manowar168 Публикувано Юни 7, 2010 Публикувано Юни 7, 2010 (Редактирано) Като фен на Скорпиънс търсех клипове от преди години - гостуването им в Шоуто на Слави и единствения клип който открих е този: http://www.vbox7.com/play:9e47ac21 Scorpions се виждат от 1:12. Това което ме ужаси е, че се вижда как на 1:28 те пеят песента Still Loving You на плейбек Чува се 1 а барабаниста - Джеймс Котак свири друго (има преход а той дори и прехода не прави)! Дори вокала - Клаус пее прекалено еднакво с оригинала. Знам, че на предавания като Шоуто На Слави и други подобни, е възможно да се види такова нещо, но не го очаквах точно от Scorpions ! Разбриам че е плейбек, но поне да свирят каквото се свири в песента ! Редактирано Юни 7, 2010 от manowar168 Цитирай
vihro Отговорено Юни 7, 2010 Отговорено Юни 7, 2010 (Редактирано) Аз не видях такова нещо.Но разминаване между звук и картина може да се получи при компресиране на клипа и недоглеждане на този,който го е качил.Също така честичко съм виждал режисьорски грешки,разминаване на звук и картина при монтаж,а както знаем предаването се заснема на живо и най-вероятно търпи някаква обработка в последствие преди излъчването му по ТВ-то.Разбира се,не е изключено да са свирили на плейбек.Учудващо добре звучи всичко,но според мен няма разминаване на това,което свири Котак и онова което се чува.Все пак са имали около 20 год. , за да се научат да свирят добре поне на плейбек Възможно е и да е такава концепцията на групата,понеже в ТВ предаване не може да се направи същия звук като на концерт,а съм чувал,че се справят доста добре на живо.Така че,не се шашкай излишно Редактирано Юни 7, 2010 от vihro Цитирай
nosorozitemu Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 И аз съм на това мнение, не видях разминаване. Поздрави. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 Ми ту. Освен това свири на неговия си сет, ако беше плейбек хава надали щяха да мъкнат толкова нещо. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 Не беше плейбек-бях там. И на следващите гости - към 2:11 даже се виждам как куфея Цитирай
manowar168 Отговорено Юни 8, 2010 Автор Отговорено Юни 8, 2010 Бе незнам, има общо 4 клипове (клипвете са едни и същи с тези записи) и на всичките е така, вижда се че Котак не свири това което е в песента. Дори да забравим прехода, се чува че удря 2 чинела по ред, а той дори 1 не удари. (незнам може и да има разминаване макар че когато Клаус пее няма разминаване..) Опитвам се да кажа че няма как само барабаните да се разминават със звука като вокала си е точно на мястото.. Цитирай
koko_enev Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 Разбира се че е плейбек.Който не вярва да си пусне оригиналния запис и да чуе,че е същия от албума,даже съ със осемдесетарския звук.Гледах и други записи където са участвали на някви шоу програми и също използват същия плейбек.Но не мисля ,че е проблем ,след като музикантите сигурно са искали така за тяхно улеснение.Това не означава ,че немогат да свирят на живо,просто са избегнали някои технически проблеми.А ето едно изпълнение на парчето от концерт: http://www.youtube.com/watch?v=5K_TaDi1aDI Цитирай
ianev_94 Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 Ами това е ТВ шоу - голяма работа като свирят на плейбек. Аз досега всички групи, които съм виждал да участват в някакво шоу, са свирили на плейбек - то си е нормално. Работата е, че на живо по концертите си свирят без проблеми. Има много големи групи, които правят така, ама голяма работа - ето още един пример - - поне така мисля Цитирай
nosorozitemu Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 Мдаааа и Mike Portnoy накрая беше на запис... Поздрави. Цитирай
Recommended Posts