steeltanto Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 на мен също ми е интересно защо не тръгва при него с тая саундарта - няма и да тръгне, и затова такива стандартни съобщения му изписва програмата. Можеш да инсталираш протуулс, но ако нямаш съответстващия хардуер не може да го подкараш,сега мисля че достатъчно ясно му отговарям на конкретния въпрос. Точно такъв ефект се получава, ако съм откачил ЮСБ кабела Ф1,не падай от стола друже, рано е още Не мисля че е спам да коментираме достойнствата на протуулс,напротив. И аз преди спорех упорито с по-знаещите от мен колеги, но когато вникнах по-обстойно в начина на работа на тази система разбрах достойнствата и. Освен това новото поколение ТДМ на Протуулс вече работи на резолюция 192 КХц, което го доближава до аналоговия звук. И по никакъв начин не можеш да сравниш работата на няколко карти с по 12 процесора всяка с който и да било Кюбейз,Сонар и разните му там "професионални звукови карти", нали Цитирай
Black Bird Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 (Редактирано) Пусках ProTools.TDM.6.7+M-Powered.6.8.Adapter.only.PC.Works на Маудио 410 ФиреУире FireWire 410 4-In/10-Out FireWire Mobile Recording Interface. Работи без проблем. Намира се в Аудио Нуз. Тва е колеги. Успех! Редактирано Май 11, 2007 от Black Bird Цитирай
presly Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Освен това новото поколение ТДМ на Протуулс вече работи на резолюция 192 КХц, което го доближава до аналоговия звук. И по никакъв начин не можеш да сравниш работата на няколко карти с по 12 процесора всяка с който и да било Кюбейз,Сонар и разните му там "професионални звукови карти", нали Самплитюд и Секвоя работят със 192 КХц от години. За звукова карта използвам Tascam DM-3200, а вътре има повече от 12 процесора SHARC. И цялото удоволствие е в пъти по-бързо, стабилно и евтино от прехваления Pro(?!)Tools. Нека да си говорим за неща, които познаваме.... А Pyramix и Sadie работят със DSD - и кво? Извинявам се за офтопа, ма не се сдържам при такива изказвания.... Цитирай
Telerig Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 няма и да тръгне, и затова такива стандартни съобщения му изписва програмата. Можеш да инсталираш протуулс, но ако нямаш съответстващия хардуер не може да го подкараш,сега мисля че достатъчно ясно му отговарям на конкретния въпрос.- Ясно значи с тая саундкарта не става Занев - значи ако в сайта на м-аудио не е посочена точно тая версия на про тулса като отвориш описанието на точно тая карта няма да стане - ако е посочена ( аз не съм гледал) и пак не става значи лъжат като дърти цигани. Цитирай
zanev 70 Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Значи трябва да отида в сайта на М-аудио и да видя моя Audiophile с коя версия върви .... само дано понеже съм с две карти в момента - М-аудио и Креатив да не се получава конфликт някакъв . Цеко Цитирай
steeltanto Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Няма да имаш конфликт м/у двете си карти, и при мен има закачен един Аудиджи 2 ЗС, ползвам го само като миди-контролер. Познавам поне още 2 колеги с подобна на описаната от теб система и нямат конфликт м/у драйверите. Ще ги питам за подробности, но в момента май и двамата са по корабите [quote Нека да си говорим за неща, които познаваме.... - Така и правим, колега, тук едва ли има хора говорещи глупости, просто споделяме опит Няма съвършена система. Има просто подобни и такива, които налагат нови стандарти, като Про Туулс е една от тях... Не случайно изкупиха почти всичките си конкуренти Цитирай
steeltanto Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 (Редактирано) ... Редактирано Май 12, 2007 от steeltanto Цитирай
Black Bird Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Който иска да пусне Протулс на Маудио карта да прочете по горния ми пост. Цитирай
steeltanto Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 @ Black Bird - Май в този форум си единственият, работил с Про Туулс на М-Аудио, няма да е зле да споделиш как работи; и евентуално сравнение с други програми, които ползваш. Ще ми бъде много интересно. Поздрави! Цитирай
Black Bird Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 (Редактирано) Работи си нормално! Няма Всти синтове защото е по стара версия. За аудио си е Ок и на моя комп върви перфект! А за аудио качеството ...това са други теми и няма смисъл от тях. Каквото вкараш такова излиза! Иначе работя изцялот на Кубейс СХ3 и на Енержи Хт и двете закупени. И съм доволен от тях. Но мисля да минавам на Мак и Протулс в скоро време. Редактирано Май 12, 2007 от Black Bird Цитирай
steeltanto Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Те това е истината за нашего брата! Съвсем друго се работи с такава система, дано повече колеги могат да си я позволят Цитирай
Black Bird Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Избрал съм си това http://www.zzounds.com/item--DGDMX003 и това http://www.zzounds.com/item--APLMP266 само незнам дали тези Имакове http://www.zzounds.com/cat--Apple-Desktop-Computers--3692 ще вършат същата работа като тоя мак ПРО даже мисле е за тоя комплект http://www.zzounds.com/item--APLMACPROPTLEPAK Цитирай
BlueZone Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Пускал съм демото на Pro Tools M-Powered 7 на следната конфигурация: - M-Audio FireWire Audiophile - PowerBook G4 Titanium, 550 Mhz, 512 MB RAM, Mac OS X 10.4.7 В интерес на истината смятам, че поне за смесване и мастеринг е яка система и има пичовски алгоритми за рендване. Естествено на такава машина не може да се очаква нещо особено, но за по-малки проекти резултатите са добри. <офф> Black Bird - В момента съм с iMac G5, 1.8 Ghz, 1 GB RAM и с гореспоменатото M-Audio и мога да споделя, че машината се държи изключително добре с аудиото. Дори на проекти на 24bit/48kHz с накачени един куп Izotope-и онлайн и други идиотщини си ферка като пич. По принцип Mac Pro е по-добрия варинант, обаче цената си е двойна...пък и на него му трябва отделно монитор(и) </офф> Цитирай
mazut Отговорено Март 20, 2008 Отговорено Март 20, 2008 За теб е тъпо, но в 70% от студиата по света се ползва предимно "Pro Tools", а над 90% от рекламите са направени на "Pro Tools". Така че аресва ли ти или не никой не те пита. Разбирасе че има недостатъци, но "Pro Tools" е утвърден продукт - 100% "лидер монополист". И трябва да се съобразяваме. Безплатен "Pro Tools" нямя. Дори да се сдобиеш със софтуера ниамаш никакъв шанс да го подкараш без хардуера. Имам възможност да работя с "Pro Tools" и един от най-големите плюсове е сигурната и стабилна работа. За съжаление все още немога да се позволя домаше "Pro Tools", а като се замисля с няколко ъпгрейда се отдалечава още повеяе Дано някой ден професионалистите в Българиа да ниамат този проблем. Цитирай
Recommended Posts