Trysth Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 А я кажете каква ви е точно техниката на стъргане. Демек как ви е разположена дясната ръка, китката, пръстите и ала бала. Цитирай
7thString Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 А я кажете каква ви е точно техниката на стъргане. Демек как ви е разположена дясната ръка, китката, пръстите и ала бала. Както ти е удобно... наистина- техниката на един човек може да е съвсем неудобна на друг и т.н. В един момент когато позадобрееш, ще усетиш, ако нещо не е наред и ще го коригираш, за да ти е удобно. Но като цяло най-важното нещо е да ти е удобно и лесно да свириш дълго време без да те заболява ръката. Тва е правилно Цитирай
DeathZone Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 (Редактирано) Аз едвам успях осмини на 100. Не е най-важния критерий тремолото за бързо свирене , но има значение определно. Не знам за осмини ли говориш или 16-тини , защото аз спокойно свиря 16-тини с тремоло при темпо 100 (четвъртини за минута), но изобщо не мога да кажа че това ме прави бърз китарист , напротив имам се за доста тромав и непохватен и ми се налага всеки ден да бича , като идиот за да имам някаква посредствена форма. Имаше период в който свирех 16-тини при темпо 120 но съм мноооого далече от бърз и техничен китарист .... Та така .... според мен е важно добре да усещаш мускулите на цялото тяло , особенно на дясната ръка (най-вече китаката) , като по този начин можеш да постигнеш максимална бързина без да се стягаш. Контрола е всичко )))) Редактирано Февруари 8, 2006 от DeathZone Цитирай
AXE Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 Всеки може да бъде научен на това, ама не е лесно. Питайте AXE, той ше ви разкаже за неговото развитие с тоя проблем Това си е много важна техника. Основното упражнение е (много изненадващо ) свирене на тремоло с метроном, като двете най-важни неща, за които трябва да се следи са: -да няма никакво излишно напрежение по тялото и най-вече в предмишницата и пръстите на дясната ръка -да се свири с минимална амплитуда на перцето Важно е също така всеки удар да е силен и ясен и тремолото като цяло да звучи равно (ударите да са с еднаква сила и да звучат като изстреляни от машина ). Хубаво е всеки 4ти удар да се акцентира, за да се придаде организираност Много полезно е по време на упражнението да спреш в произволен момент, просто застиваш и се отпускаш. Така откриваш къде ти се натрупва излишно напрежение и после внимаваш за него. Друго полезно нещо е да правиш ударите без темпо, много бавно и се концентрираш върху напрежението, амплитудата, силата на удара и т.н. Още едно полезно е да натискаш бавно върху струната, без да правиш удар, като контролираш натиска и се стараеш да намалиш излишното напрежение. Няма смисъл да се зориш да свириш по-бързо отколкото можеш - само се дърпаш назад така. По-важното е тремолото да звучи, отколкото да е бързо и мазало, че и неритмично И естествено е хубаво нещата още от началото да се прилагат в рифове и песни, където се сменят заглушени ноти с акорди и т.н., щото някои хора( ) имат тенденцията да се увличат с упражненията и после да се псуват :green: За протокола: аз в момента съм на 140 на шестнайсетини. Ако се сетя нещо друго, ще пиша. Айде стига съм се правил на професор :green: Цитирай
DeathZone Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 (Редактирано) Сори , мнооо съм тъп , за 32-рини говорех , демек между два клика 8 удара .... ебаси колко съм зле ...... демек 16-ти при темпо 200 , май така идва ....... сега се мерих Редактирано Февруари 8, 2006 от DeathZone Цитирай
DeathZone Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 (Редактирано) Понеже нищо не можах да обясня ето тук записах малко пилене , мисля че се водят 32-ни Click Here Това , което написа AXE напълно съвпада с моето виждане по темата .... успех на пилещите ..... но разберете че това не ви прави добри китаристи Редактирано Февруари 8, 2006 от DeathZone Цитирай
