Jump to content
Българският форум за музиканти

ICS Vortex

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ICS Vortex

  1. ICS Vortex

    Harley Benton

    Специални благодарности на @Свилен Бас, който ми изпрати школи на E-mail. Хвала!
  2. ICS Vortex

    Harley Benton

    Ако беше за модата - нямаше да си купя бас за 160 евро.. Аз лично не знам каква е тенденцията в момента, просто защото не живея в България. Не си купувам баса за да съм готин, най-малкото с тоя гриф няма как да си го хвана в шепичка, да хедбенгвам и да съм як пичага Казах, че след време 99% ще му се кефя и ще използвам възможностите му. Надявам се де + че това няма да е "моя" бас.. все пак след още година мисля, че ще имам нужда от качествен инструмент. А това не е Моето скромно мнение за много струнните басове и китари е, че последните години страшно, ама страшно много хора просвириха, имам впредвид СВИРЯТ наистина. Преди имаше някакви супер известни музиканти, всеки ги знаеше, а в момента е пълно с нечувани изроди, кой от кой по-луд. Та мисълта ми е, че едва ли ще отмине, защото има хора, които вече се чудят кво още да измислят. Лично мнение.. Мисля, че от предните мнения съм дал да се разбере, че не целя да съм интересен, а да се забавлявам и кефя на инструмента, така, че нека не влизаме в излишни спорове или нещо от рода EDIT: Аз направих избора си, получих помощ, така че темата наистина е безсмислена вече = кошче или квото се прави тук EDIT2: Доста рових из сайта и форума, но се затруднявам.. може ли някой, ако има желание и възможност да ми даде линк(ове) за школи и ей такива неща.. не искам да отварям нова тема. Благодаря!
  3. ICS Vortex

    Harley Benton

    Това пък защо? Ще трябва да наблягаш повече на технически упражнения и гами явно. Наистина си стрелял на посоки според мен. По тази логка можеше и 8-струнен да вземеш. Аз съм малко консервативен (явно върви с възрастта) и не бих препоръчал на никого да започва на 6-струнен инструмент, освен ако не е 100% убеден, че само това ще ползва. В твоят случай, мисля че след известно време ще искаш по-качествен инструмент и тогава разликата между 5и 6-струнен няма да е... хаха аз също не съм много малък.. значи, уроци и упражнения освен youtube и таблатури не ползвам..лошо. Свиря с банда авторски неща и благодарение на тях се понаучих, музиканти са и са ми приятели, та ме дърпат напред лека-полека. Никога не съм целял да бъда страшен музикант или нещо от рода, пък елементарните неща ги знам горе-долу, 10-ина години свиря на барабани. Свирех може би Вече наблягам на баса. Сега можеш да контрираш "за кво ти е 6 струнен, като няма да ставаш страшен музикант", ама просто така се получи, горе съм описал. 8 струнен харли бентън нямаше как да си взема, защото няма такъв.. а ако имаше едва ли щях да стрелям толкова криво Надявам се след няколко месеца да си взема баса за който, мечтая е силна дума, но много искам.. много хора ще се изсмеят може би, но това е Ibanez btb 675. Звук, качества и 5 струни - всичко от което се нуждая според мен.. Прав си, че ще ми е тегаво само с 6 струнния, но пък може да се окаже стимул да се захвана и да дигна левъл Под 3та и 4та струна имах впредвид, че ги овладявам що-годе, пък и музиката, която свиря не изисква повече. Приемам критика, не съм очаквал новобранеца да си купи 6 струнен бас и всички да кажат "да бе перфе ти е", просто защото не ми е перфе Исках 5, то дойде 6 Поздрави again! EDIT: Лично аз нямам какво да добавя, ако и с другите е така, темата спокойно може да заминава за кофата
  4. ICS Vortex

    Harley Benton

    Не брат, няма да го дефретвам, ще си го оставя така. Пробвах фретлес и не се изкефих особено.. лошото е, че за момента ще остана само с 6 струнния и нямам някъв друг, но и тва ще реша скоро @Свилен Бас - ти беше основен фактор в решението ми, толкова положителни неща отбеляза, че дори очаквам да пристигне една приятна китара Мерси пак на всички за помоща, мненията и ако някой има да добавя нещо - приемам, разбира се! Дори очаквам още Поздрави!
  5. ICS Vortex

