Skull_Town Публикувано Май 21, 2010 Публикувано Май 21, 2010 (Редактирано) Колеги искам да попитам за 1 китара,сега продавам мойта Ibanez GRG170dx защото съм решил да взимам един Cort,та исках да попитам според Вас заслужава ли си и дали ще съм по доволен от Cort-a. Така,свиря тежко групи като BMTH,All Shall Perish,Heaven Shall burn,Job For a Cowboy,Despised Icon etc. Модела е Cort EVL k4 http://images.the-stygian.com/guitar/Cort_EVL_K4.jpg Тяло: Маxагон Адаптери: Bridge/Neck - EMG HZ H4 Тремоло 24 прага А Ibanez-а http://static.letsbuyit.com/filer/images/f...kn-9139163.jpeg Тяло:Baswood Адаптерите не ги знам какви са. 24 прага FloidRouse Написах характеристики на 2те в случеи,че някои реши да ми обърне внимание да не търси из нета. Та за корта знам,че звучи добре само дето знам ли какво ме притеснява,сигурно надписа Ibanez и това,че си продавам инструмента хах.Та все пак ми е интересно какво мислят останалите, Благодаря предварително! Редактирано Май 21, 2010 от Skull_Town Цитирай
Svanio Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 1во-floYd roSe 2ро - говорено е много пъти за избор на китари - и аз ще повторя - пробвай на място виж коя ти е по-удобна(изкл.важно) и коя има по-подходящ тон за стила, който свириш. Аз мисля, че е важно китарата да е вярна. В твоят случай е мн. важно да се види коя издържа повече с флойда-че това си е разиграване на струните доволно - особено ако се ползва по-усилено. За звукът (пак мое мнение) винаги можеш да смениш адаптерите важно е удбоството на ръцете и практичността на инструмента. Успех. предполагам, че има хора с тези китари. ПП cort за Ibanez - никога!!! (аз лично) и на двете марки са пробвал няколко модела ( в един и същ ценови клас) и за мен cort не могат да се сравняват с Ibanez. Успех Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Грешка - Ibanez GRG170 е с нормално тремоло, а Cort-ът е със система тип Floyd Rose. Но като цяло двете китари са доста различни. Buy&Sell - има Cort-ове по 5-600 лева, които хич не са за изхвърляне. Не знам обаче колко е надежден "флойдът" им. Аз имам Cort без флойд, който в момента върви около 550 лв нов и мисля, че е по-добра китара от въпросния GIO на Ibanez. Да, 100 лева по-скъпа е, но е махагонова, удобна, с по-тънък гриф от Ibanez-а (И предимство, И недостатък, но това си е въпрос на вкус)...и с EMG-та. А за флойда, ако има някакви проблеми, има много алтернативи, като аз с моя Tremsetter на Ibanez-а. Моите 5 стотинки. Цитирай
Svanio Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Buy&Sell - има Cort-ове по 5-600 лева, които хич не са за изхвърляне. Данон предполагам, че става въпрос за ниския ценови клас. Честно казано 5 хиляци за Cort... за тия пари Gibson,Fender ... Всеки си избира естествено, затова викам на колегата да пробва модела, който е избрал и да преценят ръцете и ушите му, щото аз дори не съм чувал групите, които той иска да свири Просто не употребявам такава музика Успех отново Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Хаха, не бе, човек. 5-600 (пет-шестстотин) а не 5600 - "пет хиляди и шестстотин" Цитирай
MrDeath Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 ^Четеш ли, не четеш ли, кви, хиляди кви гибсъни? @Skull_Town, като цяло може, що да не може, твоят ибанез не е с флойд и е джио. Реално погледнато Кортът би трябвало да е по-добрата китара от гледна точка на това, че е махагонов и има флойд. Корт като цяло за парите си са наистина доста приятни китари. Тук обаче си мисля, че по-удачно е ако ще сменяш китарата да го направиш с малко по-скъпа т.е. вместо този Корт събери още пари и вземи по-добро, щото след време ще искаш да смениш и него, а си е загуба на пари да се скача от китара на китара с малко по-добри спецификации. Цитирай
Svanio Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 грешка, сори, дано не съм подвел някого :) Цитирай
Skull_Town Отговорено Май 21, 2010 Автор Отговорено Май 21, 2010 (Редактирано) Благодаря на всички които ми отговориха,ще се радвам на още мнения някъде до вторник ще го мисля,пък след това може да се похваля с нов инструмент Редактирано Май 21, 2010 от Skull_Town Цитирай
Chieftain Отговорено Май 22, 2010 Отговорено Май 22, 2010 (Редактирано) Значи - ако трябва аз да избирам, без колебание бих избрал Cort-а. Заради адаптерите, дървото, тремолото, формата цвета.... последното едва ли допринася за звука... много Въобще смятам, че тази китара е доста добра сделка и мисля, че в директно сравнение на място, Ibanez-ът няма голям шанс. Потърси във форума за тази китара - има теми от преди около година с отзиви на колеги, които се изказват доста ласкаво за модела (отчитайки цената й). Това е от мен Поздрави и да се похвалиш с придобивка Редактирано Май 22, 2010 от Chieftain Цитирай
Skull_Town Отговорено Май 25, 2010 Автор Отговорено Май 25, 2010 Днес беше деня Ходих да тествам Cort-а,харесах го и го взех после до края на деня в студио и определено имам много хубави впечатления от китарата ОСОБЕННО от звука (точно този звук търсех),също така китарата е мн. удобна с по къс гриф съответно по-голямо удобство за по-бързи сола,абе изобщо китарата е идеална за мен и определено ще ми върши по-добра работа от Ibanez-а,искам още веднъж да благодаря на всички . Хаиде стига съм се фукал. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 26, 2010 Отговорено Май 26, 2010 ОСОБЕННО E, от двойно Н чак няма нужда . Цитирай
sweeper Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 абе земи си просто един флоид роус и не се занимаваи да купуваш нова китара вече си имаш техника на ибанеца стой си с него а и аз го знам този модел е много добър и ако му сложиш флоид ще кърти здраво!!! Цитирай
Recommended Posts