всичко необходимо на един запален любител - китарист, звукът е доста мощен, има симулации на Ампове (32 общо) и симулация на ефекти (май 16, не помня). В комплекта има футсуич, което е голямо предимство. Има MIDI изходи отзад и ... тука малко ми бяка терминологията ... може да се включи кабинет към него :? Та... цената на това нещо е 580 лв. Разполагам с тези пари. Всъщност разполагам с около 700 лева и мъъъничко отгоре, не ми се и дават толкова много, защото скоро може да предстои смяна на китарата. Следващото нещо, което пробвах, беше - Marshall MG15DFX . 15 вата, 4 ефекта (дилей, фланджър, хорус и реверб + гейн). Самото кубе вади страхотен тон, но е много специфичен. Аз лично останах очарован от чистия му канал, който звучеше звънливо, точно както го искам, но пък няма симулации и много ефекти. Не е за мен, аз свиря различни стилове. Цената му е 400лв. Пробвах и Behringer GTX60 . Има същите ефекти и възможности като Маршала, но звукът на Маршала е много по-добър според мен. Цената му е 325 лв. И тук вече излиза възможността да си купя обикновено кубе без много ефекти + китарен процесор. Само че ще ми излезе малко по-скъпо. Маршала + един процесор от 250 лв, да речем, излиза 650 лв, при което леко ме стяга джобът... Чувам, че Беринджър не е особено добра марка, за разлика от Маршал, която си има своите традиции и се колебая какво точно да направя. LX112 изглежда добре, дава добър звук, има си необходимата мощност (даже и отгоре), но пък Маршалът е по-компактен и по-звънлив на звук. Дали вграденият процесор е добър избор? Другата ми опция беше Line6. В магазина казаха, че могат да поръчат от Динакорд (понеже са магазин на Динакорд) някакво кубе Line6, което мога да пробвам, но не съм задължен да купя и ще си остане в магазина. Само че моделът, който ме интересуваше - Spider III 75 го имат в наличност само 1 бройка и не могат да го поръчат просто да пробвам, трябва да си го купя. А чувам много добри неща за Line 6, пък и има много вградени пресети с ефекти, имитиращи тона на известни музиканти. В Сливен това е единственият музикален магазин, а път към други градове скоро нямам, така че на това разчитам, не бих си поръчал кубе, което да не съм пробвал и чул с ушите си, вързано с моята китара. Колебая се коя е най-добрата опция и има ли въобще шанс да сбъркам, затова ще съм благодарен на няколко съвета. (: Едит: Забравих да кажа, че Маршалът, споменат по-горе, може да ми бъде доставен в 30 -ватовата си версия за 475 лв. Редактирано Юни 14, 2010 от muzicantini Цитирай
Yo The Real Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 Маршал имат традиции, но във високо-бюджетните си серии. MG серията сериозно отстъпва на другите си конкуренти, въпреки че бях притежател на 10 ватовия модел и доста ми харесваше. Но му плащаш много пари за името. Берингер наистина не са за препоръчване от към кубета, освен ако наистина си доста ниско-бюджетен. Възможности : 1. Line 6 Spider IV 30/Peavey Vypyr 30/Roland Cube 30 2. Това. Имам Лайн 6 IV 30 и съм страшно доволен, от всеки моделинг амп можеш да извлечеш по поне 3 различни бленди. Но бих избрал Фендера, защото е лампов, има си ефектите, има си симулациите и е със сменен хубав говорител. Цитирай
Icarus Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 Hillbilly продава в момента fender superchamp за 400 камъка, виж обявата му в раздела. Има там ревюта глупости и дрън-дрън. Издухва отвсякъде беринджъри и евтини маршали. Все пак е с лампово крайно стъпало. А, той горния го е предложил. И аз съм за. Цитирай
muzicantini Отговорено Юни 14, 2010 Автор Отговорено Юни 14, 2010 Този Фендер изглежда интересен, но ... все пак е в София, няма как да го пробвам, иначе като цена ме устройва горе-долу, ама не мога да поръчам нещо, което не знам какво е. :/ Цитирай
Valserp Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 Не съм фен на варианта "Процесор + кубе", защото е много лесно да уцелищ грешната комбинация м/у съответните процесор и кубе. Поне на мен никога не ми се получава - просто амп-ът оцветява звука на процесора по неприятен за мен начин. За сметка на това - един моделиращ амп, като Behringer Vampire, Line6 Spider, Peavey Vypyr, все пак винаги ще е подходящо осъвместен още във фабриката - все пак това им е идеята. От друга страна - да си имаш процесор е свобода на движение. Има места, където просто няма време/място/възможности за озвучаване на кубе. Може да помислиш за вариант Процесор + монитори за вкъщи, а за репетиции и лайв - само процесорът, директно в пулта. Цитирай
