Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за новото ми кубе.


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте.

Най-накрая си купих кубе Behringer GTX30 и се интересувам от лист с готови настройки на EQ. В интернет не намерих. Не е задължително да е на известни китаристи ами по-стилово по-скоро рок/метъл/чисто.

Забелязах нещо странно. Като намаля малко силата на звука от китарата си и почва да бучи. Ако е на максимум или минимум няма проблем. Нормално ли е освен това като увелича тона от китарата да бръмчи кубето?

 

Искам точна настройка за

Judas Priest - Painkiller :thumbs_up: . Много велика песен, но като свиря не мога да изкарам добре artificial harmonics. Добре съм ги правил преди да почна да свиря на кубе на компа идеално ги вадех. Някак си не са отчетливи. Пробвах и на treble и на middle и не помага.

 

Освен това някоя настройка за великия Luca Turilli не бих отказал. :hysterical:http://www.youtube.com/watch?v=TgQ2FGoyUaw тук има компилация от негови солота.

 

И настройка за Orion инстурументала на Металика ми трябва също. Но него май по-ухо бих го нацелил добре.

Нещо, което ме озадачи беше, че от заде буквално така изглежда кубето http://www.behringer.com/EN/images/lightbo...992_Rear_XL.jpg в смисъл очаквах да е закрито :hysterical:. Малко е странно не мислите ли да е така отворено?

Редактирано от LucaTurilli
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш предвид, че понеже е по-нисък профил е това шумолене? Освен това като плъзна на 4-та струна от 7-ми на 9-ти праг много фалшиво звучи, но може да е от настройките. Подобен проблем имах и през компа много резонанс вкарва имам предвид МНОГО. Не е нормално чак толкова независимо на кои тонове свиря. Ами, че защо да не свири =)? Е едва ли по-скоро нещо италианско ще е да ти кажа може да е по-поръчка от Cristopher Capelli :thumbs_up::hysterical: ;p.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И други ще ти го напишат, което е криво, но за тези парички толкова. Всички китаристи, които си изброил използват много повече от едно 30 ватово кубенце, за да постигнат звука, който вадят. Не искам да те разочаровам, но дотук настройки за тоя и оня надали ще ти спасят положението. Провери си кабелите дали са ОК, защото бученето понякога иде и от тях. Успехи с ядрените опити :thumbs_up:

 

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брума не е там, защото кубето е евтино, нито защото е Behringer. Брума, когато си намалиш китарата, или от скапан кабел(пробвай да го повдигнеш от земята да видиш дали има разлика), или е от не добре опроводена китара, или пък е от кофти мрежа в сградата. Ако не бруми, когато е на макс и когато китарата е намалена докрай, проблема не е в кубето.

 

За блендите - не мога да ти помогна с нищо без усилвателя да е пред мен и ти да свириш, аз да слушам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евто, има предвид че е от кубето, че не може да докара настройките...

 

Моя съвет е да се намери един хубав тон , колккото е по силите н акитарата и кубето и с него.Недей търси чужди тонове, като нямаш нито техните китари, кубета, микрофони и пръсти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Евто, има предвид че е от кубето, че не може да докара настройките...

 

Моя съвет е да се намери един хубав тон , колккото е по силите н акитарата и кубето и с него.Недей търси чужди тонове, като нямаш нито техните китари, кубета, микрофони и пръсти.

 

Бученето може да е от:

кофти кабели

опитай да обърнеш щепсела в контакта

някъде да не дава добра маса

да ти пробива 50 хц

паразитен капацитет- което е кофти

като пипнеш струните с ръка брума изчезва ли?

ако изчезва значи шасито не добре замасено

може да бруми от скапан филтърен кондензатор в захранването

Може дати се самовъзбужда китарата а ти да го възприемаш за брум

Има още един куп причини включително и от самата китара

Пробвай с друг усилвател ,така ще разбереш дали е комбото или китарата. А колкото до блендите, това е едно обикновено комбо от което не можеш да очакваш много.Тези хора дето ги споменаваш имат на разположение съвременни студиа и тирове апаратура за концерти.

