Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с вграден тунер


road metal

Recommended Posts

Здравейте!

 

Съвсем наскоро си купих електроакустична китара Fender CD140SCE. Тя е с вграден тунер Fishman Aero, който не работи (според мен). Когато го включа, стрелката за верен тон започва да мига постоянно. В упътването, което намерих в интернет пише, че трябва да се появи буквата на струната - E, B, G... и чак след просвирването й, то да покаже верен или грешен тон. Само че това не става и не знам как трябва да стане. В магазина ми обясниха, че след просвирването на настроена струна, трябва да светне зелено.

 

Та въпросът ми е дали имате идея как да проработи. Дали не пропускам нещо, или има някаква повреда в самата електроника?

 

Ето линк към упътването на тунера: http://www.freshmanguitars.co.uk/manuals/f...blend-guide.pdf

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, аз имам същата китара, искаш да кажеш, че зелената светлинка почва да мига постоянно след като струната е ударена, без да показва съответната нота ли? Има една лампичка над зелената светлинка (batt), ако свети постоянно червено, значи батерията си е заминала. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зелената стрелка, която би трябвало да показва вярна настройка, премигва след включването постоянно. Лампичката за батерия светва само веднъж, след като включа тунера, за да покаже че е включен(поне така пише в упътването). А там където би трябвало д асе покаже буква, не излиза нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаеш ли какво, пробва ли да я включиш в усилвател? Издава ли звук? Може микрофонът да се е развалил, затова да не ти отчита тон..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам точно същия проблем с мойта електро-акустичка. Но тунера ту работи нормално, ту не работи и съм се примирил, че е хронично появяващ се дефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, SoundreameR. :greenball: Да, забравих да кажа, че в усилател работи. Просто упорито тунера не иска да проработи. И аз предполагам, че е микрофона, след като днес зяпах с фенерче вътре да видя уж нещо.

Това, което ме притеснява е, че е съвсем нова, ползвала съм я един ден и ако е имало повреда, е трябвало да си проличи в магазина. А то не пролича, защото те съвсем за кратко включиха тунера да видят дали свети... и той светеше, та досега. :)

Утре ще я пращам по куриер, защото нямам възможност да пътувам. Така че ще видим какво ще кажат. Благодаря за помощта, ще ви уведомя по-натам каквото се случи. :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Тази събота си получих китарата обратно (но пиша толкова късно, защото нямах възможност). Тунерът работи - показват се вече буквите на струните и висок, нисък, правилен тон-също. От офиса на магазина не ми обясниха какъв е бил проблема, а и в гаранцията нищо не беше отбелязано, така че останах в неведение. Но нищо и това е достатъчно.

 

И един съвет от мен - като купувате, гледайте много внимателно. Аз уж гледах, ама пак не видях. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.