Coprophagus Публикувано Май 1, 2010 Публикувано Май 1, 2010 http://sandolino.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.html Цитирай
Coprophagus Отговорено Май 1, 2010 Автор Отговорено Май 1, 2010 Замислете се обаче в днешно време колко лесно е да се байпасне музикалната компания. Всъщност нещата са доста по-добре за изпълнителите в момента според мен. Направете си проста сметка ако албума ви струва 20 лв и успеете да го продадете на 10 000 души което е постижимо при един качествено направен запис и целенасочена реклама, това са си 200 000 лв. Вярно иска се инвестиция за да стане, но всички които рисуват само в черни краски положението в момента просто не успяват да се приспособят към ситуацията адекватно. Цитирай
Metatron Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 И как ще стане това?! При условие, че не съм взпитаван да купувам, а да тегля от интернет. В момента в Интернет има албуми на Херманс Улф Бенд, но няма на Алегро или Станиоли. Просто ги няма или поне аз не ги намерих. Едва ли бих отишъл да си купя 44.1/16 CD копие, оргиналдъ. Обаче!!! на концерт отивам, ако ще и билета да е 50 лв. Айде стига сме мислили за музиката като за звукозаписен продукт. Музиката е свирене на живо, директен контакт с публиката. Знаем на какво е способна техниката в наши дни и как се правят "звезди" за няколко седмици. CD записа отдаван е едно "рекламно флаерче". Цитирай
Coprophagus Отговорено Май 1, 2010 Автор Отговорено Май 1, 2010 Не говоря за продажби в БГ. В Америка доколкото имам наблюдения и доколкото съм говорил с американци (те дори не знаят за съществуването на торент тракерите и бяха в лек културен шок след като изгледаха 10 филма които не са излезли още по кината и си натеглиха няколко гигабайта мп3-ки ) хората си купуват музиката. А и с готин албум арт дори и на родна почва е възможно да се попродаде нещичко, все пак 20 лв не са кои знае какви пари в момента (само като влезна в хранителен магазин знам, че сметката ми почва от 20-30 лв нагоре, бахти едни цирари са 5 лв). Лично аз за яка банда и добре записан и оформен албум бих дал не 20 а 50 лв. друг е въпроса, че на родна сцена бандите с редки изключения ме кефят и то не достатъчно за да си купя албум за съжаление (единствения бг албум който съм си купувал някога е първия албум на Филд и то още на касетка, а всъщност и на Бичето демото ) Разбира се хубав добре записан албум си иска инвестиция при това никак не малка инвестиция, мисълта ми е, че които има мерак може да намери и начин. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 3, 2010 Отговорено Май 3, 2010 Не знам кого ощетяват, ама загубих поне 3-4 часа в петък опитвайки се да си купя един албум на МР3-ки през нета. Пробвах поне в 6-7 сайта и не ще - само за САЩ бил. Бабината им трЪНкина. То не бяха проксита, чудесии, идиотщини - не щя и това е. Не че пак няма да ги излъжа, ама защо да е тъй? Цитирай
Slacoth Отговорено Май 5, 2010 Отговорено Май 5, 2010 (Редактирано) Ще цитирам поста по-горе, като използвам наличните методи за акцентиране върху части от текст: В Америка доколкото имам наблюдения и доколкото съм говорил с американци (те дори не знаят за съществуването на торент тракерите и бяха в лек културен шок след като изгледаха 10 филма които не са излезли още по кината и си натеглиха няколко гигабайта мп3-ки ) хората си купуват музиката. ... следите ли ми мисълта ... Извод: хората са еднакви, разликата идва от законите и още по-важно от прилагането им.Друг е въпроса, че голяма част от родните банди ревеме, че ни теглят албумите без пари, а същевременно сме се навели да ни издава нелегален (разбирай незаконен) лейбъл. Редактирано Май 5, 2010 от Slacoth Цитирай
sardaesox Отговорено Май 7, 2010 Отговорено Май 7, 2010 Някъде бях чел,не знам доколко е мЕродавно,че купувайки празен диск в бг всеки дава някаква лепта за регистрираните автори-т.е., в цената му са включени отчисления и за авторите.Говорим за празен диск... Цитирай
overhate Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 Извод: хората са еднакви, разликата идва от законите и още по-важно от прилагането им To т'ва се знае много отдавна. Още навремето, свръхпримерните у родината си германци, идваха тука, напиваха се като свине, караха пияни и се радваха като малки деца, че могат да подкупят ченгето Цитирай
bmo Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 Някъде бях чел,не знам доколко е мЕродавно,че купувайки празен диск в бг всеки дава някаква лепта за регистрираните автори-т.е., в цената му са включени отчисления и за авторите.Говорим за празен диск... Mеродавно е и се отнася за всякакви информационни носители - хардове, флашки, CD,DVD и прочие каквото се сетиш, както и записвачките . Нарича се "Свободно ползване с плащане на компенсационно възнаграждение" и не важи единствено за софтуера и архитектурните планове. Естествено не трябва да се прави с цел печалба, а само за лично ползване. Цитирай
euphoriaburn Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 и нека не забравяме, че не можеш да си копуваш музика с БГ Кредитна карта от iTunes. Цитирай
Demiurg Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 и нека не забравяме, че не можеш да си копуваш музика с БГ Кредитна карта от iTunes. Да мрът в кофите ! Не виждам причина да плащам за нещо различно от СД, ДВД или винил. Просто отказвайте да плащате за миризливи МРЗ-та и си купувайте дискове и плочи ! Не е като да няма откъде, а и от Амазония доставят, и то за 3-4 дена. Цитирай
Recommended Posts