bluelemon Публикувано Април 16, 2010 Share Публикувано Април 16, 2010 Снощи го приключих и взе че тръгна Довечера ще го пъхам в кутията. След кратки тестове снощи, че беше вече късно, съм много доволен. Кътри мифКи. Пробвах два чипа KIA4558 и LM388, като със първия ми звучеше по добре. Имам и TL072, мога и с него да пробвам. Клипването е асиметрично като съм сложил червен светодиод последователно на единия 1N914. Мисля да пробвам и с друг диод. Схемата и платката са от guitar-gear.ru, като съм правил модификации описани из интернет. Фат суича, кели мода и вече не помня какво друго Ами туи то, като го събера ще го снимам и сглобен. Благодарности на nikifena за оказаното съдействието. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Април 16, 2010 Share Отговорено Април 16, 2010 Браво за изработката! Гледам, че ти е харесала моята идея за преден панел от неръждавейка. Естествено имам няколко забележки: 1. трябваше да боядисаш кутията. Щеше да е по-добре 2. тия щестограми са големи и много. Можеше да минеш като при моите ефекти с 4 броя в ъглите. Така или иначе предния панел се държи и на потенциометрите, и на фуутсуича. 3. "Чертичките", точките в твоя случай, показващи положението на съответния потенциометър защо са в кръг. Потенциометъра не прави пълен оборот - 360 градуса. 4. Надписите In и Out трябваше да са хоризонтални. Очакваме семпли и снимки на сглобения ефект с капачки на потенциометрите PS: Има ли място за 9В батерия? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 16, 2010 Автор Share Отговорено Април 16, 2010 Мерси ники! Точно от тебе си откраднах идеята за предния панел. Абсолютно основателни забележки ама от мерак не съм съобразил всичко. Място за батерия няма. И в проекта нямаше, а аз и не ползвам. Храня с трафче моднато по твоята схема за филтрирано и стабилизирано захранване. Надявам се довечера да го сглобя съвсем и да запиша семпли до колкото мога Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Април 16, 2010 Share Отговорено Април 16, 2010 Браво! Сега остава да преодолееш и ефекта на кутията и чакаме семпли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 17, 2010 Автор Share Отговорено Април 17, 2010 Преди малко го събрах и все още работи Ето един шот. Скоро ще пусна и семпли. Единия потенциометър малко заяжда в едното крайно положение, но работи. Не ми се сменяше. 500К логаритмичния от фарнел го поръчах и е толкова мазен. Ама това е! Качествени елементи трудно се намират. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Април 17, 2010 Share Отговорено Април 17, 2010 Въпреки, че съм съгласен със забележките на Ники относно оформлението на предния панел трябва да кажа, че това изглежда по-яко от оригинала Честито! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Април 17, 2010 Share Отговорено Април 17, 2010 Манияшки-нямам думи направо!!!!Красив е много! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 17, 2010 Автор Share Отговорено Април 17, 2010 Надявам се и да ви хареса как свири, което е по важното. Скоро семпли. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Април 18, 2010 Share Отговорено Април 18, 2010 (Редактирано) Така е,с различни диоди звукът се променя доста.Един ден си поиграх малко с едно "мое" ефектче,което по-нататък ще се появи тук.Та сложих две цокълчета и започнах да експериментирам с диодите.Ами има разлика.Даже съм направил снимки на осцилограмите,като съм записвал с коя с кои диоди е.Ако има интерес-някой да помогне да ги качим следващата седмица,че съм компютърно малограмотен Ясно ми е,че за свирачите тези осцилограми няма да са интересни,но за майсторите-може би! bluelemon,опитай с TL 072-мисля,че ще свирне още по-..... Редактирано Април 18, 2010 от ditronix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 18, 2010 Share Отговорено Април 18, 2010 Аа,баси дизайна,седи като стар Ленд-ровър.., евала Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Април 18, 2010 Share Отговорено Април 18, 2010 Ами те старите ЛЕНДРОВЪРИ са истинските,новите май само за паркет ги печатат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Април 18, 2010 Share Отговорено Април 18, 2010 Всичко е много хубаво само едно не мога да разбера защо трябва да се слага марка ? Винаги си задавам този въпрос . Защо подяволите не си сложи твоя си марка ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 18, 2010 Автор Share Отговорено Април 18, 2010 Ето много хубава тема за звука от различни диоди. metalhammer по принцип не робувам на марки. Хареса ми логото на ибанец, свалих си го от нета и реших така да остане. Не се занимавам с изработка на ефекти, само за лична употреба. Затова и не съм мислил за собствен логотип. Във завъртулката дето е фут суича има едно малко надписче bluelemon, което мисля че стига again! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Април 18, 2010 Share Отговорено Април 18, 2010 Махни капачката на заяждащия потенциометър и виж дали така той се върти добре. Ако се върти добре, то просто като завиваш капачката я вдигни с една идея по-нагоре, защото тя опира в гайката някъде и за това заяжда Аз също смятам, че е тъпо да се слагат имената на чужди фирми. Нека да си личи, че е къстъм. В това е чара Ако вместо Ibanez пишеше Custom, щеше да е по-гот И преди да ти честитя за вече готовия ефект, помисли за 2 пласмасови "тапи" с които да запушеш зейналите дупки под буксите за вход и изход. Можеш да си изрежеш 2 профилчета от плексиглас и да ги лепнеш с канаколит. Айде сега да ти е честит и да му се кефиш! Ники Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 18, 2010 Автор Share Отговорено Април 18, 2010 Мерси за идейките ники. Пота го пробвах преди да сложа капачката. Той добре че е тона, че него почти не го въртя в крайно положение. Иначе и аз мислех за такива капачки там на дупките ама нещо ме домързя. Изрязал съм черен дунапрен и съм сложил в кутията между платката и капака да не е съвсем дупка, но мога да помисля и за плексиглас да лепна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts