Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв синтезатор бихте ми препоръчали ?


Recommended Posts

Здравейте,

 

Преди мнение бях пуснал една подобна тема, но нещо се разколебах от това, което мислех да вземам. Бях решил да си закупя "Thomann SP-5500". Принципно се сформира рок група, в която ще участвам. Та бях решил да си взема този синтезатор и едно кубе 80W, но наскоро прочетох едно мнение, че на усещане клавишите били много кофти.

 

Бих искал да събера малко мнения за синтезатори, които бихте ми препоръчали. Двата най-важни критерия са да бъде с 88 клавиша и да е до 1000лв. Ако има нещо по-добро от Thomann-а за тези пари, ще се радвам да споделите.

 

Поздрави, Желязков.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Млади момко Желясков,

 

Модераторите твърдят, че не било хубаво да се пускат по 10 теми, касаещи един и същ проблем и аз съм твърдо съгласен с тях.

Каквото имахме да кажем, го изчерпахме още в първата ти тема.

 

Не знам какви са твойте очаквания и нагласи, но просто за 1000 лева няма как да купиш това, което искаш.

Парите са изключително малко за качествен 88 клавишен инструмент, който да става за свирене в група и изобщо да излезеш на сцена с него. Парите са изключително малко дори за 2-ра ръка такъв.

 

За събраните пари от теб, не може и не бива да имаш големи претенции. Да не говорим, че и избора в този ценови сегмент изобщо не е толкова голям. За 1000 лева може да вземеш нещо много орязано, което става само за свирене вкъщи.

 

Не бих искал да те сугестирам, но това са реалностите.

 

За 1800 лева бях гледал в www.dalavera.net 88 клавишна Ямаха Мотиф, който не си знаеше годините, но пък Ямаха Мотиф си е Ролс Ройс направо, ако ми позволиш сравнението. И 100 годишен да е, дядото още си го може и е ненадминат като екстри, и възможности в сравнение с всички свирки за по 1000 лева, дори нови.

 

Моя съвет към теб е (самият аз постъпих така) отгладувай, събери пари и си купи нещо стойностно, което хем да си защити цената, хем да ти напълни душата. Да те радва всеки негов звук, всеки допир до него. Нещо, което може да използваш още 10 години и да е актуално. Тези пръчки за по 1000 лева не си струват инвестицията. Сменил съм 3 такива. Купуваш, даваш си парите, не му се радваш, звукът му е като на китайска електронна играчка. Само мъка, караш една година с него и вече мислиш за ново.

 

Поздрави,

 

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Каква рок група сформираш?

 

Ако ще свирите по мазета и гаражи този 2 метров клавир няма да можеш да го побереш и повече ще ти пречи отколкото ще ти помага в музиката.Още повече,че при групово свирене ролята на клавириста не е толкова изявена и и в повечето случаи в рок групите клавиристите свирят някаква хармония със тринг или кълват с 3 ръста някакъв мотив .

Ако бях на твое място първо ще започна с по малък клавир,а когато се качиш на сцена,станеш известен и вземаш хонорар колкото стойността на клавира-ок-купи си 88 клавишен ако щеш за 5 бона.(Дай Боже на всеки музикант)

 

Аз имам предпочитания и наблюдения към Roland и Korg-в частност GW8 и TR76.Цените на нови са около 1300-1500лв в зависимост от къде го намериш.

 

Корга има една идея по добри синтове+ половин октава повече,а на роланда пианата са по добри.

Редактирано от mrdds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Или пък си намери нещо евтино на първо време което спокойно да разнасяш по репетиции и участия. За рок можеш да се довериш на DGX серията на Ямаха, колкото и нисък клас да е - има пиана, щрайх, брас, органи...

Редактирано от miro2bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това какъв иструмент да си взема е много не адекватен въпрос. Един път трябва човека да се съобрази с бюджета и втори път аджеба за какво ще го ползва, дали ще са необходими разни арпежатори и прочие или ще се загнезди на три бленди. Гледам разни ора дали пари за свирка щото е модна или с много възможности и джвака едно пиано, един орган е некакъв стрингс, чат -пат брас. Просто влизаш в един магазин по специализиран за клавири и ги подпукваш по ред да скиваш коя ще ти допадне като цена и звук. Т'ва с мненията е толкова относително колкото и коя кака на околовръстното ще те врътне по добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията и съжалявам, ако съм "нарушил" някои от правилата в този форум. Ще гледам да не се навъртам повече, че гледам, че модераторите не са в настроение нещо и търсят някъде да си излеят душата...

Благодаря отново и поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:punk_guitar:

Модераторите пък какво са ти виновни?? Наистина дублираш темите. Напротив - отнесли са се доста толерантно с теб, щом втората ти тема все още не е в кошчето. На всичкото отгоре, теми подобни на твоята има най-малко пет. И на мен почна да ми писва постоянно да се появяват хора които не си правят труда да използват търсачката или поне да погледнат, че това което търсят е през две теми. (примерно)

Затова има и толкова теми без отговор - на повечето колеги им е писнало ако не всеки ден, то през ден да обясняват едно и също. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.