chea7er Публикувано Май 25, 2010 Публикувано Май 25, 2010 Здравейте,наскоро си взех бас Cort C4H.Когато свиря и потенциометъра,който е за силата на звука не е усилен на макс. или мин. шуми.Моля ви да ми кажете от какво и как да го оправя. Цитирай
Такинса Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 (Редактирано) И аз имам проблем със същия модел , само че C5H . Проблема обаче е в потенциометъра за високите . Къде ли не ходих и какво ли не опитвах ,но за съжаление никакъв резултат . Общо взето никой не ми каза нещо еднакво , а всеки постави различна диагноза .... Май просто си е кофти електроника а ? Редактирано Май 30, 2010 от Такинса Цитирай
svrakata Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 Що не си смените потенциометъра? Намерете си някой с поялник и схема (за всеки случай) и дерзайте. Цитирай
XerFlik Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 Аз също съм с Cort C5H от почти 2 години, но не съм констатирал подобен проблем. Според мен. ако с покупката ти е осигурен някакъв вид гаранция, възползвай се. Цитирай
L.K. Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 А какъв е шумът? Брум, расиосмущения, бял шум? Какво е включено след баса? Цитирай
Такинса Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 При мен по-скоро е така наречения бял шум. А когато докосна задния адаптер се получава такъв отвратителен шум , все едно от заваряване ..... След баса няма нищо навързано , директно го включвам в Ampeg-a си ... Проверявахме всички схеми всичко е наред , но роблема си го има ... така че някой ако може да даде идея .... да каже Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Това плаче електротехник да го погледне. Така може само да гадаем в тъмното. На мен ми се чини, че може да е калпаво заземяване, крива спойка, може и още много "извинения" за проблема да спомена, но надали ще са точни. Най-добре е някой от съфорумците електротехници да видят конкретния бас и да кажат какво е породило тази грижа. Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 ^ +1. Требе да го погледне човек дето е на ясно. Това с пипането на магнитите на адптера и шума значи, че нещо не е наред с адаптера. Обръщане на фазите на адаптерите може и да оправи нещата, но пак всичко е гадаене. Цитирай
chea7er Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 Възможно ли е да е от кубето или кабела,защото когато свиря вкъщи(басът>компютър)нямам този проблем? Цитирай
L.K. Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Факторите са твърде много, че да се гадае. Може и да може, може и да не е. Цитирай
Fallenblood Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 провери с фазомер контакта, в който е включено кубето, дали е заземен Цитирай
chea7er Отговорено Юни 2, 2010 Автор Отговорено Юни 2, 2010 Забравих да кажа,че кубето, с което свиря в репетиционната го ползваме аз и китариста(пуста криза... ),при него го няма този проблем. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Спри да гадаеш и да обикаляш през цялата апаратура, която ти е позната и в която можеш да включиш въпросния бас. Намери си някой познат електротехник да види какво не е ОК. Цитирай
Recommended Posts