kolio_k Отговорено Май 11, 2010 Отговорено Май 11, 2010 Aха, сега разбрах Да прав си, явно се занимава систематично и напредва, толкова по добре за нея, а и съм напълно съгласен, че има потенциал. А като казах, че свири любителски, визирах постигнатото и ниво до момента, а не начина и на учене. Поради това и се получи неразбирането. Но си прав, не съм се изразил съвсем точно А иначе, да, мисля, че няма нищо лошо, че хората се занимават любителски. Навремето бях пуснал една анкета, според която над 90% тук свирят за хоби, така че от тази гледна точка, те трябва да свирят толкова, а и толкова сериозно , колкото им прави удоволствие Цитирай
hed Отговорено Май 11, 2010 Автор Отговорено Май 11, 2010 А иначе, да, мисля, че няма нищо лошо, че хората се занимават любителски. Навремето бях пуснал една анкета, според която над 90% тук свирят за хоби, така че от тази гледна точка, те трябва да свирят толкова, а и толкова сериозно , колкото им прави удоволствие Което е ужасен факт, обясняващ липсата на сериозна българска музика Хоби е да се шият гоблени или да се събират значки - музиката е призвание на едно по-друго ниво на осъзнаване и себеизразяване... А и не смятам че качеството се определя от пари или пазар... Едни от най-големите музиканти се намират в най-бедните гета на света... Но предлагам да спрем тази дискусия, защото виждам че сме на двата полюса и ще се проточи работата... Както се вика по нашенски - карай Цитирай
synchu Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 А иначе, да, мисля, че няма нищо лошо, че хората се занимават любителски. Навремето бях пуснал една анкета, според която над 90% тук свирят за хоби, така че от тази гледна точка, те трябва да свирят толкова, а и толкова сериозно , колкото им прави удоволствие Което е ужасен факт, обясняващ липсата на сериозна българска музика Хоби е да се шият гоблени или да се събират значки - музиката е призвание на едно по-друго ниво на осъзнаване и себеизразяване... А и не смятам че качеството се определя от пари или пазар... Едни от най-големите музиканти се намират в най-бедните гета на света... Но предлагам да спрем тази дискусия, защото виждам че сме на двата полюса и ще се проточи работата... Както се вика по нашенски - карай 99% от хората занимаващи се по света с музика го правят като хоби. 99% от групите по света го правят като хоби, а не професионално, защото професионално означава това да ти е професия, т.е. да те храни. Това няма нищо общо с това как свириш и каква музика правиш. Тя може да е прекрасна и ти да си страхотен музикант, инструменталист, композитор и пак да работиш като професия нещо друго. За добро или лошо България не е по-различна от много други държави. Просто ние сме на нивото на развитие, на което сме. Определен тип музика се харчи и върви като бизнес, друг тип музика не се харчи и не върви като бизнес. Аз може да се кефя на прогресив техничен дет метъл с фюжън елементи и неравноделни 11/16-ти ( примерно казано), но съм убеден че не става за пълнене на зала 1 на НДК тази музика. Toва някак ти е лично мнение сравнението с гоблените, чието шиене на добро ниво никак не е лесно, доколкото съм наблюдавал. На мен честно казано винаги ми е било непонятно - "ние принадлежащите към някоя каста - музиканти, ковачи, пекари на тикви - сме някак на друго ниво на себеизразяване". Малко повече либерализъм никак не е излишен. Това, понякога липсва най-вече в "артистичните" среди, където егоцентризма е преобладаваща характеристика.... Има твърде много повече други ужасни неща от 90% занимаващи се с музика за хоби, кат мен например. Това нагоре разбира се е лично мнение, необвързващо никого и никой, включително и въртенето на Земята около собствената и ос и Слънцето, които със сигурност не зависят от неговото съдържание, от неговото приемане или отхвърляне. А мацката свири Аз не разбирам достастъчно от свирене на барабани, за да мога да забележа чак подробности. Е не е Майк Портной или Вини Колаюта, но се справя добре за това което прави. Цитирай