Редактирано от дедо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно проблема е в кабела. Ако го махна от кубето всичко е ок. Като го сложа БЕЗ да го вързвам към китарата се чува бучене. Като увеличавам силата на звука от кубето се увеличава шума особено като натисна бутона TUBE. Явно не е толкова перфектен кабела колкото си мислех. Във Варна колко струват качествените 4-6 метра кабели, които няма да правят проблеми 100%? По-принцип към съседите от другите етажи се чудя дали ще има голямо бучене като увеличавам баса или просто звука? В смисъл до 3 сила на звука си е силничко като за 60 децибела може би и ми е достатъчно и съм сложил кашон под кубето :) да намаля вибрациите. Вие как се справяте с тези проблеми (съседите и резонанса)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиря тихо .. така се справям със съседите . Като ми се свири силно отивам в репетиционната и свиря колкот ми душа иска силно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мммм да ама не...

Кабела дори и изряден, невключен в китара, но включен куботе ще "бучи".А когато няма кабел в кубето и входа му се замасява, няма да има брум, дори и кубето да прави брум...(схематични решения).Попрочети или се обърни към човек, който разбира, според населеното ти място - а това сме @Fender_str, @Gregg, аз или някой китарист който разбира поне малко от електротехника.

Редактирано от liquid_death
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..А когато няма кабел в кубето и входа му се замасява, няма да има брум, дори и кубето да прави брум...

 

Ако при заземен вход, кубето няма брум, това просто означава, че то не прави брум :thumbs_up:.

Мисля, че един по-хубав кабел ще му пооправи проблема.

 

В смисъл до 3 сила на звука си е силничко като за 60 децибела...

 

?!?.. какги изчисли тия 60 децибела :).

Хубав кабел е малко разтегливо понятие, просто ти трябва кабел, който да е добре екраниран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си позволя да си задам въпроса в тази тема , защото "дедо" спомена за него , а именно брума от китарата , който изчезва като се докоснат леко струните. Какъв е проблема , как може да се разреши , и изобщо ако някой може да спомене малко повече подробности по въпроса. Мерси много. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най простото е да обърнеш щепсела на захранващият кабел .Ако не спре търсиш човек който разбира от такава техника с оборудване да ти го пусне на осцилоскопа и ще си каже какво е.

Имал съм такъв случай .Едно комбо L55 бруми ,какво ли не му правих та чак сменявах драйверите и крайните, накрая без да искам преместих един кабел от опроводяването и спря.Та този д/ефект е гаден обикновено се дължи на кофти маси или паразитни капацитети.Затова си требе пръч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сякаш проблема е в тока. Пробвах на друго място и имаше леко бучене като увелича тона, но поносимо и като намалих силата на звука през китарата интересно, че хич не бръмчеше, а кабела, кубето и китарата си бяха същите. Може да са някакви смущения ще правя тестове на други щепсели и т.н. Мерси за помощта на всички. :girl_witch: Но все пак искам готови настройки, защото като пробвах за пример Slipknot - Psychosocial да ви кажа може да е евтино кубето, но идеално го въпроизведжа звука 1-во и 2-ро за пинч хармониките се оказах прав въпреки, че твърдяхте обратното получават се на по-висок тон от китарата просто допълнителното бръмчене при мен ги заглушава и смущава. Хората на тренировъчни кубета до 200 долара всичко си свирят по нета и знам, че моето кубе не е по-различно. Идеята ми не беше да свиря като супер китарист на концерт с 200 ватови системи и тем подобни ефекти и китари за хиляди долари ами в домашна обстановка да си се уча и съм убеден, че ще се получи, но повечко уроци трябват :cheers2:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да редактирам последната си тема.

Значи проблема с бръмченето беше от незанулен или кофти занулен контакт към стената. На други два контакта пробвах и е супер.

Сега има друг проблем, но явно е просто от кубето или китарата хардуерно като усиля силата на звука и има микрофония. Отделно като увелича тона става много шумно свиренето, но не от друго ами силата на звука от китарата трябва да се намали просто. Т.е. като свиря трябва да местя двата регулатора на китара освен, че трябва и на кубето. Хъмбъкъри са адаптерите и явно малко в много идва сигнала им за кубето нз точно. Трябва и с друга китара да видя как ще е. Общо взето сега мога да свиря моято велико и любимо рифче от Painkiller на Judas Priest дето има пинч хармоники и то уникални. Само хубав делей ефект ми трябва, че много сухо звучи. Мерси за помощта отново. Имам още да го изучавам доста. Ето и линк към това, което ми трябваше...

http://rockwaved.blogspot.com/ макар от метъла да не са много китаристите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.