Jump to content
Българският форум за музиканти

SounDreameR

новаци
  • Мнения

    33
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Фотография, музика, компютри.

SounDreameR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря на всички за отговорите, утре ще поработя върху екшъна и ще барна леко тръса, че сега е късно и нямам време, ще ви кажа какво е станало, благодаря пак!
  2. Здравейте, имам малка неяснота относно интонацията. Китарата я настроих на 12 прагче да е точна, обаче по прагчетата след 12-то тонът пада малко към по-нисък и не може да се настрои, защото иначе 12 прагче и останалите стават неточни. От 6-та до 1-ва струна от 12-то прагче нататък колкото става по-висока струната, толкова по-малко са неточните тонове по грифа.. демек ако от 6-та струна започва от 15-то прагче, то на 1-ва ще се забележи на 20-то.. Въпросът ми е: какво точно причинява това, truss rod-ът ли е и ако е - трябва да се натегне, нали? Струните са ми 10-ки стандартни, мензурата е на LP. Благодаря предварително!
  3. Знаеш ли какво, пробва ли да я включиш в усилвател? Издава ли звук? Може микрофонът да се е развалил, затова да не ти отчита тон..
  4. Значи отиди в магазина да им покажеш проблема. Колко трябва да пътуваш?
  5. Здравей, аз имам същата китара, искаш да кажеш, че зелената светлинка почва да мига постоянно след като струната е ударена, без да показва съответната нота ли? Има една лампичка над зелената светлинка (batt), ако свети постоянно червено, значи батерията си е заминала.
  6. Интонацията може да се е прецакала от много работи. Може като си сменил струните с по-тънки или по-дебели, понеже влияе на грифа до някаква степен, оттам да се е получило деинтониране или поне така си мисля Може да се получи ако смъкнеш или вдигнеш струните.
  7. Здравейте, и мен ме интересуват вокални педагози от София, техни координати и т.н. Моля, който знае да помага ако може. Лично мен ме интересува поп и рок пеене. Благодаря Ви!
  8. Е нали си го каза, че където да хване грифа и спира да дрънчи, как тогава да разбере от кой ключ е? хмм, да не е от моста или от гайката на тръс рода? И пробвай да ги затегнеш всичките ключове.
  9. То няма от какво друго да е това дрънчене на главата май .. освен от ключовете .. както казаха по-нагоре, хвани докато дрънчи и самия ключ, и тялото на ключа, и аз имах такъв проблем наскоро. Успех!
  10. Супер! Благодаря! Едни познати ми препоръчаха Градинарски (за София), ще му звънна и дано проблемът да не е много сложен, че кофти ..
  11. "Купувам - Продавам - Предлагам". Виж изискванията за обявата, какво трябва да съдържа.
  12. Дай си скайп да ти пратя табулатура с ноти.
  13. И аз, но може би не са интонирани струните в комплект.. знам ли.. Ако ми препоръчате лютиер, който си РАЗБИРА от работата, ще ви бъда много благодарен. Иначе видеото на Necrophagist е много полезно
  14. Мерси, ще пробвам, ама едва ли е от това..
  15. http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...6_7246802_n.jpg http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...7_8028543_n.jpg http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...8_7426523_n.jpg http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...9_4154249_n.jpg http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...0_4761697_n.jpg http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...1_2528941_n.jpg http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...2_4660269_n.jpg http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...93_693765_n.jpg http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...4_5459975_n.jpg http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...5_6445596_n.jpg Ето и снимки. Струните са сравнително нови Ernie Ball (ползвам и D'Addario), със старите струни имаше същия проблем, и не са усукани, по 2-3 намотки са. Благодаря
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.