Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera / Behringer


Slide

Recommended Posts

Здравейте!

 

Харесах си един усилвател на Bugera - Bugera V5. Цената му е ниска, предвид това, което предлага - 5W, реверб, вграден атенюатур - 5, 1 и 0,1W, като така можеш да свириш и на стайни нива. Цената му е около 140$, но мернах някъде из нета, че е сглобяван от Behringer. Не знам взаимоотношенията на дирми, но и друг път съм виждал усилватели на Behringer с говортели на Bugera.

Някакси, ако Behringer имат намеса, бих се разубедил да си купя въпросния усилвател, въпреки че в този ценови клас на маловатовите лампови усилватели и екстрите, които предлага...

 

Та, някой ако има или е имал досег с въпросния усилвател, може ли да каже нещо? Конкретно Behringer имат ли някаква намеса - сглобяване, части и пр. (Според Bugera усилвателя е сглобяван на ръка. Може работната ръка на Behringer да е по-евтина :godbless:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана дума за Bugera,аз от месеци разглеждам в нет-а техните ампове и знам,че са марка на Behringer.Вярно,че не се носи добра слава на Берингер,но пък даваш малко пари и ако ампът изкара две години свирене преди да избухне в пламъци-направо си на кяр.Като се засили малко работата ще отделя някой лев и ще си взема един такъв усилвател за проба.Ако наистина е 140 долара съм съгласен да ги дам в името на науката.

Редактирано от arebegai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

150$ е всъщност. В Томан не видях да го предлагат.

Ето го на нашия пазар:

http://www.musicworld.bg/bg/m_20079/i_2779..._Bugera_V5.html

 

Аз също мисля да ги отделя, макар и на фирмата с ухото... Единственото, което не ми харесва, е осем инчовия говорител, но предвид това, което предлага усилвателя, мога да направя компромис.

 

Едит: Абе нали преди няколко дни даваха по новините, че срока за гаранция трябва да е 24 месеца по закон, а не 12... А предвид надежността на Behringer, било то и с надпис Bugera, 24 ме устойва далеч повече от 12.

 

@puhen - до колкото разбрах от малкото инфо в нета, Bugera са за по-high-gain нещата на Behringer, а и просто с друго име, заради репутацията на Behringer.

Дето се вика - заслужава си само заради външния вид да го вземеш тоя усилвател, предвид цената. А и все пак е шише...

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с 8" говорител за мен не е проблем,щото сегашното ми "китайче" е с 6'',та пак си е стъпка напред.Наистина имам намерение да се сдобия с амп на Бугера,за да рабера лично кое е хубавото и кое е лошото на тази марка.Това ще стане чак лятото и тогава, ако изведнъж спра да пиша във форума,значи усилвателят се е взривил и вие не трябва да си купувате такъв. :godbless:

 

Сега видях,че към него може да се ползва кабинет,вместо говорителят на комбото.

Редактирано от arebegai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е на дали гърмят като бойлери. :godbless:

 

Шегата на страна. Гледах няколко ревюта на тоя амп в Тубата и ми харесаха. Жалко, че повечето са непрофесионални и записвани с кофти камери/микрофони.

Иначе гледах и разни директни сравнения м/у Бугера с 4х12 и Плексита на Маршал пак 4х12... абе въпрос на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може работната ръка на Behringer да е по-евтина :godbless:

 

те си имат цял град в китай

а някой знае ли защо "бугера"? гадно ми звучи...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и не особено качествени като изработка Behringer продуктите са много добър компромис за цената си. Някой вече го беше пускал веднъж но...

 

http://www.youtube.com/watch?v=XWLn239IAvM

 

...гледайте го докрай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че съм офтопик ама не мога да се сдържа да не пусна мухата на автора :)

Защо не Vox AC4TV8 ?

http://www.thomann.de/it/vox_ac4tv8.htm

Аз лично много му се радвам на демотата в ютуб,а не е много по-скъп.

Като имаме предвид надежноста на берингер.....сякаш е по-добре.

Мое мнение де... :godbless:

Редактирано от shtur4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Vox са готина марка, да. Обаче цената е със 100лв. на горе. Принципно, от към екстри и функции, няма голяма разлика. Само това, че Bugera-та има реверб. Лампите са еднакви (не че ще звучат еднакво, де). Плюс може да се счита това, че Bugera-та е с 30W говорител, но само при условие, че тоя на Vox-a е по-малък. Като цяло - не знам. Не проверена работа (от към звук). Вярно, че Vox са голямо име и се очаква надежност и качество, от друга страна си говорим за усилвател за 300-350лв., дето не знам как стоят нещата с ниския ценови клас (от към контрол на качеството).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами така... и мен преди ми се въртяха такива идеи.Ама трафовете са китайски(което не значи точно лоши, просто предполагам в една или друга степен "недостатъчни" звуково).Та имате евтин амп с трафове, които могат да се ъпгрейдват(да се заменят с хубави)с шаси, кутия и т.н. за 150 долара.Хубав вариант ако искате да дадете по-малко пари и след време още за ъпгрейд.А за да ви е мирна главата - проверка при амп-гуру според града ви - и сте тип топ, няма огньове, пушаци и сатанински възклицание след това.

 

п.с. А пък кой знае, може и трафовете им да не са чак толкова зле, знае ли човек.

Редактирано от liquid_death
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Най-вероятно ще са достатъчно зле. (Гледах едно ревю на TheToneKing, дето сравняваше Marshall Plexi и Bugera Plexi и каза нещо от сорта на това, че един вид трафовете на Bugera-та са Hi-Fi... Знам ли кво използват.)

Та, най-вероятно няма да са нищо спец. Ще са толкова зле, колкото на ампове в същия ценови клас (тразисторни/лампови), макар и на големи имена.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.