Jump to content
Българският форум за музиканти

Nimh зарядни батерии за ефекти


blr

Recommended Posts

Видях, че е имало преди години такава тема тук, но не е била особено информативна и реших да пусна нова.

 

Доста хора и аз в това число предпочитат да използват батерии за ефектите. Батериите са най-чистият източник на ток, а и се намалява броя на досадните кабели.

Алкалните батерии са предпочитан избор, но при цена от 5-7 лв за качествена такава не излиза кой знае колко икономично, особено ако се свири по много и ако, като мен, си забравяте ефектите включени понякога. Една NiMH акумулаторна батерия е 15-20 лв, т.е. се избива след 3-4 зареждания. Има ли някой, който ползва такива да сподели мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото при зарядните батерии е, че се разреждат сравнително бързо дори и да не ги използваш, и трябва да се зареждат преди свирене. За китарни ефекти не ползвам зарядни, но на фотоапарата ми са такива и в момента се зареждат точно поради тая причина. Аз и ползвам само дистър и вах де, дистъра с адаптерче, ваха пък с една алкална кара вече 2 месеца+.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече има и такива с нисък саморазряд, но все още не съм виждал да се продават 9V такива. Иначе си прав, една NiMH батерия губи около 10% от заряда си в първите 24 ч. след зареждането и по около 1% дневно след това. Все пак ако се свири ежедневно това не е голям проблем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Тъй е. Предполагам е въпрос на навик да ги презареждаш от време на време. Макар че ако имаш 10 камиончета и се наложи да презаредиш батериите на половината от тях спьешно направо не знам :thumbs_up: Освен ако няма зарядни за повече от една деветволтова, но не съм виждал подпбни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доброто решение на задачката е:

Батерии Sanyo Eneloop

и зарядно Powerex WizardOne aa/aaa NiMH Battery Charger-Analyzer

Малко скъпичко, ама сигурно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Проблемът е, че нито С9000 може да зарежда 9В батерии, а не съм виждал и Eneloop 9 волтови. Иначе зарядното е супер. Ползвам такова от около 2 години за АА ААА и съм много доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:greenball: (За автора)- Колега, и аз съм мислил много за батериите, но според мен зависи кой ефект ще ползваш на батерии, искам да кажа, че при мен примерно Boss dd6/7 хахах ми той един Duracel го гълта за .. 2/3 часа.. :cheers2: МXR-Phase 90 пие една тошиба за около 20-30 часа :yahoo: , Boss pw-10 пие тошиба за 40 часа :dance: Дето каза колега по-горе за уа-то, Dunlop Cry Baby - GCB95 един Duracel не може да го изхаби :happy: . Та, според мен има значение кой ефект ще ползваш с батерийка и все пак заслужава ли си в домашни условия. (аз не разбрах дома или извън искаш да ползваш батерия). Щото ако е за дома, то парите от батерии през годините само за един ефект ще ти стигнат за да си земеш едно хубаво захранване (да не кажа, че такива се правят от някои съфорумници, че скоро получих малко критика относно реклама :yahoo: )

Аз от навика да забравям кабелите отвикнах когато ми се наложи да купувам повече батерийки :)

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами много ясно, то в книжкта на ефекта си пише колко му е консумацията, но кой да чете :greenball:.

Консумацията може да варира, примерно от 5 до 500+мА, което е стократна разлика.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За влакче с педалчета бих ползвал 12V/5Ah акумулатор за СОТ.

 

Ако използваш 1 батерия за всички камиони се получава същия ефект както когато ползваш един траф - 100 % Граунд лууп.

 

По темата - използването на батерии за повече от 2 камиона не е финансово ефективно , дори и със зарядни батерии.

 

Затова хората си купуват добри захранвания. Вярно едно добро захранване струва колкото един ефект но аз не мога да разбера манталитета на българина да си купи дилей за 250 лева обаче да го захранва с трафче за 10 лева китайско... или да си купува батерии всяка седмица и накрая да е похарчил 100 лева за батерии сумарно в течение на времето ..

 

Да не говорим ,че ако ползваш зарядни батерии много скоро ще ти омръзне цялата хамалогия извади батерия зареди сложи обратно... ако трябва да го правиш за 4-5 камиона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами много ясно, то в книжкта на ефекта си пише колко му е консумацията, но кой да чете :).

Консумацията може да варира, примерно от 5 до 500+мА, което е стократна разлика.

 

Хахах :) Евтиме, напълно си прав, хората не гледат какво пише, но ако трябва да сме честни... Тия от Boss доста лъжат с живота на батериите. :) Та, според мен, трябва да се пробва.

 

Относо коментара на другия колега - Напълно си прав! Едно качествено захранване спестява емоции покрай смяната на батериите :) Аз това с батериите го признавам само за работа извън дома. Но хората да си преценяват сами. Парите и нервите са техни - и двете се харчат доста добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиме, днес си направих труда да прочета книжките на ефектите(или поне тея, с които разполагам).Оказа се, че от пет ефекта, само на един беше дадена нужната информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SviStyle, напълно те подкрепям. Случвало ми се е да прочета книжката на ефект и да не разбера дори колко волта трябва да е адаптерчето. АЦ или ДЦ да е също понякога отсъства като инфо. Обикновено се пише нещо от рода "use only boss PSA", като бос се замества с фирмата производител на ефекта. В техническите спецификации често отсъстват много неща. Смятам, че всичко се прави с една единствена цел: купи си тяхното захранване. Лошо няма, но има и други по-читави захранвания от "оригиналните".

 

Иначе подкрепям думите на metalhammer. Много си прав, Дими.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не мога да си спомня да съм виждал някъде написано колко е консумацията на ефектите., а си чета книжките обикновено.

 

Evtim Djerekarov, сигурен ли си, че ефект, който работи с 9V батерия може да има консумация от 500 мА или повече. Не ми се вярва при такава консумация някой да го направи да работи с 9V батерия. В най-добрия случай ще работи 45 мин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.