Glacierise Публикувано Февруари 7, 2006 Публикувано Февруари 7, 2006 Здравейте, Някой от вас има ли опит със запис от външно устройство в PC през SPDIF? Моя процесор има SPDIF изход, и мисля да го изпробвам. Така че споделете, каквото знаете - хардуер, софтуер, проблеми и т.н. Благодаря Цитирай
synchu Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 Ми ръчкаш от СПДИФ изхода кабела в СПДИФ входа на картата и си в бизнеса. Записваш като от всеки нормален вход... Цитирай
musicman Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 А картата ти има ли такъв вход? Цитирай
IvanDTr Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 ...Ми ръчкаш от СПДИФ изхода кабела в СПДИФ входа на картата и си в бизнеса. Записваш като от всеки нормален вход... Абе не е точно така. Обикновено, при такова небрежно отношение ще получиш материал пълен с пукакни. За да направиш цифров запис, независимо от формата, е нужно да имаш контрол върху вътрешния часовник. (Записващото устройство трябва да бъде в режим Slave). За да направиш запис в PC-то трябва да имаш SPDIF вход, а не изход. С картите на дъното и лайфовете, цифров запис в PC-то не става, освен ако не бръкнеш в карантиите на копютъра и не си направиш преходник и да използваш пиновете на Digital CD In или SPDIF In (има го в някои лайфове). Въпреки това в записа си ще има пуканки, тъй като няма контрол на вътрешния часовник и не може да се настрои в SLAVE режим. Цитирай
musicman Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 Аз имах Creative AWE 64 Gold и си имаше SPDIF вход. Възможно ли е по-новите модели (Live) да нямат такъв вход ?!?!? Цитирай
synchu Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 (Редактирано) Хем не е точно така, хем обаче зависи. Първо клок сорса може да е процесора (повечето със СПДИФ аут имат, например Дигитеците от сорта на Генесис, ГНХ 3, ПОД-овете последните също) и картата трябва да поддържа slave режим (демек синхронизиране по външен клок). Мисля, че Glacerise беше с Дигитек (може и да се бъркам) и т'ва май е описано в некъв менюъл Или поне на едно друго място някой беше питал за това във връзка с Дигитек Генесис 3 и някой беше отговорил с горното + RTFM... В последствие се оказа, че е проблем на процесора всъщност, когато той е слейв... С това не казвам, че вградения клок на картите на дъното е пърфект Но си прав де Сори за пропуска... едит2: бтв. забелязал съм, че тази област предизвиква голяма обърквация сред народонаселението. Може би идея за поредния pin topic на IvanDtr? Що е то SPDIF/AES/EBU/ADAT, slave/master (word)clock, ? Не че ме мързи, ама така добре ти се получават? Редактирано Февруари 7, 2006 от synchu Цитирай
IvanDTr Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 ... едит2: бтв. забелязал съм, че тази област предизвиква голяма обърквация сред народонаселението. Може би идея за поредния pin topic на IvanDtr? Що е то SPDIF/AES/EBU/ADAT, slave/master (word)clock, ? Не че ме мързи, ама така добре ти се получават? Прието! До ден два, а може и тази вечер! Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 мда, мойто GNX3 дето продадох го връзвах като мастър щот иначе пуКАШЕ и ставаше каша . Отивате в Динакорд и взимате едно кабелче 75 ома ли беше нещо такоа, абе коаксиален Проел, взимате два жака тип Чинч, запоявате и връзвате в СПИДИФ-а. Семпъл рейта требва да е 44.1 щот ако е повече паК ПУКА, Е, ако машината поддържа повече..... но GNX-ите са на 44.1 Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 7, 2006 Автор Отговорено Февруари 7, 2006 (Редактирано) Супер По въпроса за SB Live - попрочетох и установих, че картата не се опитва да прави побитово копиране на входния сигнал, а го ресемплира в 48 кХц, какъвто и да е на входа (дори да е 48). Това се правело, за да няма разсинхронизация, въпреки че се жертва пълното побитово копиране на сигнала. Което не би ли трябвало да реши проблема с пуканките? Моя GNX2 изкарва 44.1 кХц на изхода, което ще се ресемплира до 48. Live не може да записва на друга честота, според това, което прочетох. По въпроса с входа - да, ше бръкна в картата да извадя входа навънка Ако стане цифровия запис обаче, мисля че ще си заслужава. Обяснете по-подробно за clock-овете! Редактирано Февруари 7, 2006 от Glacierise Цитирай
synchu Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 Прието! До ден два, а може и тази вечер! това за клоковете ГНХ, съмнително да изкара 192Кхц (както Пешо спомена, по-скоро ще да е 44.1), 'ма знае ли човек . А дали си струва човъркането - според мен не Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 7, 2006 Автор Отговорено Февруари 7, 2006 (Редактирано) Добре де - кой вариант е по-добър? Микрофон пред кубето, DI бокс между процесора и SB Live, или SPDIF? 1000 вида як звук изкарвам от кубето с процесора (а на самото кубе ползвам само чистия канал, супер тояга е), обаче директно в компа без DI не става нищо. Да се занимавам ли въобще със SPDIF или не си заслужава? Ако сложа мик пред кубето, няма ли да имам проблеми с кохерентността на записите? Различни записи няма ли да ми звучат много различно? Редактирано Февруари 7, 2006 от Glacierise Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 (Редактирано) абе мани го тоя лайф ако иташ мен и .......... абе приготви се за голямо изваждане и мъки.......... абе я не се занимавай и си остани китарист че после ше съжаляваш но така и така сме на темата, тва пресемплиране звучи ужасно, но дали няма да е по-малко ужасно от конверторите на лайфа ....... незнам :think: начи GNX-са не звучи зле вкаран в компа Редактирано Февруари 7, 2006 от peshoy2k Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 7, 2006 Автор Отговорено Февруари 7, 2006 Не искам студиен звук у нас, а просто сносен, и знам, че е постижимо. Изглежда ше се отива към варианта микрофон пред кубето. :think: Цитирай
f1_sound Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 За мен микрофон пред кубето е класика И ако е с SN57 върхът Апък ако са два малиииииииииииииии Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 Не искам студиен звук у нас, а просто сносен, и знам, че е постижимо. Изглежда ше се отива към варианта микрофон пред кубето. :think: недей тия конвертори и тоя вход бре, пробвай през цифровия вход първо, процесора си има добри симулации на кубета и то стерео Цитирай
Recommended Posts