Yo The Real Отговорено Май 17, 2010 Автор Отговорено Май 17, 2010 Как така - нали Duncan Designed бяха пасивните на Дънкан?! Пич,кво му има на ЕМГ-то че си тровиш нервите.. Не виждам нещо смешно, мислех че е като EMG и EMG-HZ. А просто бридж адаптера не е с толкова гейн, колкото ми е нужен. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 17, 2010 Отговорено Май 17, 2010 Гейна обикновено идва от усивателя, не от адпатера. Gain осначава усилване, технически. Може би имаш предвид, че адаптера няма достатъчно висок изходен сигнал. Според мен, пробвай първо с друга китара с други, силни адаптери, в твоята апаратура, преди да търсиш вината в адаптерите. Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 17, 2010 Автор Отговорено Май 17, 2010 Пробвал съм с Къстъм SZ Ибанец с Ibz/Duncan адаптри и кубето ми има 4 различни дистъра, всичките убиец, от адаптрите е. Цитирай
MrDeath Отговорено Май 17, 2010 Отговорено Май 17, 2010 (Редактирано) Аз пък виждам много смешно. Първо се оказва, че тва дето искаш не е такова, изобщо даже не си се поинтересувал да разбереш аджеба какво активно ли е пасивно ли е, би ли е. Второ отговорите на въпросите ти съм ги виждал по няколко пъти в други теми и то чисто случайно, защото не се интересувам грам от активни адаптери. Защо не се разтърси из форума, гугъл даже няма да споменавам. Нищо, поне е забавно да ти се четат постовете. Редактирано Май 17, 2010 от MrDeath Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 17, 2010 Автор Отговорено Май 17, 2010 Ех, все ще има някой да ме захапе... 1. Смятах, че Designed/Seymour е като EMG/HZ, тоест смятах, че щом адаптера е Seymour Duncan, той ще бъде активен. 2. Във форума търсих, в Гугъл намерих неща, които бяха прекалено сложни - не разбирам от потенциометри, електроники и т.н. 3. Адаптера е пасивен, значи някой само да разясни дали наистина ще е проблем, че китарата ми не е с Флойд Роуз/Тремоло ? Цитирай
sasog Отговорено Май 17, 2010 Отговорено Май 17, 2010 Не, разбира се, че не е чак такъв проблем, всичко си пише, научете се да четете! "Recommended for vibrato-equipped guitars." Пише го на сайта на Дънкан. Пригоден е за китари с тремоло адаптерът, специално пригоден е за такъв тип китари...Спокойно можеш да си харесаш и друг адаптер, след като ти се изясниха нещата със Сиймор Дънкан. И това, че все някой те "захапва" най-вероятно показва, че проблемът е в твоя телевизор. Цитирай
Icarus Отговорено Май 17, 2010 Отговорено Май 17, 2010 Електрониката на китарата не е нещо извънземно, и всъщност е 'електроника' на много елементарно ниво. Ако четеш малко по-внимателно, всичко ще ти щракне на място. Всичко си го пише на доста разбираем език в коя да е статия, която ти излезе в гугъл, стига разбира се да нямаш проблеми с чужди езици. Тогава проблемът е друг вече. Когато за първи път сменях адаптери на китара грам не разбирах, просто хванах поялника. След един следобяд грешки и две кофи псувни накрая всичко заспа, но за сметка на това схванах горе-долу кое защо е там. Проба и грешка, не е толкоз сложно. А не е като да липсва информация из интернет пространството, или във форума дори. Единственото, което да те посъветвам, освен да се поинтересуваш малко повече, ако решиш все пак да опиташ сам, е да внимаваш с поялника, защото изгарянето хич не е приятно. Никой не те захапва (е може и да те захапва, знам ли), но наистина малко се напрегни и помисли. Наистина е вярно, че колкото повече информация има, хората толкова по-малко я четат тия дни. Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 17, 2010 Автор Отговорено Май 17, 2010 Да, мерси, за захапването, разберете ме, млад китарист съм и за китарата си съм събирал с месеци, занимавал съм се с продажки и покупки, как да не ме е страх да не и направя нещо? Последния път, когато мод ми писа за спама ми, ми каза да питам и да питам, защото е по-добре от това да говоря и да не знам. И мисля, че е прав. Последен (засега) въпрос - при кой мога да ида в София за минимални пари колкото да монтира адаптера? Цитирай
Icarus Отговорено Май 17, 2010 Отговорено Май 17, 2010 Не бе, няма лошо да питаш, ама и малко мислене се иска Можеш да пробваш да пишеш на Евтим, за около каса бира ш'съ спрай Цитирай
Yves Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Да, мерси, за захапването, разберете ме, млад китарист съм и за китарата си съм събирал с месеци, занимавал съм се с продажки и покупки, как да не ме е страх да не и направя нещо? Последния път, когато мод ми писа за спама ми, ми каза да питам и да питам, защото е по-добре от това да говоря и да не знам. И мисля, че е прав. Последен (засега) въпрос - при кой мога да ида в София за минимални пари колкото да монтира адаптера? 80% от нас сигурно също са си събирали пари за първата китара, така че... А има една поговорка "който го е страх от мечки да не ходи в гората" Цитирай
MaPT0_T Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Незнам що си решил да сменяш със Duncan , щото EMG - HZ са си страхотни адаптери , имам 2 китари Cort със EMG - HZ и са перфектни , свирил съм и с Jackson , със Seymor Duncan и беше доста по зле от моите китари . Цитирай
Yves Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Абе човек, да не сравняваш два процесора по брой операции в секунда? Тая работа е силно субективна. Щом него не го кефи просто не го кефи. Какво е това "този си е ок, какво му е" "тия съкс" и т.н....ако важаха тия врели-некипели щеше да има една фирма и един модел и всички да свирим с него. Цитирай
MaPT0_T Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 ^ просто споделям мнение , иначе си прав Цитирай
Valserp Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 3. Адаптера е пасивен, значи някой само да разясни дали наистина ще е проблем, че китарата ми не е с Флойд Роуз/Тремоло ? Няма да е проблем, то-ест ще има звук. Но "f-spaced" адаптерите (или trembucker - както им викат Seymour Duncan) са изчислени така, че да пасват точно под струните на китара с тремоло. Виждаш ли тези металните неща отгоре на адаптера? Те трябва да стоят точно под струните. Тъй като флойдовете са с малко по-широко разположени струни, всеки производител прави адаптерите си по 2 стандарта - F-spaced и standart. В случая не виждам смисъл в инвестицията, защото точно тези Parallel Axis Trembuckers би трябвало да са специални, защото металните им части не са кръгли точки, а линийки, които да стоят успоредно на струните. Ако ги сложиш на твоята китара - какъв ще е "специалният" ефект, щом тези линиики дори няма да застанат на мястото си? Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 18, 2010 Автор Отговорено Май 18, 2010 Мерихме с продавача разстоянието между първа и шеста струна - и при двамата беше 52 мм, така че съм поръчал вече адаптера. Ако не стане, ще го пусна и аз за продажба, но се надявам да няма такива изцепки. Благодаря на всички, ще търся и някой да го монтира! Цитирай
Recommended Posts