Svanio Публикувано Май 19, 2010 Публикувано Май 19, 2010 Колеги, искам да помоля хората във форума, които притежават това бижу да ми дадат един съвет относно диста на педала. Чудовището от бос е феноменално, но имам един малък проблем с разликата м/у вдигнат и "намален" дист. Предлагам да пишат само хора, които го притежават или са го притежавали, защото не искам мнения на сляпо, а от хора с опит. За да не отегчаваме другите може да пращате ЛС (там мога и да разясня по-подробно за що иде реч). Много се надявам да има отзиви Мерсаж предварително! Цитирай
TONY Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 Диста е сетнат бос метал зон, на който не можеш да влияеш, както на зоната в кутийка. Май най много само гейна мож да ваиира, не и екю-то. Цитирай
MaPT0_T Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 Не ми харесва това wah/dist , ако искаш нещо комбинирано има един Digitech Ex-7 мисля че се казваше , ама има в себе си Cry Baby , Vox , Whammy и няколко много яки модела дисторшън . Виж го в саита им , струва към 300 - 400 лева . Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 За мен идеята да имаш дист в Уа педала е малоумна. Купуваш си Уа и т'ва е. Можеш да го комбинираш с каквито ти душа иска драйвове преди и/или след него, включително много, различни и по-яки от "вградения"... Цитирай
Svanio Отговорено Май 19, 2010 Автор Отговорено Май 19, 2010 ох леле божке, квот дадеш!? Хора, малко съм прост, че не сложих description на темата. Не искам да съм груб Baby Thomas (примерно), но дали за теб дис+уа в едно е малоумно си е твоя работа и честно казано меболи фара. Писах, че искам мнение от хора, които притежават или са притежавали ефекта!! *би му майката - вижте к'во пише Проблемът, който имам е ясен само на хора, които имат педала! ! ! Относно dist-a и контрола по него. има 8 диста в педала, factory preset-a е на метал зоун - ок, но има и други и при задаване на диста се контролира нивото на диста (сила, нали) и ns (treshold). Не искам да влизам в спорове с никого, към никого нищо ама наистина нишо лино, но просто искам хора, които са запознати и работят с ефекта. В противен случай тука темата ще стане с въпроси от рода на : а диста преди или след уа-то се слага и пр. ПП Baby Thomas - диста на уато се контролира с врътка, която позволява и изкл. на диста. Т.е можеш да си земеш един дист и да го сложиш преди/след уато (кой както го влече) и не виждам нищо лошо в това да имаш три вида уа/ uni-vibe функция, talk - функция. FYI сега ще си зема дист, имал съм само уа (crybaby gcb95) и бях доволен, но боса е много по-разнооразен, можеш да контролираш и wah range, което никак не е малко, освен това боса може да се поозва и за бас Айде, наистина, да пишат притежатели много моля. Не искам спорове/философствания и пр. Цитирай
Svanio Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 Май нищо няма да излезе от тая тема Нищо, ще се оправвя сам. Ако случайно някой притежател види темата и има желание да помогне може да ми драсне едно ЛС. Модераторите могат да закрият темата. Цитирай
DILETANT Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 И аз го имам въпросното чудо, но идея си нямам как може да се оправи проблема. Аз не искам никави дистове, когато го ползвам и желая да ги изключа но не знам как. Цитирай
Svanio Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 Е ако те разбирам - ако говориш без да ползваш присетите (в дясно светят червен/зелен/жълт) вдясно имаш драйв врътка-намали я докрай. Ако не искаш драйв при трите присета-когато ги задаваш намали драйва на минимум и готово Ако не е това, кажи за какво точчно говориш Цитирай
DILETANT Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 Дори с намален драйв пак си има кривене и симулации на дистове. А искам на чист звук да ползвам въпросните пресети, които сменям с натискане на петата. Цитирай
Svanio Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 Колега, влез в скайп да ти обясня по-добре, че тука ще изхабим мн място, вярно, че темата е за педала, та който го интересува: При задаване на присетите да се намали драйва на минимум! Скайпът ми е ehaa_94 Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 И в крайна сметка какъв е проблемът с разликата между "вдигнат" и "намален" дист? Аз имам същия Wah педал, може пък да измислим нещо...? В крайна сметка пък - RTFM Нищо лично, просто се шегувам Цитирай
DILETANT Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Програмирането на пресетите си е малка болка в задника при този педал. Цитирай
Svanio Отговорено Май 21, 2010 Автор Отговорено Май 21, 2010 Относно RTFM - абсолютно съм съгласен. Става въпрос за това: имаме 3 присета (червен. зеуен.жълт) + 4тите, които могат да се барат на място* 4тите са все едно когато не свети десният диод за присетите с петата. Е, ако при настройките на уато - драйвае на минимум уато се ползвва само като уа, без драйв, но включим някой присет с пета волюмът се вдига 5 пъти по-силно. т.е. идеята ми е как да се изравнят clean с drive -за да няма разлика 5пъти в звука. Ако сте ме разбрали. На тема програмирането и задаването на присети, не е толкова сложно, само дето лафа дето си го ползвал си звучи ок само на англ.ез :Р Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Ами има си възможност, когато се правят тези пресети, които се сменят с петата (задната част на педала), да им се задава и level (в някоя от стъпките, подсказани с различни мигания на диодите ), аз така си направих няколко. В указанието е написано как точно става - и аз съм го правил, като прочетох там. Цитирай
Svanio Отговорено Май 21, 2010 Автор Отговорено Май 21, 2010 Тъй тъй... но ако желаем драйв на макс присет и на следващият няма драйв пак ще стане същото мн силен драйв присет и мн тих клийн. Цитирай
Recommended Posts