Jump to content
Българският форум за музиканти

И аз да се пусна с един клонинг на Ts808


Recommended Posts

Снощи го приключих и взе че тръгна :punk_guitar: Довечера ще го пъхам в кутията. След кратки тестове снощи, че беше вече късно, съм много доволен. Кътри мифКи. Пробвах два чипа KIA4558 и LM388, като със първия ми звучеше по добре. Имам и TL072, мога и с него да пробвам. Клипването е асиметрично като съм сложил червен светодиод последователно на единия 1N914. Мисля да пробвам и с друг диод. Схемата и платката са от guitar-gear.ru, като съм правил модификации описани из интернет. Фат суича, кели мода и вече не помня какво друго :greenball: Ами туи то, като го събера ще го снимам и сглобен. Благодарности на nikifena за оказаното съдействието. :)

 

10014048.jpg

 

71000307.jpg

 

87064551.jpg

 

25075457.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за изработката! Гледам, че ти е харесала моята идея за преден панел от неръждавейка.

 

Естествено имам няколко забележки:

1. трябваше да боядисаш кутията. Щеше да е по-добре

2. тия щестограми са големи и много. Можеше да минеш като при моите ефекти с 4 броя в ъглите. Така или иначе предния панел се държи и на потенциометрите, и на фуутсуича.

3. "Чертичките", точките в твоя случай, показващи положението на съответния потенциометър защо са в кръг. Потенциометъра не прави пълен оборот - 360 градуса.

4. Надписите In и Out трябваше да са хоризонтални.

 

 

Очакваме семпли и снимки на сглобения ефект с капачки на потенциометрите :punk_guitar:

 

PS: Има ли място за 9В батерия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси ники! Точно от тебе си откраднах идеята за предния панел. Абсолютно основателни забележки ама от мерак не съм съобразил всичко. Място за батерия няма. И в проекта нямаше, а аз и не ползвам. Храня с трафче моднато по твоята схема за филтрирано и стабилизирано захранване. Надявам се довечера да го сглобя съвсем и да запиша семпли до колкото мога :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко го събрах и все още работи :thumbs_up: Ето един шот. Скоро ще пусна и семпли. Единия потенциометър малко заяжда в едното крайно положение, но работи. Не ми се сменяше. 500К логаритмичния от фарнел го поръчах и е толкова мазен. Ама това е! Качествени елементи трудно се намират.

 

screamby.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че съм съгласен със забележките на Ники относно оформлението на предния панел трябва да кажа, че това изглежда по-яко от оригинала :thumbs_up:

 

Честито!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е,с различни диоди звукът се променя доста.Един ден си поиграх малко с едно "мое" ефектче,което по-нататък ще се появи тук.Та сложих две цокълчета и започнах да експериментирам с диодите.Ами има разлика.Даже съм направил снимки на осцилограмите,като съм записвал с коя с кои диоди е.Ако има интерес-някой да помогне да ги качим следващата седмица,че съм компютърно малограмотен :godbless: Ясно ми е,че за свирачите тези осцилограми няма да са интересни,но за майсторите-може би!

bluelemon,опитай с TL 072-мисля,че ще свирне още по-.....

Редактирано от ditronix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е много хубаво само едно не мога да разбера защо трябва да се слага марка ?

Винаги си задавам този въпрос .

 

Защо подяволите не си сложи твоя си марка ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето много хубава тема за звука от различни диоди. metalhammer по принцип не робувам на марки. Хареса ми логото на ибанец, свалих си го от нета и реших така да остане. Не се занимавам с изработка на ефекти, само за лична употреба. Затова и не съм мислил за собствен логотип. Във завъртулката дето е фут суича има едно малко надписче bluelemon, което мисля че стига :)

:) again!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Махни капачката на заяждащия потенциометър и виж дали така той се върти добре. Ако се върти добре, то просто като завиваш капачката я вдигни с една идея по-нагоре, защото тя опира в гайката някъде и за това заяжда :)

 

Аз също смятам, че е тъпо да се слагат имената на чужди фирми. Нека да си личи, че е къстъм. В това е чара :) Ако вместо Ibanez пишеше Custom, щеше да е по-гот :) И преди да ти честитя за вече готовия ефект, помисли за 2 пласмасови "тапи" с които да запушеш зейналите дупки под буксите за вход и изход. Можеш да си изрежеш 2 профилчета от плексиглас и да ги лепнеш с канаколит.

 

 

Айде сега да ти е честит и да му се кефиш!

 

Ники

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за идейките ники. Пота го пробвах преди да сложа капачката. Той добре че е тона, че него почти не го въртя в крайно положение. Иначе и аз мислех за такива капачки там на дупките ама нещо ме домързя. Изрязал съм черен дунапрен и съм сложил в кутията между платката и капака да не е съвсем дупка, но мога да помисля и за плексиглас да лепна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.