Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Еми добре.. имаш китара направена за резачки, и аз съм на мнение да си сложиш някакво педалче пред ампа, ако е възможно да пробваш в някой магазин примерно където е налично като твоето кубе и има различни дисторжън педалчета... за да може да си го чуеш и да прецениш кое ти допада.

Но разбира се си поиграй още с настройките на самия усилвател.. както някой по-горе каза яката резачка не идва от многото гейн само

Редактирано от Rezachka
Отговорено

Според мен гейна му е напълно достатъчен за резачки, но искам да подчертая , че имам съвсем повърхностни впечатления по въпроса и вероятно безнадеждно остарели виждания (някъде от края на 80те и началото на 90те

От 6.00 до 6.30 вадя някакви по тежки хави, не знам дали това се има предвид (вероятно не)

Отговорено

Видеото на Колио показва добре, че може.Ех, няма да е като 5150 или СЛО ама за една 12AX7 си е доста добре.Тествай си настройките и Voice.

Успех!

Отговорено (Редактирано)

Твоето кубе струва на официалния сайт към 420 $ мисля беше.

На скоро си купих за 220 лева GTX30 на Behringer. 30 вата доста добра мощност. Повече от 3-4 силата на звука не съм качвал. В домашни условия няма нужда. Гейна дори на 1 пак е жица, а на 5-10 си е супер метълско звученето. И не съм много наясно с настройките. За да е жица много зависи и от адаптерите ти! Просто купиш ли си такова кубе няма да съжаляваш ако искаш яко жица :mellow:, но е нисък клас кубе и повечето хора във форума негативно мнение изказаха сякаш като ги питах как да го настроя за по-хубаво звучене. Може да се тества преди да се купи. Просто дали ще купиш дисторшън за 60-100 лева или ново кубе 30 ватово аз второто бих избрал по-добре ми е струва. Можеш да си моделираш повечко все пак не само един ефект с 2 регулатора. Пък и не е казано точно такова, но си струва да тестваш разни модели в някой магазин да видиш как е. Просто дисторшъна ще е един ефект също, а кубе 4-5 и по на горе.

Иначе ми е скромно мнението не съм разбирач =).

Редактирано от LucaTurilli
Отговорено

Аз използувам същото кубе и смятам,че е супер,но не и за тази музика,която искаш да правиш евентуално става за Металика,но не и за по твърда музика.За да изкараш максимума му е добре както те посъветваха по горе,да смениш говоритела с Еминенс!

Отговорено

^Ух, правилно че някой еминенс би бил по-добре за жици, но човека иска повечко гейн...

Може да тестваш с буустър отпред пред кубето.