Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ с избор на слушалки


Flex

Recommended Posts

Здравейте народе. На работа слушам по 5-6 часа дневно музика и все не случвам на слушалки - издирвам затворени такива, които да обгръщат напълно ухото, да са удобни за дълго ползване, да не пускат навън звук, че колегите се дразнят и да имат приличен звук (и бас). Причината да пиша тука е, че хвърлих много пари в слушалки, а все удрям на дърво. Последните ми плачевни опити да си докарам някакъв приличен звук (доколкото може да се опише така звука, излизащ през вграденото риълтек аудио) и да са ми удобни за слушане по цял ден:

 

- Speedlink Medusa 5.1 - много приличен звук, големи и удобни, обаче... отворени, аз чувам всичко дето се говори, колегите ме чуват също, неизолирани, знаех кога ще му позвъни на някой телефона на етажа, и толкова тежки, че като си завъртя рязко главата минавах четвърт оборот още от инерцията. А, да, периода им на полуразпад се оказа сравнително кратък и след няколко падания (премазвайки някой пръст)... rest in pieces

 

- Zalman 5.1 - ниски изобщо няма, високите ми дълбаеха в мозъка, за филми що-годе ставаха, ама не и за музика

 

- Creative HQ-1700 - приятен звук, добри баси, затворени, ама страшно стегнати и стоят върху ухото... което стана двуизмерно като резултат

 

- AKG K77 - маса удобни, леки, затворени, но звука е много суров, липсата на бас прави рок/метъл да звучи като кънтри

 

Е, предавам се, дайте едно рамо за да мога веднъж за винаги да си взема читави слушалки. Бюджета не е много, до къмто 100-130, но имайки в предвид, че не търся нищо студийно (след опита с акг-то по-скоро бягам от студийните), би трябвало да може да се намери приемлив вариант

Редактирано от Flex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на същото дередже - по цял ден съм със слушалки. Ползвам SENNHEISER HD 575. Леки, удобни, приятен бас.. ако имаш възможност чуий ги в някой магазин. Аз лично съм много щастлив с тях. Главата ми не е като в менгеме като си ги сложа и не ми пищят ушите като прекаля с Volume-то :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези HD575 изглеждат сладки, ама са отворени... принципно е много тихо в стаята и не трябва да се чува навън... как са с шумоизолацията?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AKG K81 , нека не те притеснява че се водят диджейски, ако баса ти идва в повече се прави малък мод , в началото може да са малко стегнати но ще се отпуснат. Това ми беше избора преди бая години но предпочетох Алесандро мс1.

Задължително пробвай преди да купуваш.Хубав звук(ИМХО) от затворен тип слушалки няма ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AKG K-240 , но са по скъпи.Иначе изработката им е много яка,мидите им са от естествена кожа и може да слушаш с часове без да ти се спарва главата.Това е класика на фирмата която произвежда модела от 1987 до сега.Страхотен звук с меки и приятни баси.Пробвал съм много модели на Sennheiser и Koss,но тези най ми допадат.Но ги пробвай някаде .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Модела К240 са полуотворен тип! , секстет са първите и най-култовите от 240-ките , а доскоро се предлагаха monitor,studio и DF( тук трябва да ги има още по магазините) за наследниците им обаче (МК2 и 242хд)не мога да дам мнение , DF са най-зле откъм звук ,препоръчвам студио (55ома импеданс ). До каква сума си склонен да отделиш ? На АКГ моделите 27х и 17х са затворени ,27 са околоушни, 17 върхуушни - пробвай К17х моделите.Задължително по "нискоомната" версия !

Личните аз предпочитам максимално отворени модели ( с възможност за допълнително модване в тая посока) върхуушни

и без гадни запарващи кожи , да не говорим за нещо което сплесква черепа :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за предложенията, но както писах в началото, бюджета е до къмто 130... а тези 240, че и 171 излизат малко отгоре... отделно 171 пише, че са студийни, с други думи ще вадят много близък до истинския звук, но за сметка на това неприятен за потребител, свикнал с леко напудрено звучене и дигнати баси? В смисъл и сега имам уж студийни - К77, дето...

AKG K81 бива разглеждано, ценово е идеал, ужасно много коментари колко неудобни били и как боляла главата, осебено ако си с очила (като моя милост), та чета все още.

 

Въпреки тормоза на работа, успях да се поразгледам и някакси SH HD 205 и 212 Pro ми привлякоха... ъъ... ухото, а и добри що-годе коментари мернах за тях. Нещо, с което да ме откажете от едно 212? ^_^

 

Направих си един експеримент, обаче - махнах драйверите на риълтек за аудиото, инсталирах asio4all и foobar2000 с asio плъгина. Разликата в звука беше потресаваща - текущите ми слушалки - К77 изведнъж започнаха да възпроизвеждат бас и то дори на прилично ниво, а звука стана един чист... единствения проблем е, че с уиндоуските драйвери изхода е към 2 пъти по-слабичък и трябва да го надуя до макс за да чувам що-годе. Но още съм в шок от качеството на звука. Ще ми донесат утре и USB DAC за проба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам ХД207 ама са ми неудобни , с очила също ме дразнеха 212 когато ги пробвах ( на приятел са , сменях им кабел ) ми допаднаха повече като звук. Тези Сенхейзери не са баш околоушни , к81 също - коженото им уплътнение е по-малко от типичното за околоушните ( к24х примерно) но пък не са и с дунапренче като стандартно се прави. Очилата ги смених с лещи и отпаднаха много проблеми ( вкл при снимане с фотоапарат :) ) ама слушалки с дунапренче не дранят колкото такива с кожа.

Довечера ще ти драсна още няякой ред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.