Darki Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 (Редактирано) Целта на темата е друга, драги. Да не изпадаме в дълбок офтопик, моля! Ами трий тогава ако мислиш, че offtopic . Щото аз не мога Идеята на линчетата е да се покаже баса в една по-друга светлина PS. Между другото темата беше ".....Заслужава ли си да се хващам на този инструмент" а не на какво да свиря, визирам поста с картинката Редактирано Април 22, 2010 от Darki Цитирай
IgniteAll Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 Няма да споря с теб, защото виждам, че си си навил на пръста, че аз съм кривия. Просто човекът пита, дали въз основа на това, което може има смисъл да си купи бас и да се учи да свири на него. Теми с линкове към басисти бол в този форум и раздел. И не, няма да изтрия коментара ти, но все пак няма смисъл да се пускат още "зарибяващи" линкове. Цитирай
Demiurg Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 Хора, товаа е просто инструмент ! Може ли да се свири това, може ли да се свири онова ? Може да се свири всичко, съобразено с тембъра и регистъра на инструмента. Това, че 90% от рок-басистите млатят като ненормални, не прави баса хамалски инструмент ! Защото ги има другите 10%. А и общо взето, е трудничко да надвикаш двама дистортнати китаристи, надупили ниските си до дупка. Ако си убедиш китаристите да "мирнат" за момент, от баса могат да се извадят много нежни звуци ! Ето един пример, в който повечето струни помагат: Цитирай
kolio_k Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 Амине свирете с такива китаристи , все пак, далеч не всички свирим така. А и има и други стилове за свирене освен метъл Цитирай
serengeti Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 Няма да се учудя ако в следваща тема някой не попита "Ами извинявайте,сега да отделя ли газове ли или да не отделя газове",нали ако спазваме тон благоприличен,но и сега автора на темата да запитам - Защо братко ти реши тук тоз въпрос да зададеш?Дали ако сърцето ти е решило да засвири на тоз инструмент,ще можем да дадем отговор на тази така лесна по своята същност питанка?Ами не питай братко направо захващай някоя лопата и пробвай какво ще излезе,намери съмишленици в таз игра, и нека много вдъхновение да връхлети главицата твоя..... Цитирай
Viper-X Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 (Редактирано) Хора, товаа е просто инструмент ! Може ли да се свири това, може ли да се свири онова ? Може да се свири всичко, съобразено с тембъра и регистъра на инструмента. Това, че 90% от рок-басистите млатят като ненормални, не прави баса хамалски инструмент ! Защото ги има другите 10%. А и общо взето, е трудничко да надвикаш двама дистортнати китаристи, надупили ниските си до дупка. Ако си убедиш китаристите да "мирнат" за момент, от баса могат да се извадят много нежни звуци ! Ето един пример, в който повечето струни помагат: Има как да се надвикат вкарваш и ти диста + бууст + енханс... и гледай сеир В старата ми група редовно ми бучаха че съм усилен (за мен в добрия смисал, за тях в лошия) Редактирано Април 22, 2010 от Viper-X Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Април 24, 2010 Отговорено Април 24, 2010 @Serengeti @Zavulon: ти, момко, още ли не си го "хванал" тоя бас? Цитирай
ICS Vortex Отговорено Май 15, 2010 Отговорено Май 15, 2010 Можеш да хванеш каквото поискаш! Аз свиря на барабани, много се кефя на баса и хванах и него... не ми се получава особено, но не се отказвам. Важното е да свириш за себе си, а не за амбицията да имаш велика група. Тогава всичко, което правиш ще ти харесва Малки са ми ръцете - не се отказвам. Нямам идеи - не се отказвам. Трудно ми е - не се отказвам... Просто в един момент откачам и вадя зверския Dimmu Borgir от раз Купувай, хващай и се кефи за себе си! Цитирай
Metanoia Отговорено Май 15, 2010 Отговорено Май 15, 2010 Моето мнение е, че ако те кефи музиката, то трябва да свириш и толкова. Ама да го правиш за себе си. Не защото ще се научиш да можеш да свириш. Аз отидох на спортни танци, за да правя компания на жена ми за 2 тренировки, а тренирам 2 години и съм задобрял доста. Защо? Защото не отивах с идеята да стана добър, велик танцьор. Ако бях тръгнал така - никога нямаше да се науча на нищо. Хващаш инструмента, който ти ляга в ръцете и дрънчиш яко, заради самото дрънчане. Ако искаш с китарата/баса да: а) седиш и да си свириш разни неща, които ти пасват на настроението в момента (с тази идея тръгнах); б) да сваляш мацки (истинската ми идея май беше тази); в) .... никога няма да стане, защото момента, когато това ще се случи е след много, много време. Цитирай
Recommended Posts