Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Boss Gt6


cri64an23

Recommended Posts

Значи, проблемът ми е следния. Аз съм барабанист и китаристът на групата има такъв процесор. Проблемът е, че постоянно не може да го настрои добре и постоянно ме дразни как звучи (не само мен) . Потърсих из интернет и намерих само това http://www.kissdominion.com/gt6.htm Искам да попитам дали знаете за други такива сайтове. Потърсих и из търсачката на форума (повърхностно), но не намерих нещо, което да ми помогне. Също така съм чувал, че има някакви чужди сайтове (форуми), в които са дадени настройки за звуци на известни китаристи. Ако знаете такива, ще са ми доста полезни.

 

Поздрави!

Редактирано от cri64an23
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Процесорът е много добър и с него може да се направят много добри звуци, включително и такива,

които да наподобяват звуците да кажем на "селебрити' китаристите.

 

Възможно е дори и на процесор, с направени банки да кажем от Стив Вай, твоят човек да не може да докара сносен звук.

Просто защото не е само до процесор. Да кажем, човек се учи с времето. ( и самото време не е определено за точно колко)

И че понякога с :greenball: е сменя китариста, а не процесора.( опит за английски хумор)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това имам предвид. Знам, процесора е много як, все пак бая пари хвърли, и затова искам да намеря в интернет как да го настрои и да му покажа, щото той от постоянното му недоволство от звука пипа ли пипа и затова сега няма и един добър ефект. Пък ако го направя и му хареса ще му кажа да не пипа, а и да пипа после ще знам как да го върна в първоначален вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам GT8 от 2 години и още не мога да се оправ с него...макар да докарвам сравнително сносен звук тази машина може още :girl_cray2:

Дай време на твоя китарист да го разучи.Аз иначе използвам симулацията на Пи-Ви 5150,предполагам че Gt6 също я има,може да пробва нещо с нея.Но мисълта ми е че настройката е доста трудна и трябва да знаеш точно какво правиш,за да получиш добро звучене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с Гарланд хед и съм много доволен , но не мога да го мъкна по репетиции- за това си взех и Бос ГТ-8. Процесора е много добър , но трябва да си поиграе с него . Аз препоръчвам да си купи едно камионче (на Никифена върши идеална работа) и да го включи към лупа на процесора (както съм направил аз) и нещата ще заспят. Камиончето стои постоянно включено и настроено според вкуса Ви и настъпвате само процесора. Истината е че процесорните драйвове не са много добри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

всъщност това,което предлаш не е много рентабилно,а и тук темата е за настройка на самия процесор без други "джаджи" покрай него.Камиончето,което включваш най-вероятно е някоя симулация на амп(защо ти е след като имаш вече).Гт8 предлага доста добри симулации на ампове,истината е,че дисторшаните и бустерите на мен специално не ми харесват.

Ако въпросния китарист иска по лесен вариант за хубав звук,значи трябва да забрави за този процесор и да мине към вече споменатите "настъпи педал".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Придържайте се към наличното.

Мисля, че още му е рано на човека да мисли, за включване на нов дистер в лупа или купуване на нова техника.

Нека първо се научи на този процесор.

Както се чува от семплите - няма проблем да се изкара звук с него.

Най- разумното според мен е да се рестартира процесора към фабрични настройки

и оттам да се почне. Харесва се звук, който е приложим за парчетата, които свирите и ако се налага се донастройва.

Обикновено фабричните присети са твърде напудрени.

От тях може да се махат ефектите- хоруси, флейндж, фейзър и дилей, за да се стигне до ритъм звук, който да удовлетворява. За соло, ако се налага, там нещо се променя по дилея и тн.

Друго важно е настройката на самите дистер /драйвове и еквилайзъра. Обикновено тук е ключа от бараката.

Тук внимателно, се пипа и да не бяга много, много от фабрично зададените параметри.

От там насетне, вече значение има и самото звукоизвличане на китариста и

последващата апаратура ( вкл. и насторйката й), към която ще се включва процесорът.

 

Без да съм хвърлял боб, предполагам, че вашият китарист сериозно е бъзикал настройките на дистера и екю-то.

И то вкъщи и сигурно към нещо кофти включено (като техника).

Нека се придържа към фабричните присети и да ги променя на място, където свирите

и да слуша как звучи с бас и барабани.

