Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Дайте да направим един чат за форума да не спамиме теми с излишни кавги и мнения, които ги засягат двама до трима!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорилнята е нещо подобно.Там може да си пускаш шеговити теми и да говориш каквото ти падне.Може и да си сериозен.Може и от двете по малко.А това,което смяташ за кавга,всъщност не е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ До но там нещата стават през 1-2-3-4-5 минути и то ако има заинтересовани. И накрая темата като се отплесне се заключва или трие!!! Според мен трябва да има вътршно форумен чат, както във фейса и тем подобните глупости за да може нещата да се решават между двама-трима без да се налага спам, флууд и опорочаване на темите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога естеството на самите теми предразполага към несериозно отношение.Назад в раздела има много такива.Нормално е да се затварят или трият,защото на практита няма полза от тях.За разговор или въпроси към определен човек може да ползваш личните съобщения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно заради това предлагам върешен чат, темите се трият точно защото както сега с тебе си говорим, заемаме място на сървъра, което го натоварва, а и има закрити теми дето никой даже и не поглежда към тях! Когато някой не е доволен с чуждо мнение и няма реален коментар върху темата, а иска да каже на някой нещо трябва да е лично. Да сега ще кажете има "Лични съобщения" ама никой не му е приятно докато си гледа някъде и изведнъж опа pop-up : "имате лично съобщение". Админите да решават. Аз отивам да си скъсам струните!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вътрешно-форумен чат е непрактично решение именно поради факта, че този тип скриптове често се ъбюзват и стават причина за надвишаване на лимити за процесорно време и един Господ знае още какво(просто нямам опит с хостинга където е форума и затова давам само една знайна и вероятна за мен причина за проблем). Този тип чатове тъпчат чат сесиите директно в базата данни, което може да доведе до доста главоболи като бавно зареждане на форума, чупене на базата данни и налагащ се рипеър доста честичко. Ако имате нужда от персонална комуникация, създайте една тема за потребителските ви скайп акаунти и ги пуснете вътре. Преди време имаше такава тема, доколкото помня, но тя потъна в небитието. Ето я и нея самата. :greenangel:

 

Тема за Скайп акаунтите ни.

 

Може да създадете чат канал в него и да направите мазало от масови спорове и дискусии вътре.

 

Просто чат плъгин за форума е нещо, което лично аз не препоръчвам да се инсталира. Скайп си е достатъчен като вариант.

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IRC го намирам за най-удачното решение за подобен тип чат, а Skype ползвам единствено за единични разговори. Към момента все още съм админ и девелопър в ShakeIT (сървър irc.elitsat.net), така че ако има достатъчно желаещи за IRC варианта, да заповядат в мрежата - ще регистрираме и канал. Не кисна много по чатове вече, но се мяркам. Всъщност, ако използвате понякога уебчата на АБВ, така или иначе се свързвате към нас. Ако не всички (искат да) ползват mIRC или друг подобен клиент, може лесно да се добави към форума/сайта един java client като PJIRC, и готово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Идеал ПетроФФ!

 

Това ми беше идеята, всеки ползва някакъв "чат"! Да си направим наш със "source"-a на други :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Добре, защо не направим група в скайп? Примерно нещо подобно: skype:?chat&blob=Dv68rijBE-m7bTMkum0oThzBS3ntybIHG_IedbwvIsNGKz5Jt9FUZKxcGGo3K2p3eZI - въвеждате това в полето за писане на линкове в браузърите си и натискате Enter

Редактирано от inqubus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз кротичко се вкарах в скайп канала ;) Предпочитам го пред други алтернативи, които в и без това натъпканото ми с работа ежедневи ще ми дойдат повечко. Явно ще е кой както си хареса. :hysterical: До нови срещи в скайп с онези, които го предпочетат :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми пишем си :cheers2: Вече сме 4-ма - IgniteAll, kolio_k, arebegai и аз :pray:

Да дам малко напътствия - ако не искате да ви мига постоянно, когато някой пише, въведете командата /alertsoff , или ако искате да ви мига, когато някой напише определена дума, примерно вашия ник - /alertson вашия ник . Тези команди се въвеждат в полето, в което си пишете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия компютри ебаха майката (без извинения) на всички нормални човешки взаимоотношения,защото е съвсем друго да се видиш с приятели (които може не си виждал от 10 г.) да посвирите един джем на по бира,от писанията в нета.

Има Скайп за "телефонистите",дето се чудят с кой да си говорят празни приказки.

Аз моя го включвам рядко. :pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.