Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss Pw-10v Wah


Svanio

Recommended Posts

Колеги, искам да помоля хората във форума, които притежават това бижу да ми дадат един съвет относно диста на педала. Чудовището от бос е феноменално, но имам един малък проблем с разликата м/у вдигнат и "намален" дист. Предлагам да пишат само хора, които го притежават или са го притежавали, защото не искам мнения на сляпо, а от хора с опит. За да не отегчаваме другите може да пращате ЛС (там мога и да разясня по-подробно за що иде реч). Много се надявам да има отзиви :D

 

Мерсаж предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диста е сетнат бос метал зон, на който не можеш да влияеш, както на зоната в кутийка.

Май най много само гейна мож да ваиира, не и екю-то.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми харесва това wah/dist , ако искаш нещо комбинирано има един Digitech Ex-7 мисля че се казваше , ама има в себе си Cry Baby , Vox , Whammy и няколко много яки модела дисторшън . Виж го в саита им , струва към 300 - 400 лева .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен идеята да имаш дист в Уа педала е малоумна.

Купуваш си Уа и т'ва е. Можеш да го комбинираш с каквито ти душа иска драйвове преди и/или след него, включително много, различни и по-яки от "вградения"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ох леле божке, квот дадеш!?

Хора, малко съм прост, че не сложих description на темата. Не искам да съм груб Baby Thomas (примерно), но дали за теб дис+уа в едно е малоумно си е твоя работа и честно казано меболи фара. :) Писах, че искам мнение от хора, които притежават или са притежавали ефекта!! *би му майката - вижте к'во пише :) Проблемът, който имам е ясен само на хора, които имат педала! ! !

Относно dist-a и контрола по него. има 8 диста в педала, factory preset-a е на метал зоун - ок, но има и други и при задаване на диста се контролира нивото на диста (сила, нали) и ns (treshold).

Не искам да влизам в спорове с никого, към никого нищо ама наистина нишо лино, но просто искам хора, които са запознати и работят с ефекта. В противен случай тука темата ще стане с въпроси от рода на : а диста преди или след уа-то се слага и пр.

 

ПП Baby Thomas - диста на уато се контролира с врътка, която позволява и изкл. на диста. Т.е можеш да си земеш един дист и да го сложиш преди/след уато (кой както го влече) и не виждам нищо лошо в това да имаш три вида уа/ uni-vibe функция, talk - функция. FYI сега ще си зема дист, имал съм само уа (crybaby gcb95) и бях доволен, но боса е много по-разнооразен, можеш да контролираш и wah range, което никак не е малко, освен това боса може да се поозва и за бас ;)

Айде, наистина, да пишат притежатели много моля. Не искам спорове/философствания и пр. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май нищо няма да излезе от тая тема :) Нищо, ще се оправвя сам. Ако случайно някой притежател види темата и има желание да помогне може да ми драсне едно ЛС.

 

Модераторите могат да закрият темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го имам въпросното чудо, но идея си нямам как може да се оправи проблема.

Аз не искам никави дистове, когато го ползвам и желая да ги изключа но не знам как.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ако те разбирам - ако говориш без да ползваш присетите (в дясно светят червен/зелен/жълт) вдясно имаш драйв врътка-намали я докрай. Ако не искаш драйв при трите присета-когато ги задаваш намали драйва на минимум и готово :)

 

Ако не е това, кажи за какво точчно говориш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори с намален драйв пак си има кривене и симулации на дистове. А искам на чист звук да ползвам въпросните пресети, които сменям с натискане на петата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, влез в скайп да ти обясня по-добре, че тука ще изхабим мн място, вярно, че темата е за педала, та който го интересува:

При задаване на присетите да се намали драйва на минимум!

 

Скайпът ми е ehaa_94

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в крайна сметка какъв е проблемът с разликата между "вдигнат" и "намален" дист? Аз имам същия Wah педал, може пък да измислим нещо...?

 

В крайна сметка пък - RTFM :dance: Нищо лично, просто се шегувам :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно RTFM - абсолютно съм съгласен. Става въпрос за това:

имаме 3 присета (червен. зеуен.жълт) + 4тите, които могат да се барат на място*

4тите са все едно когато не свети десният диод за присетите с петата.

Е, ако при настройките на уато - драйвае на минимум уато се ползвва само като уа, без драйв, но включим някой присет с пета волюмът се вдига 5 пъти по-силно. т.е. идеята ми е как да се изравнят clean с drive -за да няма разлика 5пъти в звука. :offtopic-001: Ако сте ме разбрали.

 

На тема програмирането и задаването на присети, не е толкова сложно, само дето лафа дето си го ползвал си звучи ок само на англ.ез :Р

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами има си възможност, когато се правят тези пресети, които се сменят с петата (задната част на педала), да им се задава и level (в някоя от стъпките, подсказани с различни мигания на диодите :dance: ), аз така си направих няколко. В указанието е написано как точно става - и аз съм го правил, като прочетох там. :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй тъй... но ако желаем драйв на макс присет и на следващият няма драйв пак ще стане същото мн силен драйв присет и мн тих клийн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.