А такива присети, дето си го кефят за домашно свирене, също може да си направи, но да не ги ползва в репетиционата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря за отговорите. В интерес на истина той има едно кубе Фендер, което има футсуич и има доста добър драйв, но пък е голяма разправия по време на песента да сменяш от футсуича към процесора, защото в процесора има много яки бленди за сола. Затова реших, че може би ако питам тук ще има хора които знаят как да го настроят добре. Аз също мисля, че звукът, който вади диста на кубето никога не може да се достигне с процесор. Но настройките, които ги има в онзи сайт като ги направихме в репетиционната и настрихме кубето по тях звукна доста прилично. Затова питам за такива сайтове, в които има такива готови настрйки, щото наистина сега докато настройвахме ефекта видяхме доста работи, които изобщо нищо не ни говореха, но крайния ефект беше задоволяващ. Отговора на въпроса що барабанист се занимава с китарист е че просто свиря и на китара у нас щото не мога на барабани (живея в панелка). Другото, това за връщане към фабричните настрйки го направихме, но той китариста тогава не знаеше какво иска и пак го развали, но понеже направи добри бленди за фънк и сола и не смеем да го нулираме пак щото няма да може да ги направи. Така и никой не ми даде сайт в който има това, което ми трябва, явно не знаете. Засега ще останем с тези, които имам. Ако след време пак почне да бърника пак ще му дам футсуича пък да се оправя.

 

Поздрави!

Редактирано от cri64an23
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги!-Не случайно фирмата прозводител на процесора е поставила този луп. Те много добре знаят че дистовете там са компромис, но ако твоя китарист има кубе с драйв може спокойно да направи 4-кабелният метод чрез които се използва диста от кубето а се контролира от процесора-това става пак чрез въпросният луп.

Редактирано от jororock
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те хората си казаха, но тъй като ме мързи да чета в подробности, да споделя и моя опит (извинявам се ако се повтарям с някой):

 

Това е сайтът:

 

http://www.bossgtcentral.com/forum.php

 

Дали ще чете за GT8 или за GT6 - имат много общи черти, работят на един и същи принцип.

 

Много е важно в какво го включва: в пулта или в китарен усилвател - трябва да се избере правилната настройка. (като гледам искате да го включвате към китарен усилвател. Тогава много е важно да не се включва процесора в нормалния вход за китара, а да се включи във FX In, т.е. директно в крайното стъпало - иначе се получава верига "процесор(който сам по себе си е предусилвател)->предусилвател на кубето->крайно стъпало", а трябва да е "процесор->крайно стъпало". В този случай трябва да се провери дали са изключени симулациите на говорител от процесора - ако сте на правилната настройка за свирене през китарен усилвател, те трябва автоматично да са се изключили, но все пак трябва пак да се провери, за да сте сигурни. Ако тези две неща не са в ред, налице е гарантирано отвратителен звук.)

 

Оттам е много важно да се настроят нивата, след това глобалния еквилайзер.

 

Оттам се започва с избор на кой модел усилвател да се използва според нужния звук.

 

Мога да кажа, че чистите звуци на GT6 / GT8 са перфектни. Там се надявам проблеми да не сте срещали, защото дори фабричните пресети са много добри.

 

Проблемите идват когато се търси пробивен и приятен хай-гейн звук. Не е невъзможно да се направи, НО:

 

- (за метъл) пред усилвателя винаги да се използва Tube Screamer симулацията с гейн на 0 и наутрално EQ и ниво на 50

- (винаги) да се използва консервативно гейна (50-60% е ОК, не повече), да не се прекалява с крайни настройки на EQ на усилвателя

- когато се прави звука да се изключват всички ефекти, когато се постигне желания звук на усилвателя, да звучи добре когато свирят всички в групата заедно, запаметява се и после може да се копира и да се добавят към него ефекти на вкус

 

За 4-кабелния метод съм съгласен, но има чалъм да се получи нещо прилично и без истински усилвател, просто се оказва много трудно и отнема време.

 

Моят съвет е да отделите 1 час на репетиция и докато китаристът ви свири някой дето разбира да му донастройва звука според кубето, помещението и групата (имам предвид, че той трябва в общи линии да си го е направил и после само някой да му го донастрои докато свири докато "заспи"). Така ще може да се проверява с останалите хора вписва ли се в общото звучене или не, и така докато се получат желаните настройки.

 

На мен ми писна доста бързо от тази галимация и поради трудното боравене с GT8 го продадох, въпреки че съвсем не е лоша машина. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Значи аз имам GT 6 и се поразрових в нета и намерих едни настройки тази http://www.kissdominion.com/heavy.htm лично ми пасна добре акустичните са доста прилични но соловите не ми харесаха това което разбрах за този процесор е че трябва да си инженер и да разбираш какво правиш защото най малките грешки могат да се окажат фатални и да те откажат да свириш с него на мен лично ми допада включвам го в крайното стъпало на кубето и звучи много добре и не смятам да го продавам плюс това има много възможности смятам че е добър продукт всичко зависи от това как е настроен и как се включва например ако притежаваш лампова глава с миди с него можеш да си управляваш без да ползваш футсуйча на уредбата.Мога да ви кажа че през лампа в ретърна звукна уникално свирих на едно участие с един Крейт на който драйва не ми допадна изобщо пуснах си процесора и стана супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.