arebegai Отговорено Април 26, 2010 Отговорено Април 26, 2010 Люси,ще ме прощаваш,ама има ли намесени наркотици в тая музика?Това сигурно е крайно радикален екстремистки джаз. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Април 26, 2010 Отговорено Април 26, 2010 Леле, гледам заглавието, викам си: "Пак някоя икебана..." А то - Esperanza-та!!!! Още 2008, по повод на концерта на тримата басисти в НДК (V. Wooten/M. Miller/ S. Clarke) се развихриха тука из форума едни люти спорове доколко е редно басистите да солират. И @kitaratapesho пусна линкове с Esperanza Spalding... (дали се зарибих!) Даже ръчнах сега, да си видя и други познати парчета... ФЕН! Цитирай
Tozi Отговорено Април 26, 2010 Автор Отговорено Април 26, 2010 Това сигурно е крайно радикален екстремистки джаз. Не Ванка. Това е джаз. Цитирай
arebegai Отговорено Април 26, 2010 Отговорено Април 26, 2010 Разбира се,че е джаз. Пазарджишкият ми хумор на моменти звучи грубо.Но конкретно това изпълнение не кара тялото ми да произвежда хормони на щастието.Редица твои изпълнения са ме радвали много повече.Избирам българското! Цитирай
Бицев Отговорено Април 26, 2010 Отговорено Април 26, 2010 (Редактирано) Класа, отвсякъде! Напомнихте ми, че се бях заканил да си поръчам и първия и албум. Много слушане ме чака,но в нея има и много гледане - миналата година изпуснах европейските и появявания, а не знам кога пак ще има шанс. Затова сега прегледах и открих едно DVD, което веднага ще си изпиша. И докато го видя, ще зяпам тези клипове от 'тубата'... Много е сладка и неистово талантлива, а и не свири с кого да е - все хиени от класа... Кой каза, че джазът бил умрял?... P.S. @Аребегай: Какъв екстремистки? Аз бих го нарекъл леко 'поп', някои снобеещи джазови пуристи даже биха му се намусили че не бил баш джаз, но за тях имам винаги един отговор: това е музика! Като видиш/чуеш истинско изкуство, не можеш да го сбъркаш с таратор или с джапанки. То си личи та ще ти извади очите: музика! Редактирано Април 27, 2010 от Бицев Цитирай
Tozi Отговорено Април 27, 2010 Автор Отговорено Април 27, 2010 (Редактирано) Разбира се,че е джаз. Пазарджишкият ми хумор на моменти звучи грубо.Но конкретно това изпълнение не кара тялото ми да произвежда хормони на щастието.Редица твои изпълнения са ме радвали много повече.Избирам българското! Чудесен ти е хумора даже. А това че избираш българското - А те хормоните ще се произведат, не се притеснявай. То всяко нещо с времето си. Кафенцееееее........... @Бицев - джазът става все по - млад. Редактирано Април 27, 2010 от Tozi Цитирай
CyberGene Отговорено Май 27, 2010 Отговорено Май 27, 2010 Още 2008, по повод на концерта на тримата басисти в НДК (V. Wooten/M. Miller/ S. Clarke) се развихриха тука из форума едни люти спорове доколко е редно басистите да солират. Вдигам темата, щото се чудех къде е изчезнал Tozi и я открих, търсейки какво е писал последно, но видях, че става дума за мнението ми за концерта на тримата басисти Да, продължавам да смятам, че този концерт е една от най-безвкусните идеи в музикалния свят. Това е все едно някой да събере Айнщайн, Шрьодингер и Нютон и да им каже - абе тримата сте много големи физици, я вземете да напишете една обща теория, те да сложат уравненията си в система и да се получи едно голямо уравнение, за което се очаква да е много добро. Е да, ама не Или пък да завариш три шасита на коли, без двигатели и да очакваш да върви много. Е да, ама не Да продължавам ли с аналогиите? Сега ако намериш какво е общото между трима солиращи басисти в рамките на самите себе си и само един солиращ басист, но в рамките на джаз-трио, ще отида пак да разгледам Файнмановите лекции по физика, може и аз да съм се объркал нещо П.П. Абе това не е Есперанца, това е Мая Новоселска с перука, загледайте се по-добре Цитирай
MDFk Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 ^ И по-мургава, а? Мани, мани тоя фон дьо тен.... Не знам кво и е лошо на солирането на Есперанца. Много soulful изпълнение, което е типично за нея. Имам и и 2та албума, уникална е. А и малко могат да се похвалят на (вече) 25 да преподават джаз по университетите (в случая в Бъркли). И съм съгласен със CyberGene - тримата титани направиха проект на 1/3 от възможностите си. Затова тавата беше по-скоро обикновена. Концерта, обаче, беше як. Аре, отпуеснах се. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 ^ Страхотно създание е Есперанца - малко, даровито и царски непринудено! И аз днес сутринта се сетих за същата тема, но по повод на едно разстроено трио пред Народния театър (което обезсмърти цяла китка от любими хитове, включително Autumn Leaves). П.П. Абе това не е Есперанца, това е Мая Новоселска с перука, загледайте се по-добре Освен с аналогиите, си надобрял и с артистичните инвенции! Цитирай
CyberGene Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 В профила му се вижда, че е влизал преди няколко дена, вчера му писах бележка, ще видим Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Интересно ми е дали може да играе баскет, с тъя фамилия... Нейните неща не ме зарибяват толкова, но си купих албума на Ida Funkhouser Цитирай
Recommended Posts