    Harley Benton

    Малко късно пиша и съживявам темата, но взех че си поръчах 6 струнния модел... Аз като начинаещ използвам основно 3та и 4та струна, но понеже искам да вадя любими песни които изискват 5 струна, трябваше да се ориентирам към такъв.. видях цените и се оказа, че разликата между 5 и 6 струнния модел е 10-12 евро.. така, че стрелях малко на посоки и поръчах 6-чката Все пак след време ще имам повече възможности, най малкото. Ще видим какво ще стане, разбрах, че малко ще се бъркам в началото, но се надявам да влеза в час бързо. Ако някой се интересува от Бентън, скоро ще мога и аз да ударя едно рамо с мнение. Поздрави!
  6. И аз много искам фретлес, но да си прецакам баса не ми е минавало през ума дори.. Защо не провериш в Тhomann.de ? За пари - има прекалено евтини китари, за качество все още не знам, но скоро ще разбера. Доколкото знам има доставки и до България, така, че разгледай. За 350лв? Ами и за 250 можеш да си купиш фретлес на Харли Бентън, 5 струни. За по качествените просто разцъкай по сайта Недей да си дефретваш баса, ще съжаляваш, според мен. Успех!
  7. ICS Vortex

    Harley Benton

    Опа, Мерси на всички за бързите отговори! С една дума - ще пробвам! А тоя 6-струнния ме разцепи, брат! В Тhomann си имат семпли да чуеш за кво става въпрос, ама да бия път 700-800 км само по семпли, не ми се стори оферта. Така, че Мерси отново на всички!
  8. ICS Vortex

    Harley Benton

    http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbb...tless_ebass.htm Интересува ме струват ли си тези китари? Не очаквам невероятен звук, но очаквам поне да не се счупи в ръцете ми като изгнило дърво.. Цените са прилични, да не кажа смешни.. 5 струнен фретлес за 150Е.. да, всъщност е смешно. Мисълта ми е използвал ли е някой Harley Benton и какво е впечатлението му от тези басове? Аз имам бас като слънце, евтин, но доста силен. Просто искам да си купя един Фретлес за да видя дали ще ме грабне, за да си купя по скъп, като се понауча, разбира се. Моля не ми давайте съвети от рода "как трябва да си купя по качествен", това го знам. Искам такава тояга за проба. Става ли поне за това? Благодаря!
  9. Romain Goulon /малко от барабанистите, които използват чинелите, които са си сложили. Не като ларсчо да речем и неговата тама през 90-те../ Scott Ellis http://www.youtube.com/watch?v=56aTL9qewKI Tim Yeung Tim Yeung
  10. Според мен проблема е в усилвателя или там в квото го включваш. Аз имах подобен проблем и се оказа, че е от скапания усилвател. Ръгам другаде - всичко лети EDIT: един хубав парцал и на стената аз това разбирам под "сантиментално". Не си трови нервите с бас, който няма смисъл да звучи мое мнение де успех!
  11. ICS Vortex

    Гаден бръм

    Замасяване или заземяване. Щом слагаш пръст там по железата и шума спира, значи е това. Просто сложи парче метално фолио под адптерите. Пробвай дали шума спира преди да развинтиш, де. Мое мнение, не разбирам много.
  12. ехаа ква помощ му удари на човека, а? copy - paste
  13. Можеш да хванеш каквото поискаш! Аз свиря на барабани, много се кефя на баса и хванах и него... не ми се получава особено, но не се отказвам. Важното е да свириш за себе си, а не за амбицията да имаш велика група. Тогава всичко, което правиш ще ти харесва Малки са ми ръцете - не се отказвам. Нямам идеи - не се отказвам. Трудно ми е - не се отказвам... Просто в един момент откачам и вадя зверския Dimmu Borgir от раз Купувай, хващай и се кефи за себе си!
  14. Велик! Но аз ще си закупя 675... 5 струни също ще са ми в повече, но ще вадя яките песни Като твойта китарка...хммм след 6-7 години Виждал съм го, даже съм го разглеждал твоя... еми ... след 6-7 години
  15. ICS Vortex

    Бас мечта?

    ...аз пък си мечтая за Ibanez BTB...иронията на живота... Хахаха и аз!! BTB 675 Nature Flat 600Euro... Много Скоро
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.