Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Хъх, ми то аз ако си опра ръката в магарето направо ще си съдера дланта. Затова единствената ми подпора е на кутрето, от където можеби идват проблемите ми да увелича скоростта де. :(

• Отговори 122
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Айде да ви чуем бе, кво само си ги мерите без да ги показвате :(

16тини над 250 е нечовешко да свириш - да дрънкаш да, но без смисъл. Но да свириш нещо - абсурд. И е напълно безмислено - на тая скорост идея не може да се покаже.

Отговорено

Темата е за тремоло, така че, моля те въздържай се от подобни коментари, за показване е подходящ раздела за авторска музика. Иначе и аз съм на мнение, че е почти невъзможно да се свирят 16-ни на 250, но нека майсторите си кажат мнението по въпроса.

Отговорено

По скоро да покажат... празните приказки вятър работа :( Най бързото нещо което съм свирил досега беше на 235 и ми дойде бая нагорнище, и въпреки че тогава не свирих редовно не мисля че сега положението ще е много по различно.

Той дори петручи се пъне на 250, не че е най-бързия китарист де, но може да се каже че е сравнително добър, бърз и техничен.

Отговорено (Редактирано)

Темата си е много добра, нормално е във форум за китара да има тема за тремоло. Щом свириш толкова бързо, можеш да споделиш каква техника използваш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Не знам,

Kolio k, ти имаш много добро тремоло, сподели твоя опит с тази техника, ако искаш.

здрасти,аз не мисля че наистина съм много компетентен по тази тема.преди малко се зачетох в нея и набързо пробвах колко бързо мога да правя тремоло.

За мое съжаление успях да го докарам до около 190/195 на 16тини и трудно бих могъл да го поддържам за повече от 1 минута.предполагам че мога да свиря нормално без да се изморявам особено с около 170.

очевидно сам доста далеч от резултатите на някои от съфорумниците

Отговорено

какво толкова философствате - алтернатив пикинг- нагоре надолу

сядате и копаете

както каза един сьфорумник - не е важно колко бьрзо - важното е да има стойност ( днес гледах Скот Хендерсьн и той това казва - глупаво е да бльскаш ноти като идиот - важното е как ше ги подредиш и какьв музикален смисьл ще им придадеш)

освен шедьри - за бьрзо свирене - справка Слеяр

и те пилят яко тремоло

но както при слеяр, така и при китарните герои -всичко това е обвито в музикален стил и стилистика - няма безцелно пилене :violin:

ПИЛИ-ПИЛИ-ПИЛИ :(

Отговорено
Ами това, че 16-ни на 240 не е въобще толкова бързо и също така това колко време ще свириш на тремоло без прекъсване не би трябвало да има значение.

Аз от това мнение оставам с впечатлението че трендкилъра може да свири поне на 300 :(

Отговорено
Не знам,

очевидно сам доста далеч от резултатите на някои от съфорумниците

а пьк като те чувам как свириш

по добре тия с по високите резултати да си направят самопроверка :(

то желанието да свириш много бьрзо - преминава и започваш да се питаш

какво точно свириш и защо

аз поне май сьм на тоя етап-( знам че мога да извиря уор енсембьл на слеяр

поне ритьм китарите -за какво да се натягам повече- 220 - 240 някьде да беше)

Отговорено (Редактирано)
За мое съжаление успях да го докарам до около 190/195 на 16тини и трудно бих могъл да го поддържам за повече от 1 минута.предполагам че мога да свиря нормално без да се изморявам особено с около 170.

Слушах ти записа "solce" в темата за избор на дист, и ми направи впечатление, колко бързо и прецизно свириш скали. Провери - може да се окаже, че когато свириш скали, докарваш по-голямо темпо, отколкото на тремоло на един тон.

Понеже в предните няколко мнения се спомена, че е важно и какво свири човек, се сетих за още нещо: Човек може да се научи да свири тремоло и на 240 на 16-ни, но това не означава, че ще може да свири скали на 240 на 16-ни. Важно в заедно с тремолото, да се правят и упражнения, в които участва лявата ръка. Също така е важно тези упражнения да не са да кажем само с по 4 удара на струна, а да се изпълняват и такива, за свирене на 2 тона, триоли и др, и при по-късен етап, е хубаво те да се смесят, докато накрая се стигне до свирене на цели скали. Така постепенно се преодолява проблема с прехода между струните.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

и аз мисля че е по важно какво свириш и как,но в случая темата е за тремолото чисто технически.аз специално мисля че отчасти това си е дарба и ако не ти е дадено доста трудно ще посигнеш драстични резултати.преди време се опитвах до никаде не я докарах и доста отдавна не сам се ъанимавал с това

Отговорено

Слушах ти записа "solce" в темата за избор на дист, и ми направи впечатление, колко бързо и прецизно свириш скали. Провери - може да се окаже, че когато свириш скали, докарваш по-голямо темпо, отколкото на тремоло на един тон.

Понеже в предните няколко мнения се спомена, че е важно и какво свири човек, се сетих за още нещо: Чивек може да се научи да свири тремоло и на 240 на 16-ни, но това не означава, че ще може да свири скали на 240 на 16-ни. Важно в заедно с тремолото, да се правят и упражнения, в които участва лявата ръка. Също така е важно тези упражнения да не за да кажем само с по 4 удара на струна, а да се изпълняват и такива, за свирене на 2 тона, триоли и др, и при по-късен етап, е хубаво те да се смесят, докато накрая се стигне до свирене на цели скали. Така постепенно се преодолява проблема с прехода между струните.

преди време пробвах колко бързо мога да свиря скали използвах делей за да засеча/пускаш го на една минута и свириш а после слушаш какво е хванал.докарвах ги до 14/мисля/,което не е особено впечатляващо.

а останалото /2 пика на тон скали с повторени ноти итн. е вече въпрос повече на синхрон лява дясна ръка според мен и също е доста трудно