hed Отговорено Май 12, 2010 Автор Отговорено Май 12, 2010 Бях решил да не пиша повече в тази тема, но би било неуважително да не отговоря на такъв дълъг постинг Под занимаване с музика като хоби ставаше дума за друго но ми е удобно да се самоцитирам. Освен това обратното на свирене за хоби не е професионално свирене. А професионално свирене не значи добра музика - справка всеки пиано бар и кръчма. А 99% от групите които достигат до теб и мен и всички като официално издадени албуми може да са почнали като хоби във смисъла който ти влагаш в това, но след това започват да се занимават крайно НЕ-любителски с това във всякакъв смисъл - като почнеш от това че са част от една гигантска индустрия която ги изцежда през 2г за нови албуми, а през останалото време се ходи на турнета по 200-300 концерта годишно и стигнеш до постоянното им и неминуемо развитие като музиканти и творци. Отделно към това прибави и фактът че да си добър инструменталист владеещ технически инструмента си не е равно на добър музикант - справка който и да е китарист-спортист-шоумен, от тези с 0 идеи в главата за сметка на шред бързина. Иначе за гоблените си прав - гледах по Дискавъри за едни китайски майстори на везането, които правеха оргомни гоблени за отрицателно време при това, с невероятен детайл и от двете лица на гоблена се получава различна картинка В същото време гоблен на копривщенска къща нескопосано извезан от безделна пенсионерка е несъпоставим с тези богове на гобленостроенето, нали Всъщност това което исках да кажа под "ужасно е че се занимават като хоби" за музикантите в бг, беше че тук поради манталитет или от турското робство или поради някакви други неведоми причини, на нашенците им липсва това систематично отношение към собственото им развитие, какъвто наблюдаваме в мацката, а често и в други таланти идващи от "запад". Тук се тарикатее във всичко, вкл. и във свиренето. Затова почти всичките ни банди са копия на западни образци, и то некадърни спрямо оригиналите. Дори когато имаме налице инструменталисти, нямаме музиканти. Имаме певци/певици (шоутата като Мюзик Айдъл колкото и да са противоречиви го доказаха) - нямаме съвременна музика. Вече имаме перфектно оборудвани студиа дори - все още нямаме бг запис който да звучи "западно" Защо ли? И така... Цитирай
synchu Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Да ти кажа личното ми мнение- има достатъчно записи на отлично ниво. Вероятно не са на нивото на продукцията на Мадона, но и предполагам че колкото и добре оборудвани студия да имаме, микрофони за по $8000 единия и конзоли за стотина хиляди не са точно под път и над път. Това не пречи да имаме отлична продукция. Ти кат си решил че няма, не става и нещо ни липсва (както и голяма част, между другото, от по начало песимистично критично настроения ни народ) - не мисля че някой може да те разубеди, още повече във форум. Т'ва си иска лично време. Жив и здрав Цитирай
hed Отговорено Май 13, 2010 Автор Отговорено Май 13, 2010 Каква Мадона бе човек Иначе лесно можеш да ме разубедиш именно във форум, давайки ми пример с 1-2 такива неща. Ще се радвам да не съм прав btw не е важно какво аз и ти смятаме, а как е в действителност Цитирай
synchu Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Действителността, когато се отнася за качествени, а не количествени определения, както и качеството на продукцията е въпрос на лично възприятие. Виж - бизнеса не е. Вкл. и Металика според някои не се представиха добре със Сейнт Енгър и Дет Магнетик (и And justice for all, според някои и с Черния албум), като продукция. Ранни албуми на Куинсрайк слушал ли си? Или пък Octavarium на Dream Theater .....ми сори ама не мисля че нивото на продукция е зашеметително добро, поне според мен. Иначе Bastardolomey ми харесва като продукция, Йерихон с малки забележки, които са въпрос на персонален вкус и много много други и въобще има и много продукции в поп индустрията, които са с много добро качество - Белослава, Графа, Те, Каризма...... етц..... И въобще не мога да разбера като цяло к'ъв е проблема. Не харесваш - добре. Останалите не са задължени да са на същата позиция или пък да приемат твоята така като действителност. Т'ва така или иначе е сериозен офтопик върху пределно предъвквана като цяло нефелна тематика, така че спирам дотук. Не мисля, че имам какво повече кажа. //И лека забележка - не цитирай предходното мнение. Забранено е в правилата на форума. Цитирай
hed Отговорено Май 13, 2010 Автор Отговорено Май 13, 2010 (Редактирано) Не задължавам никого с мнението си - как го реши А за цитатите знам, цитирам единствено конкретни реплики, на които отговарям. Както и ти, така като гледам. От моя страна няма проблем с нищо, всичко е ОК. Ако съм те обидил с нещо - не е било умишлено И за да не сме тотален офтопик, макар че не мисля че сме - ето още малко girl drumming Редактирано Май 13, 2010 от hed Цитирай
synchu Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Само че не цитирам директно цялото предходно мнение, което е забраненото всъщност Вервай ми. Успех Цитирай
Recommended Posts