Viper-X Публикувано Май 28, 2010 Share Публикувано Май 28, 2010 Въпроса ми е следния, преди около 25 години имаше едни Джаз басове кремона доста точно копие на фендер, някой знае ли тялото от какво дърво е? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 Моите бяха чамови ;-) Със все смолата ! Нищо не става от това ! Като свалиш боята се вижда - отгоре някакъв топ (ясен или нещо подобно, като за шарка) и отдолу - чам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 (Редактирано) ^ Чам(за мебели) с фурнири от бук отпред и отзад, за да не се разпадне китарата. Редактирано Май 31, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 (Редактирано) Много точно копие бяха, няма що Най-долнопробен чам, както писаха и другите. Грифът май беше от нещо по свястно (клен?) Редактирано Май 31, 2010 от blr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BassTraffic Отговорено Юни 1, 2010 Share Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Преди няколко години в Кремона в един ъгъл на един от складовете им видях една сериозна купчина от тела на JazzBass модели басове, произвеждани там на времето и телата си бяха супер читави, и материала си беше Явор. К. Димитров Редактирано Юни 1, 2010 от BassTraffic Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Юни 1, 2010 Share Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Aз не съм спец по дървесата, но ясно си спомням един приятел като я ряза навремето неговата (да я прави метълска ). Дървото си миришеше на чам и беше някак смолисто. Вероятно са работили с каквото имат в момента. ПП: Тези тела за джазове не ги ли продават кремонците, имам предвид на теб като лютиер как ти се видяха. Трябва да са на повече от 20 години, не са ли ценни? Редактирано Юни 1, 2010 от blr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts