Slide Публикувано Април 29, 2010 Share Публикувано Април 29, 2010 Здравейте! Харесах си един усилвател на Bugera - Bugera V5. Цената му е ниска, предвид това, което предлага - 5W, реверб, вграден атенюатур - 5, 1 и 0,1W, като така можеш да свириш и на стайни нива. Цената му е около 140$, но мернах някъде из нета, че е сглобяван от Behringer. Не знам взаимоотношенията на дирми, но и друг път съм виждал усилватели на Behringer с говортели на Bugera. Някакси, ако Behringer имат намеса, бих се разубедил да си купя въпросния усилвател, въпреки че в този ценови клас на маловатовите лампови усилватели и екстрите, които предлага... Та, някой ако има или е имал досег с въпросния усилвател, може ли да каже нещо? Конкретно Behringer имат ли някаква намеса - сглобяване, части и пр. (Според Bugera усилвателя е сглобяван на ръка. Може работната ръка на Behringer да е по-евтина ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 Bugera e марка на Берингер Така че имат мноо общо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Април 29, 2010 Автор Share Отговорено Април 29, 2010 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Борис Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 А мога ли да попитам дали евтините bugera ще са качествени колкото behringer? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) Като стана дума за Bugera,аз от месеци разглеждам в нет-а техните ампове и знам,че са марка на Behringer.Вярно,че не се носи добра слава на Берингер,но пък даваш малко пари и ако ампът изкара две години свирене преди да избухне в пламъци-направо си на кяр.Като се засили малко работата ще отделя някой лев и ще си взема един такъв усилвател за проба.Ако наистина е 140 долара съм съгласен да ги дам в името на науката. Редактирано Април 29, 2010 от arebegai Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Април 29, 2010 Автор Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) 150$ е всъщност. В Томан не видях да го предлагат. Ето го на нашия пазар: http://www.musicworld.bg/bg/m_20079/i_2779..._Bugera_V5.html Аз също мисля да ги отделя, макар и на фирмата с ухото... Единственото, което не ми харесва, е осем инчовия говорител, но предвид това, което предлага усилвателя, мога да направя компромис. Едит: Абе нали преди няколко дни даваха по новините, че срока за гаранция трябва да е 24 месеца по закон, а не 12... А предвид надежността на Behringer, било то и с надпис Bugera, 24 ме устойва далеч повече от 12. @puhen - до колкото разбрах от малкото инфо в нета, Bugera са за по-high-gain нещата на Behringer, а и просто с друго име, заради репутацията на Behringer. Дето се вика - заслужава си само заради външния вид да го вземеш тоя усилвател, предвид цената. А и все пак е шише... Редактирано Април 29, 2010 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) Това с 8" говорител за мен не е проблем,щото сегашното ми "китайче" е с 6'',та пак си е стъпка напред.Наистина имам намерение да се сдобия с амп на Бугера,за да рабера лично кое е хубавото и кое е лошото на тази марка.Това ще стане чак лятото и тогава, ако изведнъж спра да пиша във форума,значи усилвателят се е взривил и вие не трябва да си купувате такъв. Сега видях,че към него може да се ползва кабинет,вместо говорителят на комбото. Редактирано Април 29, 2010 от arebegai Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Април 29, 2010 Автор Share Отговорено Април 29, 2010 Е на дали гърмят като бойлери. Шегата на страна. Гледах няколко ревюта на тоя амп в Тубата и ми харесаха. Жалко, че повечето са непрофесионални и записвани с кофти камери/микрофони. Иначе гледах и разни директни сравнения м/у Бугера с 4х12 и Плексита на Маршал пак 4х12... абе въпрос на вкус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) Може работната ръка на Behringer да е по-евтина те си имат цял град в китай а някой знае ли защо "бугера"? гадно ми звучи... Редактирано Април 29, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 Дори и не особено качествени като изработка Behringer продуктите са много добър компромис за цената си. Някой вече го беше пускал веднъж но... http://www.youtube.com/watch?v=XWLn239IAvM ...гледайте го докрай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trolla Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 ей го въпросния В5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) Знам, че съм офтопик ама не мога да се сдържа да не пусна мухата на автора Защо не Vox AC4TV8 ? http://www.thomann.de/it/vox_ac4tv8.htm Аз лично много му се радвам на демотата в ютуб,а не е много по-скъп. Като имаме предвид надежноста на берингер.....сякаш е по-добре. Мое мнение де... Редактирано Април 29, 2010 от shtur4o Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Април 29, 2010 Автор Share Отговорено Април 29, 2010 ^ Vox са готина марка, да. Обаче цената е със 100лв. на горе. Принципно, от към екстри и функции, няма голяма разлика. Само това, че Bugera-та има реверб. Лампите са еднакви (не че ще звучат еднакво, де). Плюс може да се счита това, че Bugera-та е с 30W говорител, но само при условие, че тоя на Vox-a е по-малък. Като цяло - не знам. Не проверена работа (от към звук). Вярно, че Vox са голямо име и се очаква надежност и качество, от друга страна си говорим за усилвател за 300-350лв., дето не знам как стоят нещата с ниския ценови клас (от към контрол на качеството). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) Ами така... и мен преди ми се въртяха такива идеи.Ама трафовете са китайски(което не значи точно лоши, просто предполагам в една или друга степен "недостатъчни" звуково).Та имате евтин амп с трафове, които могат да се ъпгрейдват(да се заменят с хубави)с шаси, кутия и т.н. за 150 долара.Хубав вариант ако искате да дадете по-малко пари и след време още за ъпгрейд.А за да ви е мирна главата - проверка при амп-гуру според града ви - и сте тип топ, няма огньове, пушаци и сатанински възклицание след това. п.с. А пък кой знае, може и трафовете им да не са чак толкова зле, знае ли човек. Редактирано Април 29, 2010 от liquid_death Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Април 29, 2010 Автор Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) Най-вероятно ще са достатъчно зле. (Гледах едно ревю на TheToneKing, дето сравняваше Marshall Plexi и Bugera Plexi и каза нещо от сорта на това, че един вид трафовете на Bugera-та са Hi-Fi... Знам ли кво използват.) Та, най-вероятно няма да са нищо спец. Ще са толкова зле, колкото на ампове в същия ценови клас (тразисторни/лампови), макар и на големи имена. Редактирано Април 29, 2010 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts