Jump to content
Българският форум за музиканти

XerFlik

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от XerFlik

  1. XerFlik

    Помощ за Бас Кубе.

    ...taka li e? - a taka. не мисля, че качеството на кубето, което си притежавал, и качеството на кубетата от конкретната серия като цяло, се подчиняват на някакъв вид закономерност. Както е известно, най-добрия начин да разбереш дали едно кубе отговаря на очакванията ти и си заслужава да инвестираш средствата си в него е да го изпробваш на място.
  2. XerFlik

    Помощ за Бас Кубе.

    Не искам да влизам с никого в конфронтации, но не съм фен на кубета Behringer Явно на оценката ми е повлияло кубе на конкретната фирма, което съм използвал и съответно "качеството" и дефектите в него. Аз използвам Line6 LD15 и съм повече от доволен (за свирене в стая).
  3. XerFlik

    Помощ за Бас Кубе.

    Не мислиш ли, че 30W са много за домашна употреба? Ползвал съм кубета с подобен капацитет, дори и с по-голям от този, в домашни условия. Заключениета ми бяха, че като го увелича малко повече се излага пълния потенциял на баса ми, но дограмата ми беше на друго мнение В случаи, в които не можех да си позволя да го увелича (поне до средата), ми звучеше глухо и имах чувството, че свиря на друг бас. Някои хора дори биха се съгласили с мен. Колкото до марката или самите опции на конкретното кубе - не мисля, че имам компетентността да коментирам
  4. Имам удоволствието да съм свирил на GB34 и да притежавам C5H. Cort rulz
  5. XerFlik

    Шум

    Аз също съм с Cort C5H от почти 2 години, но не съм констатирал подобен проблем. Според мен. ако с покупката ти е осигурен някакъв вид гаранция, възползвай се.
  6. Cort е стабилна марка От музикантите използващи басовете на тази фирма съм чувал само добри отзиви. Аз в момента съм с Cort C5H и съм много доволен. Никак не отстъпват на водещите фирми.
  7. XerFlik

    Любими басисти

    Нищъ !!! :D Иначе по темата, слушал съм много басисти, но само двама са ме изумили. Единият е Alex Camargo (от Krisiun), а другият е Paolo di Giorgio (най-много ме кефи в Death). Не съм видял никой друг да постига такава бързина и такава техника, особено на 2-рия от двамата, който на концерти съм го виждал да свири на бас с 2 грифа. Единият гриф обикновен, а другият без прагчета и "лепи" сола на поразия.
  8. XerFlik

    Грижа за грифа

    От 3 години свира и зима и лято нон стоп, като си третирам целия бас с Pronto. Баса ми не е мръднал!!!
  9. XerFlik

    Малко хелп

    Няма смисъл да тръгнеш да купуваш нещо, без да си го изпробвал. В края на краищата ТИ ще свириш на него, а не някой друг. Има смисъл от други мнения, но той е до някъде. И аз имах същия проблем. Реших се да си взимам процесор и търсих мнения, в последствие на което се озовах в сложна дилема между няколко. Накрая като тръгнах наистина да го купувам, както казват хората "с парите в джоба", пробвах процесор, различен от предложените. Купих го, поради факта, че най-много ми допадна и предлагаше точно това, което исках. Не искам да провокирам никого и нищо с този отговор, просто апелирам преди да купуваш нещо хубаво да го "разчовъркаш" Все пак музикалните инструменти и техниката към тях не са картини в рамки или части от интериора вкъщи, за да се взимат на око. П.П. : Ако случайно те интересува, процесора който си купих е Alesis BassFX. Успех!
  10. Както и да е, купих си бас - Cort C5H !!! Мерси много за компетентното мнение на по-голямата част от хората. Надявам се да бъдете полезни на всеки който има нужда от съвет P.S. : Направи ми впечатление обаче, че във всеки един магазин от веригата на Dynacord ми предлагаха този модел на различни цени, вариращи от 510 лв. до 550 лв.
  11. XerFlik

    Помощ

    Аз като почнах да свиря на бас купих от един приятел "Орфей"-че От начало много ми беше тъпо, че китарата ми е поотракана и има само 1 Volume но с времето осъзнах, че като за начинаещ е било идеално Моят съвет е, ако си начинаещ, да вземеш нещо 2-ра ръка. Според мен това ще е по добрия вариант
  12. Ами и ти си прав, но да речем в Пловдив...разгледах тук-там и нямаше кой знае колко голям избор. Единственото нещо което ми направи впечатление обаче беше един Warlock 4 струнен за 600 лв. ....на чийто гръб пишеше Made in Taiwan
  13. Мерси много човек
  14. Angermeans къде по-точно е този Динакорд Питам поради факта, че не съм от софия, а много бих искал да го разгледам
  15. По принцип темата е за 5 струнен бас, но ако попитам за няколко ориентировъчни цени на 4 струнна Yamaha ?
  16. оо жицата аз съм един много изпушил басист, който по ирония на съдбата е от същия град пр ми е
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.