preIbanez Публикувано Април 15, 2010 Публикувано Април 15, 2010 ...здравейте колеги...отдавна не съм поствал...но сега съм изправен пред дилема...и малко помо6т няма да ми е изли6на...искам да сменя адаптерите на моя Ibanez RG1527...за6тото китарата ми е много удобна и съм свикнал с нея...но като звук не ми се струва оптимална...свиря Метал...не прекалено брутален...поради което търся ясен и от4тлив дистор6ън тон...знам 4е липовото тяло има огромно зна4ение...но все пак една смяна на адаптерите се надявам да подобри тона зна4ително...остава само да избера подходя6тите адаптери...ясно е 4е преди да съм ги инсталирал няма да мога да ги преценя като хората...все пак по косвени улики се колебая между DiMarzio PAF7 и DiMarzio D-activator 7...ако някой има опит с тях на подобна като конструкция и дървесина китара...или може да предложи не6то по-уда4но за съответния стил нека помага...благодаря предварително... Цитирай
serengeti Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 http://bareknucklepickups.co.uk/ZH-warpig.html Цитирай
Valserp Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 D-Activator, D-Sonic или Crunchlab ще те зарадват. Цитирай
Orion Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 Paf7 и D-activator 7 и двата са със керамични магнити, но с доста различен аутпут, съответно 220 и 460. За мен D-Sonic на липова китара е много добро решение /керамичен магнит, аутпут 390/. Има и "чуваема" разлика в зависимост от това дали е ориентиран с "релсата" към бриджа или обратно. Не "маже" на хай гейн, а и чистите китари са ОК. Аз лично нямам опит със седемструнния вариант, но колега от форума / май roshaff му беше ник-а/ преди време беше споделил отзиви именно за седемструнен Ibanez. Ако проявиш интерс към въпросния D-Sonic може да го питаш. Цитирай
serengeti Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 Колега какви са тия стойности на аутпутите-може да осветлиш нас-които сме в неведение.Това мерница ли е що е?Къде се закупува уред за замерване на аутпутите?Аутпутомер?! Цитирай
metalhammer Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 Пробвал съм D-activator 7 сложен на Apex и звучеше покъртително смазващо. Обаче там тялото е махагон... Цитирай
рахата Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 (Редактирано) Аз пък пробвах Д-активатори на един Зайфос и въобще не ми харесаха,а и той е с махагоново тяло и нек тру.Въпрос на вкус-трябва да пробваш на някой колега или в магазин. serengeti,така са написани стойностите на адаптерите в страницата на DiMarzio - явно си имат аутпутомери Редактирано Април 15, 2010 от рахата Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 (Редактирано) Имам 2 китари с Dimarzio Paf7 в бридж позицията. Едната е Ibanez, а другата е новата ми къстъм RR7. Имам и въпросния Xipos c D-Activator, но 6 струнен и според оглушалите ми уши почти няма разлика м/у звука на 3те китари при все всичките разлики. Редактирано Април 15, 2010 от edgecrusher Цитирай
Orion Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 Колега какви са тия стойности на аутпутите-може да осветлиш нас-които сме в неведение.Това мерница ли е що е?Къде се закупува уред за замерване на аутпутите?Аутпутомер?! :surprise: Mерница e... Цитирай
serengeti Отговорено Април 16, 2010 Отговорено Април 16, 2010 ^^"Мерна единица" имах предвид ама са се изяли буквите при "Send".Все пак пикъпите си имат съпротивление и е хубаво да го казваме за да го сравняваме с други адаптри на други фирми.Не е само ДИмарцио на този свят.Колега не го приемай като заяждане -просто бях безкрайно учуден.Ако нещо си се почувствал засегнат - приеми моите Искренни Извинения. Цитирай
Valserp Отговорено Април 16, 2010 Отговорено Април 16, 2010 ^^"Мерна единица" имах предвид ама са се изяли буквите при "Send". Компресията на този форум е ужасна Цитирай
serengeti Отговорено Април 16, 2010 Отговорено Април 16, 2010 edgecrusher е прав ,че колкото е по-силен пикъпа,толкова по малко остава от характера на дървото,а колкото до "компресията"-докато пиша докосвам неволно тъчпада и се получава някакъв ефект с изяждането на буквите. Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 17, 2010 Отговорено Април 17, 2010 Имам 2 китари с Dimarzio Paf7 в бридж позицията. Едната е Ibanez, а другата е новата ми къстъм RR7. Имам и въпросния Xipos c D-Activator, но 6 струнен и според оглушалите ми уши почти няма разлика м/у звука на 3те китари при все всичките разлики. След като по прочетох малко информация тук-таме и се разрових по-подробно се оказа, че адаптерите на Димарцио, които са стандартно сложени на моя Ibanez RG2077XL Prestige са: DiMarzio Custom 7 Middle Pickups DiMarzio IH7N2BKM - Neck Humbucker DiMarzio IH7B2BKM - Bridge Humbucker. Бридж адаптера на RR7 е същия като бриджа на Ibanez. Едната китара е от basswood, bolt-on & c Lo Pro Edge 7 Tremolo, а другата е от махагон, сет-нет конструкция и фиксиран ТОМ бридж със струни през тялото. Ето и самите аудио семпли (последния е от Xipos c D-Activator) RR7 RG2077XL XPT700 Цитирай
niki_jem Отговорено Април 17, 2010 Отговорено Април 17, 2010 На мен ми допада повече ПАФ-а. Имам ги и двата просто са за различен тип музика. Ако искаш да свириш брутален метал взимаш D activatora няма по добър или лош просто всеки е създаден с някаква цел. Моя съвет е да си ги вземеш и двата и да ги пробваш, ако не ти хареса PAF-a на бридж позиция го слагаш за нек там съм обеден че ще ти допадне а Д- активатора съответно ако не ти хареса на бридж позиция го продаваш и ако ти е допаднало ПАФ-чето повече си взимаш още едно. На мен Д активатора ми е много силен и стерилен по добре с по-нисък аутпут и да компенсираш от драйва, лично мнение а и не само мое. Успех! Цитирай
Recommended Posts