Jump to content
Българският форум за музиканти

Scorpions и Джеймс Коттак


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Като фен на Скорпиънс търсех клипове от преди години - гостуването им в Шоуто на Слави и единствения клип който открих е този: http://www.vbox7.com/play:9e47ac21

 

Scorpions се виждат от 1:12. Това което ме ужаси е, че се вижда как на 1:28 те пеят песента Still Loving You на плейбек :hysterical:

Чува се 1 а барабаниста - Джеймс Котак свири друго (има преход а той дори и прехода не прави)! Дори вокала - Клаус пее прекалено еднакво с оригинала. Знам, че на предавания като Шоуто На Слави и други подобни, е възможно да се види такова нещо, но не го очаквах точно от Scorpions ! Разбриам че е плейбек, но поне да свирят каквото се свири в песента !

 

 

kottak_12032008a.jpg

Редактирано от manowar168
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз не видях такова нещо.Но разминаване между звук и картина може да се получи при компресиране на клипа и недоглеждане на този,който го е качил.Също така честичко съм виждал режисьорски грешки,разминаване на звук и картина при монтаж,а както знаем предаването се заснема на живо и най-вероятно търпи някаква обработка в последствие преди излъчването му по ТВ-то.Разбира се,не е изключено да са свирили на плейбек.Учудващо добре звучи всичко,но според мен няма разминаване на това,което свири Котак и онова което се чува.Все пак са имали около 20 год. , за да се научат да свирят добре поне на плейбек :hysterical:Възможно е и да е такава концепцията на групата,понеже в ТВ предаване не може да се направи същия звук като на концерт,а съм чувал,че се справят доста добре на живо.Така че,не се шашкай излишно ;)

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе незнам, има общо 4 клипове (клипвете са едни и същи с тези записи) и на всичките е така, вижда се че Котак не свири това което е в песента. Дори да забравим прехода, се чува че удря 2 чинела по ред, а той дори 1 не удари. (незнам може и да има разминаване макар че когато Клаус пее няма разминаване..)

 

Опитвам се да кажа че няма как само барабаните да се разминават със звука като вокала си е точно на мястото..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се че е плейбек.Който не вярва да си пусне оригиналния запис и да чуе,че е същия от албума,даже съ със осемдесетарския звук.Гледах и други записи където са участвали на някви шоу програми и също използват същия плейбек.Но не мисля ,че е проблем ,след като музикантите сигурно са искали така за тяхно улеснение.Това не означава ,че немогат да свирят на живо,просто са избегнали някои технически проблеми.А ето едно изпълнение на парчето от концерт: http://www.youtube.com/watch?v=5K_TaDi1aDI

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това е ТВ шоу - голяма работа като свирят на плейбек. Аз досега всички групи, които съм виждал да участват в някакво шоу, са свирили на плейбек - то си е нормално. Работата е, че на живо по концертите си свирят без проблеми. Има много големи групи, които правят така, ама голяма работа - ето още един пример -

- поне така мисля :yes::girl_witch:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.