road metal Публикувано Май 16, 2010 Share Публикувано Май 16, 2010 Здравейте! Съвсем наскоро си купих електроакустична китара Fender CD140SCE. Тя е с вграден тунер Fishman Aero, който не работи (според мен). Когато го включа, стрелката за верен тон започва да мига постоянно. В упътването, което намерих в интернет пише, че трябва да се появи буквата на струната - E, B, G... и чак след просвирването й, то да покаже верен или грешен тон. Само че това не става и не знам как трябва да стане. В магазина ми обясниха, че след просвирването на настроена струна, трябва да светне зелено. Та въпросът ми е дали имате идея как да проработи. Дали не пропускам нещо, или има някаква повреда в самата електроника? Ето линк към упътването на тунера: http://www.freshmanguitars.co.uk/manuals/f...blend-guide.pdf Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Май 16, 2010 Share Отговорено Май 16, 2010 Най-бързото решение - взимаш китарата и беж в магазина, ако не става - връщаш я. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
road metal Отговорено Май 16, 2010 Автор Share Отговорено Май 16, 2010 Да, но проблемът е че трябва да пътувам доста, за да стигна дотам. Ако не се намери друго решение, това ще бъде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Май 16, 2010 Share Отговорено Май 16, 2010 Здравей, аз имам същата китара, искаш да кажеш, че зелената светлинка почва да мига постоянно след като струната е ударена, без да показва съответната нота ли? Има една лампичка над зелената светлинка (batt), ако свети постоянно червено, значи батерията си е заминала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
road metal Отговорено Май 17, 2010 Автор Share Отговорено Май 17, 2010 Зелената стрелка, която би трябвало да показва вярна настройка, премигва след включването постоянно. Лампичката за батерия светва само веднъж, след като включа тунера, за да покаже че е включен(поне така пише в упътването). А там където би трябвало д асе покаже буква, не излиза нищо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Май 17, 2010 Share Отговорено Май 17, 2010 Значи отиди в магазина да им покажеш проблема. Колко трябва да пътуваш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Май 17, 2010 Share Отговорено Май 17, 2010 Знаеш ли какво, пробва ли да я включиш в усилвател? Издава ли звук? Може микрофонът да се е развалил, затова да не ти отчита тон.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Май 17, 2010 Share Отговорено Май 17, 2010 И аз имам точно същия проблем с мойта електро-акустичка. Но тунера ту работи нормално, ту не работи и съм се примирил, че е хронично появяващ се дефект. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
road metal Отговорено Май 17, 2010 Автор Share Отговорено Май 17, 2010 Благодаря, SoundreameR. Да, забравих да кажа, че в усилател работи. Просто упорито тунера не иска да проработи. И аз предполагам, че е микрофона, след като днес зяпах с фенерче вътре да видя уж нещо. Това, което ме притеснява е, че е съвсем нова, ползвала съм я един ден и ако е имало повреда, е трябвало да си проличи в магазина. А то не пролича, защото те съвсем за кратко включиха тунера да видят дали свети... и той светеше, та досега. Утре ще я пращам по куриер, защото нямам възможност да пътувам. Така че ще видим какво ще кажат. Благодаря за помощта, ще ви уведомя по-натам каквото се случи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Май 17, 2010 Share Отговорено Май 17, 2010 Пробвай за всеки случай с една нова батерия преди да я пратиш. Ако не е от батерията, ще си имаш резервна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
road metal Отговорено Май 18, 2010 Автор Share Отговорено Май 18, 2010 Пробвала съм с три батерии Сега само ще чакам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
road metal Отговорено Юни 3, 2010 Автор Share Отговорено Юни 3, 2010 Тази събота си получих китарата обратно (но пиша толкова късно, защото нямах възможност). Тунерът работи - показват се вече буквите на струните и висок, нисък, правилен тон-също. От офиса на магазина не ми обясниха какъв е бил проблема, а и в гаранцията нищо не беше отбелязано, така че останах в неведение. Но нищо и това е достатъчно. И един съвет от мен - като купувате, гледайте много внимателно. Аз уж гледах, ама пак не видях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Петьо Бояджиев Отговорено Юни 4, 2010 Share Отговорено Юни 4, 2010 Важното е, че са ти го оправили. Поздрави за китарката, много приятно звучи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts