Jump to content
Българският форум за музиканти

Soundcloud Bbcode


Recommended Posts

Здравейте,

 

не знам дали е ставало дума тука, не съм влизал от извесно време.

 

Има един сайт, soundcloud.com, който дава възможността да му се интегрира плейара по разни сайтове и социални мрежи итн. Става като пейстнеш няколко реда код, които Soundcloud ти дава наготово.

 

За форуми обаче, трябвало от админ панела нещо да се мод-не за да стане трика.

 

Ето тука линк за повече инфо - http://blog.soundcloud.com/2009/07/28/soun...dcloud-bb-code/

 

Според мене е добра идея, ще е доста по удобно вместо да ходиш по разни други сайтове и тн.

 

Вижте за какво става дума, ако смятате че идейно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз онзи ден се опитвах да го направя по някакъв изгърчен начин, но не стана (за сметка на това хита подлежащ на плейване беше чут от още 100 нещастни души :greenangel: )...

Смятам, че е мноо идейно между другото - да видим дали ще стане и дали и други смятат така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е много хубаво докато един ден от Облака не решат да променят нещо както се случи с putfile и всички линкове замряха..

 

Резултата може би ще е едни празни постове ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ами да сигурно има някакъв риск да банкрутират или нещо от тоя сорт и да се преебат нещата, ама сега тва го има винаги.

 

А пък аз доколкото схващам цялостната стратегия на Soundcloud e да станат де факто стандартната платформа за споделяне на музика в нет-а между професионалисти и бачкат доста усърдно по въпроса. Разработват някакви приложения директно от DAW софтуера да можеш да си експортваш тракове в нета и една камара подобни фокусирани апликации.

 

Както и да е, стига празни приказки :)

 

Би било яко ако може да се осъществи тая работа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В 'облака' е бъдещето! На всяка компания може да се случи я банкрут, я смяна на политиката - някой да познава такава с гарантирано бъдеще? Но мога да ви кажа 'от отговорно място', че SoundCloud е по-малък риск в това отношение, отколкото други такива.

 

Не е маловажно, че е тясно фокусиран в аудио/музикално съдържание (и за разлика от много други, не се използва за пиратски филми, игри или софтуер; дори не и за пиратски албуми - а само за авторски записи). Публиката е много сходна с нашата тук във форума, случайните хора са малко и не се задържат, защото не им е интересно и 'не им върши работа' за немузикални цели. В замяна на такива потребители, в облака са редица (много) сериозни имена от 'големия' музикален бизнес - и го ползват като работно средство за колаборация, а не за социален маркетинг като MySpace.

 

Ползвам го още от ранните му дни и забелязвам, че и в нашенските среди популярността му расте - каквито таланти имаме, ако сме и малко организирани - можем да си 'завладеем' свое парче облак (диспропорционално на националната ни територия и население. Леле какъв съм агресор-грандоман! :)

- - - -

 

Ако няма непреодолими технически пречки - силно е желателна интеграция във форума!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"а не за социален маркетинг като MySpace"

Много точно казано! ФБ също се опитаха да тръгнат в "музикална" посока с Myband с интеграцията на Reverbnation, но като гледам почти всички изпозват ФБ основно за "tweets" за гигове:кога/къде и линкове за видеа/безплатна музика за феновете...малко хора ще тръгнат да минават през Myband ако търсят информация за някоя банда или пък ако промотират музиката си...

Облачето също има примерно връзки към видео на песните и място откъдето да си ги купиш, но това е "екстра", не е "натрапено" тъй да се каже...идеята е много по-готина, музиката е в центъра...има хора, които го ползват като Myspace, пишат някви романи за себе си, но повечето са там, за да представят музиката, която правят,( в някои случаи съвсем "странични"проекти ... без много обяснения.

Най- ме кефи че двата безплатни часа не са раделени на еди колко си песни... и ако парчето ти е повече от 7 минути...кръъъц...

Ако искаш и цял гиг може да качиш sFun_crazypilot.gif

Облакът на мен ми е като тукашните "Пясъчник", "Авторска", "Нов Албум" и "Кавъри" наедно хахах че и като джем(от тия дето всеки си "налагва" трака отгоре :)

Освен това имаш дроп-бокс и възможност за шерване на файлове само с определени хора, с които да си ги коментирате, без разни кибици да мрънкат отстрани :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама то и сега може да излезе "embed".Но не във всяка тема.Под прозореца за писане на коментар трябва да има падащо меню "Опции".

 

2222222222.jpg

 

Именно това падащо меню липсва понякога.Ето в тази тема,например,имаме въпросната опция.

Избираме HTML вкл.-Raw Linebreak Mode,както е показано на снимката.

Резултатът е следния:

 

1111111vl.jpg

Това е изглед в "Преглед",но ако публикувам коментара,плейърът излиза по същия начин.Въпросът е,защо менюто "Опции" не се появява при нов пост във всяка една тема?Сигурно при отварянето на темата нещо трябва да се направи.

Между другото,по този начин се поставят embed видеоклипове от youtube.

 

Информацията е любезно предоставена от IgniteAll

P.S.Ех,тази Баба беееееее....много реклама,много нещо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам за дабъл поста,но сега прочетох от хиляда места в мрежата,че Raw HTML може да се позволи само от администраторите и модераторите в един форум,но не бива да се прави,защото са възможни злоупотреби.Така пише.

Затова е най-добре Raw HTML Mode да отсъства като опция за потребителите,вместо това се използват посочените кодове лично от сайтовете,които смятаме да добавим.Предлагам освен soundcloud и youtube да се промъкне при нас.

 

P.S.Боже,два поста безмислици!А още е сутрин.... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

arebegai, не знам дали става дума за същото

хтмл режимът в постовете не би трябвало позволява баш всички хтмл тагове, или поне горещо се надявам да е така

raw linebreak принципно е друго - дали ентерите в поста да ти ги разбира за нови редове или за нов ред да трябва да пишеш <br>, както е в чистия хтмл. щом ги има тия 2 опции (auto linebreak mode предполага някакъв процесинг на вкарания хтмл), би трябвало да има и нещо, което да филтрира разни по-опасни елементи от рода на <script> тагове примерно. админите да кажат (:

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.