Jump to content
Българският форум за музиканти

Studio Devil Amp Modeler Pro Dimarzio Breed Pickups


Black Bird

Recommended Posts

Яко!Като гледам с каква скорост и посока се развиват технологиите скоро на концерти ще си свирим само с компютъра и няма да се налага да носим нищо - само китарка и компютър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Много готино звучи :cheers2: , как е записвано?

 

Записано е директно в саунд картата.

М-Аудио 410. Китара - кабел - саундкарта - софтуера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко!Като гледам с каква скорост и посока се развиват технологиите скоро на концерти ще си свирим само с компютъра и няма да се налага да носим нищо - само китарка и компютър.

 

Миналото лято свирих на един купон с музиканти с лаптоп NI Rig Kontrol 3, което е саундкарта и контролер и Гитар Риг 4 директно в пауър миксер.

Работи безотказно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Митака е всепризнат майстор на подобен тип звуци и експерименти! Записите му звучат чудесно! :greenangel:

 

Малко ОФФ-Топик:

Миналата година като му слушах нещата много се зарибих да пробвам реших да опитам и аз да си направя подобен лайв сетъп. Купих си Гитар Риг и Риг Контрол. Няколко дни преслушвах бленди, правих, струвах, намествах - и когато реших, че съм изкарал максимума от този софт (за моите нужди и стилове, които ми се налага да свиря всяка вечер), прецених, че съм готов за сценични тестове с Гитар Риг. Качих се в бара, инсталирах хавите - от едната страна беше нормалния ми лайв сетъп - Меса Формула в Амп-Ин на ХиК Силвър серия. От другата страна беше лаптопа със софта (вече настроен и готов за работа). Поканих група уважавани от мен колеги, които определено могат да свирят и разбират от звук (всеки за своя си стил). На практика направих реален А/Б тест на нормален лайв сетъп срещу Гитар Риг. По мое лично мнение, както и на присъстващите на теста резултатите за Гитар Риг бяха доста далеч от добри ... На практика бях доста разочарован (а допреди това блендите ми се струваха супер избарани и готови за работа) ...

- Първия голям минус за софта бе, че дори и най-малката латенция ставаше някак си натрапчива, когато се разположиш на голяма сцена (просто разтоянията до говорителите допълнително изкуствено увеличаваха латенцията с няколко милисекунди. Това бе доста дразнещо!

- Втория и основен минус, който тотално ме разочарова бе динамиката ... Софта е много далеч от динамика на лайв-сетъпа, с който го сравнявахме. Иначе звуците са докарани като цвят, приличат много на това и онова ... но най- най- важното го нямаше - динамиката! После позадълбах малко в теорията на симулациите и намерих доста интересни материали. Там пишеше, че самия процес на симулация не пресъздава 100% процента реалното състояние на нещата, а с някакъв процент приближение.

Който иска да се убеди сам в тази теория може да направи следния експеримент - включва един Фендер Хот-Род (и Фендер Страт китара) с всички корекции на 12 часа (т.е. на "нула). После включва Гитар Риг с най-хубавата му симулация от този тип със същите настройки. След 15 минути свирене и сравняване - става и сяда пред компютъра и пише мнение по темата :metalist:

 

В крайна сметка трябваше да се направят някакви изводи, колкото и субективни да са те. За мен софтуерната симулация е чудесно средство за записи и Митака го доказва със своя труд и постижения! Според мен тя е добра, когато има нужда от компресиран звук (най-вече за записи). Към момента подобен софт не е достатъчен да замени една качествена система/сетъп, поради гореспоменатите причини. От друга страна софтуера вече предлага доста други интересни ефекти. Например мен най-много ме изковаха дигиталните ефекти в Гитар Риг (за сметка на дистерите и т.н.).

 

Мнението ми е чисто субективно и не го налагам на никого - просто исках да споделя. Но все пак е плод на реален А/Б тест (и тествано от група колеги). Истината е някъде по средата най-вероятно!

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guitar rig 4 е бозица :thumbup: няма динамика.. дори и цвят няма... Пробвай Amplitube 3 ще се накефиш на макс :)

 

Колега, даваш акъл по темата на този, от който само трябва да вземаш. Казвам го с цялото си уважение и толерантност. Митака е единственият човек, наоколо, чиито записи ме карат да се замисля, че когато не мога да изкарам звук от софт, това не е защото софта не може.

 

А иначе и аз съм напълно съгласен ( до колкото имам наблюдения- не много, но някакави), че на живо софта все още няма шанс, спрямо свестен лайв риг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, толкова много акъл съм взимал от митко и толкова много неща знам повече от вас за софта, ако говориш за Митко :thumbup: колега мойте коментари в темата са допълнение на това което той ми е казал, да прав си казвал ми е все софт все лайна, но става... лично негово мнение amplitube 3 е най-добра, освен негово и мое, ако на някой му трябва моето мнение. А в връзка за това лайв кубе и софт за китари, направете следната проба с amplitube 3... Набавете си абсолютно същия чейн който ви е и в софта, но с микрофон отпред и после в пауър миксер, и да видим дали няма да е същото, едно е да чуваш лайв кубе, друго е като го запишеш... тия софтове симулират записана китара, готова за микс и т.н :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, щом е така :thumbup: . Аз не разбирам от софтове и нямам претенции за друго. Но иначе съм съгласен, че софтовете симулират амп на запис, а не такъв свирещ на живо. И ги бива за това, ако човека, който ги използва, знае как. Аз лично от софт не мога да изкарам задоволителен звук и ме дразнят, същото се отнася за почти всичко което съм чул във този форум , освен някои от записите на Митака, заради което и ти писах горния пост, за даването на акъл точно на него

 

Ако искаш запиши симулация на лампов крънч или чист канал без пудри (дилей ривърби и тн), а аз ще запиша такъв с микрофон и ще разберем дали си прав във втората част от твърдението си. Използвай Фендер тип амп(в амлито няма Енгл) , защото нямам друг под ръка. Имам и доста педалчета, може и тях да намесим ако искаш, в амплитюб имаше някакви емулации на тюбскриимър и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе мисълта ми беше, няма какво да се лъжем, щом е симулатор, значи не е както трябва, да кажем и аз си подобрявам поста.. айде amplitube 3 се доближава до истински записан амп... има страшно много кабинети, микрофони, истински реверб от помещение, явно има още какво да се желае, щом китарист като теб него признава още на 100 %, но за запиш м микс+ бас, барабани и т.н. запреличва на истинско... Както и да е! Нека и Митака каже нещо по въпроса, има една програма Overloud, тя има много хубав саунд също, споменахме Guitar Rig-а, Amplitube за металите също излезе и Metal Amp Room- саунд ала Джудас и Металика може да се докара поне на 80 %, но както казваш, ако си разбираш от занаята, за да звъкнат китарите в микса после има eq, компресия, stereo panning и наистина Митака може и от Amplitube 1 да докара пак микс, защото знае в кой спектър честотен трябва да си стои китарата и най-важното знае как да я направи и не само китарите де и дръмс и бас, миксовете му са перфектни, аз съм по фен на 80тарския големия саунд, но това е друг въпрос! Може би Overloud пресетите му са готови направо да ги лепиш по траковете без никва обработка след това, но за Amplitube метал амповете дават страшно много ниски направо си бучат, дават и много високи, и така е който си разбира ще докара това което търси !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.