NitroBGA Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 Без да се обиждате, но за протокола имам друго виждане върху един проблем: дали да си движим пръстите на дясната ръка ? Движението като цяло идва от китката. Аз обаче открих, по късно и учителят ми го предложи като вариант (без да ми казва, че е правилно и да ми го натрапва), но познавам хора, за които следната техника е предимство и улеснение. Ако приемем, че държим перото с палец и показалец, движението на тези два пръста (без да движим китката) спестява движения и ми увеличава бъзината. Единственото, което движим (освен пръстите), е предмишницата - нагоре и надолу, за да достигаме отделните струни, което само с два пръста е невъзможно. Не искам да съм новатор или революционер, но на мен ми е много приятно и лесно да свиря по този начин на една струна. Цитирай
Trysth Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 В старата ми група басиста ползваше техниката, описана от NitroBGA, за да свири по-бързите партии. И аз съм пробвал на китарата, ама ми идва малко трудно. Нека още някой каже, дали тва е по-правилно (според него) и дали има смисъл да почвам да я мъча тая техника. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 8, 2006 Автор Отговорено Февруари 8, 2006 Браво, Deathzone-e, много чисто се справяш! Цитирай
chacho Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 (Редактирано) Аз не мога да си представя как се свирят 16-тини на 200 бпм примерно с движение от пръстите Доколкото знам най-бързо става ако движението идва от лакътя, но тогава трудно се контролира и като цяло е неизползваемо, освен ако наистина не свири човек само на една струна. Най-бързото тремоло от китката, което досега съм постигал е 16-тини на 208 бмп, ама не мога да свиря с дясната ръка толкова бързо Иначе на 200 се справям горе-долу: Flight of the Bumblebee Тва го бях записвал по друг повод, ама няма да пропусна възможността да го постна и тук :green: Редактирано Февруари 8, 2006 от chacho Цитирай
DeathZone Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 Аз не мога да си представя как се свирят 16-тини на 200 бпм примерно с движение от пръстите Доколкото знам най-бързо става ако движението идва от лакътя, но тогава трудно се контролира и като цяло е неизползваемо, освен ако наистина не свири човек само на една струна. Най-бързото тремоло от китката, което досега съм постигал е 16-тини на 208 бмп, ама не мога да свиря с дясната ръка толкова бързо Иначе на 200 се справям горе-долу: Flight of the Bumblebee Тва го бях записвал по друг повод, ама няма да пропусна възможността да го постна и тук :green: Цитирай
st0rmblastt Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 Пре**а ми се кабела, тия дни може да запиша и азе тремоло... Ей тоя пич Ако наистина пиква с такава скорост... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 Поредната тема за олимпийци. Всъщност на кое викате "Свирене на тремоло"? Просто ултра бърз пикинг? Щото аз какво ли не мислих. С педал-ефект тремоло, с тремоло ръчката, етц... :green: Цитирай
emil Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 Без да се обиждате, но за протокола имам друго виждане върху един проблем: дали да си движим пръстите на дясната ръка ? Движението като цяло идва от китката. Аз обаче открих, по късно и учителят ми го предложи като вариант (без да ми казва, че е правилно и да ми го натрапва), но познавам хора, за които следната техника е предимство и улеснение. Ако приемем, че държим перото с палец и показалец, движението на тези два пръста (без да движим китката) спестява движения и ми увеличава бъзината. Единственото, което движим (освен пръстите), е предмишницата - нагоре и надолу, за да достигаме отделните струни, което само с два пръста е невъзможно. Не искам да съм новатор или революционер, но на мен ми е много приятно и лесно да свиря по този начин на една струна. Това е хитро... все пак техниката на Malmsteen се базира на това . Както той казва "Short effective movements" Цитирай
FeramonD Отговорено Февруари 9, 2006 Отговорено Февруари 9, 2006 Много готина тема! Ами аз първо се срещтнах със тремолото в едно парче май криминале се казваше, на такси от саундтрака. Обаче ми беше супер трудно да го правя и затова си изтеглих този урок tuk ( Съжалявам ако нарушавам правилата давайки линк) Та урока се казва (CBT GUITAR LESSONS) Riff Interactive - Speed Techniques. Страхотен е и го препоръчвам на всеки. Айде със здраве, и дано съм помогнал ! Цитирай
Recommended Posts