muzicantini Отговорено Юни 14, 2010 Автор Отговорено Юни 14, 2010 Репетиции и лайв... такова засега не се прогнозира да се случва. Монитори... честно казано не знам това какво представлява и колко струва и от къде се намира . Относно Фендера - чух ревюто в Youtube - невероятно мек тон за джаз, но сякаш за хард рок тонът може да е малко по-остър... нещо не ме грабна, вероятно не разбирам толкова. Утре мисля пак да ида в магазина и да пробвам различните кубета с различните процесори, да видя как се комбинира звукът. Това Line6 много ме влече, обаче няма как да ми го докарат до тука :/ Цитирай
rosso Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 Здрасти. Горе колегата е написал, но и аз бих ти препоръчал поне да чуеш Peavey Vypyr, пък ако ти хареса може и да си го купиш. В София го има, в Сливен - не знам, но поне виж някое видео ревю. Цената на 30 ватовата версия е около 450 лева. По-натам си взимаш и педалчето Peavey Sanpera и за домашни условия си супер. Успех. Цитирай
stomanow Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 +1 за суперчампа,един приятел има такова и е много добро.Не знам кое ревю си гледал в тубата,но можеш да видиш това на koliok . Цитирай
muzicantini Отговорено Юни 14, 2010 Автор Отговорено Юни 14, 2010 Peavey Vypyr няма от къде да видя, макар че ревюто ме впечатли (30 вата). Ъм.. Беринджъра хич ли не става? :/ Не че съм влюбен в тая марка, ама това ми е лесно да го взема, ще съжалявам ли после? Цитирай
Icarus Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 ^Спри с тия категорични мнения. Дали ще съжалява или не, има само един начин да се провери. Каквото и да вземе, ще го смени така или иначе. Човек винаги греши, не е кой знае каква драма. Взимай смело и безотговорно каквото ти е на сърцето, и което ти харесва в момента. Половината раздел е тип 'какво да си взема, че хем да е за никви пари, хем да е на световно ниво'. Стига! Купувайте, продавайте, пробвайте, свирете, слушайте, мъчете се, ядосвайте се и псувайте, другото само ще си дойде. Няма друг път за мен. Нали знаете клишето, че човек се учи от грешките си. Има си причина да е клише, и да е използвано от целия народ по тая планета по амнайсе милиона пъти на ден, някак си. Всички не искаме да се преебем, ама се случва. На някои по-често, на други - не. Разликата между първите и вторите е, че последните не ги интересува особено тоя факт, и си ма'ат напред както си знаят. Затова след години можеш да кажеш "Ей на, аз направих еди-какво-си, и стигнах до еди-какъв-си-извод, щото ето-това-дето-го-направих ми излезе през гъза", и ще можеш да си спиш спокойно и да си живееш живота и да си пиеш бирата, без да се притесняваш, че много ще ти се потят ръцете през лятото от това, и ще пишеш неадекватни мнения из някакво съмнително интернет пространство. Тъй че - ръй, и рокендрол! Цитирай
Svanio Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 Aз ли нещо чета както трябва.. последно кубе или процесор или и двете? Имаше една хубава тема по въпроса евтини кубета и кои има смисъл да използват с ефекти/процесори и там общо взето се разясни, че към моделиращ амп няма много сми да се използват външни ефекти и аз съм на това мнение Пак мое мнение за тия пари като процесор можеш да си вземеш процесор на Boss. Tука във форума го продаваше един колега на доста прилична цена и според е мен доста класи като звук и функционалност над другите процесори в този ценови клас, но това си е моето мнение Разрови се из форума ако не си го направил вече и се доверявай на слуха си, не на мнения Цитирай
muzicantini Отговорено Юни 15, 2010 Автор Отговорено Юни 15, 2010 Въпросът е дали моделиращо кубе, или кубе без ефекти + процесор. Днес пак бях в магазина. Категирочно - Behringer LX112 е най-доброто нещо в тоя магазин (освен един Машршал, дето е глава + колона за 1400 лв, ама него....). Сега се чудя дали да си организирам някакво пътуване до някой по-голям град да ида в някой магазин, да пробвам други марки и модели от този клас, че да сравня или просто да взема тоя Беринджър. Цитирай
Svanio Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 Най-добре се разходи из магазините и виж. И да не харесаш нищо, ще си вземеш Behringer-a Винаги е хубаво да се види/чуе колкото може повече, за да имаме по-голяма база за сравнение. УСпех Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 Истината е, че ако китарата ти не струва, няма значение в какъв усилвател ще я включиш. Цитирай
Recommended Posts