daozealot Публикувано Март 23, 2010 Публикувано Март 23, 2010 Здравейте, в момента пречертавам схемата на едно Кубе, а именно - Fender Използвам програмата Altium Designer. Хубавото за нея е че има доста пълни библиотеки и търсачка за тях - Search Вече разбирате каква ми е идеята А сега въпросът. Как е името на този елемент : Този Input 1, този Жак, не знам още как да го нарека, а камоли на английски Определено не е JAck. Имам нужда от помощ, някой дали ще каже ? Цитирай
daozealot Отговорено Март 23, 2010 Автор Отговорено Март 23, 2010 ето го как изглежда. Едва ли името на елемента е BJ107-2T Цитирай
Nikifena Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 (Редактирано) Това е букса. В общия случай ще трябва сам да си начертаеш фуутпринт. Има подобни в общата библиотека на алтиума с конекторите. ПС: Не поствай линкове към нелегален софтуер! Редактирано Март 23, 2010 от Nikifena Цитирай
EAmechaniX Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 А сега въпросът. Как е името на този елемент : Input jack Цитирай
daozealot Отговорено Март 23, 2010 Автор Отговорено Март 23, 2010 (Редактирано) благодаря за отговорите Само за Фуутпринта да попитам дали е така : и този пунктир какво обозначава ? Нещо като ключ ? Редактирано Март 23, 2010 от daozealot Цитирай
L.K. Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 Пунктирът означава, че при вкарване на мъжкия жак той отклонява контактната система, демек превключва контактите. Състоянието на схемата в момента е при изваден жак. Така, както си го показал (начертал), е напълно коректно. При вкарване на жака долните контакти се отклоняват надолу, горните - нагоре. При изваждане се връщат в изходно положение. Цитирай
daozealot Отговорено Март 24, 2010 Автор Отговорено Март 24, 2010 хм, а това означава ли че ще трябва да й ги начертая пунктирите на програмата (в Footprint-a) ? Тя май е умничка и ще може и без тях Само трябва хубаво да й посоча деветте пина ? 1 - Power (Ground) 2 - Input (Right Channel) 3 - Input (Left Channel) 4 - Passive (Break Contact) 5 - Input (Left Channel) 6 - Passive (Break Contact ) 7 - Passive (Break contact) 8 - Input (Right Channel) 9 - Passive (Break contact) или съвсем се оплетох Цитирай
L.K. Отговорено Март 24, 2010 Отговорено Март 24, 2010 Не познавам програмата, сори. Не вярвам да се сети от посочване на деветте пина. Пунктираната линия можеш да замениш с двойна тънка. Важното е който чете схемата да ти схване мисълта. Цитирай
tzolov Отговорено Март 27, 2010 Отговорено Март 27, 2010 Ако целта е само да се прерисува схемата някак може просто да си нарисуваш същото та дори и без номерцата ( ако е за печат дори е пожелателно да не претрупват схемата) но ако ще се проектира платка то задължително си направи футпринтна и схемна библиотека заедно и ги провери внимателно . За програмата няма значение какво и чертаеш в схемната библиотека.Само пиновете като номерца и име , ама при футпринта си трябва внимание. На английски си е джак ама ние букса му викаме а джак пък викаме на plug ... Цитирай
daozealot Отговорено Март 28, 2010 Автор Отговорено Март 28, 2010 (Редактирано) ясно Благодаря на всички. Ще видим докъде ще стигна. Аз преди малко забелязах, че тези 2та инпута не са за две китари, а за една Пасивна или една Активна и май това кубе няма да ми върш въобще работа Трябваше ми за 2 китари нормални едновремено, но Фендер май нямат такива. :/ P.S. и май ще трябва да търся съвсем различна схема Редактирано Март 28, 2010 от daozealot Цитирай
L.K. Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 За съжаление не открих в темата каква ти е основната цел. Ако ще си правиш усилвателя сам и ти трябват 2 китарни входа можеш да сдвоиш предусилвателната част. Две китари в едно кубе рядко звучат добре, според скронмия ми опит, но не пречи да опиташ. На сайта на Фендер в Amplifier Schematics ще намериш интересни схемни решения. Цитирай
guitar01 Отговорено Април 3, 2010 Отговорено Април 3, 2010 В библиотеката Miscellaneous Connectors.IntLib на Altium Designer, която си е инсталирана по дефоулт, има 3-4 вида с името "Phonejack". Виж кой от всичките ще ти съвпадне като конектор, но ако не съвпадне, ползвай само схематичния му символ и му смени корпуса или си направи нов корпус в нова библиотека .pcblib (ако си запознат как се правят библиотеки разбира се, описано е из някой PDF tutorials (make pcb libraryes) в инсталацията на Altium). Цитирай
MARK B Отговорено Юни 7, 2010 Отговорено Юни 7, 2010 Един от моите пултове Made in USA е с такива жакове.При ремонта му ги заместих с обикновен жак и ЦК ключе с шест извода/два певключващи/. Цитирай
g_vayov Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 Привет, Имам един въпрос касаещ Altium Designer Summer 09. Искам да променя шрифта използван за анотация, имена, стойности и др. на елементите в принципна схема. И по точно да променя шрифта по подразбиране. Ръчната редакция на всеки един е тежка задача. В момента е Times New Roman. Разрових де що има менюта, търсих какви ли не ръководства но шрифта по подразбиране как се сменя така и не разбрах. Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 1, 2014 Отговорено Февруари 1, 2014 След два клика с Гугъл: http://wiki.altium.com/display/ADOH/Improved+Font+Editing+for+Schematic+Design+Objects Цитирай
Recommended Posts