Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно мое парче


Recommended Posts

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Леле това заслужава да се изсвири пред претъпкания джаз фест в Монтрьо примерно!!! Къде е свирено? Може ли да ми кажеш кои са музикантите. Като слушам края явно не е в България концерта. Тва ако ги беше довел на дзаз феста в Банско да разбиете всички "Големи" имена дето свирят всяка година там..... Дано не осъзнаем късно, че част от бъдещето на българските музиканти е неравноделният такт. Чрез неравноделният такт може да се отворят много врати. Най-хубаво е българското да се представя от Българи, а не да ходя да уча някъде си и да имам лекции по БГ Фолклор...Че на какво могат да ме научат тия. Аз трябва да ги уча. Дам това за тия дето са израстнали с фолклор покрай тях де... Аз съм свързан с ансамбъл Пирин от дете по край дядо ми та така.

 

В безмисленият дълъг пост исках да кажа БРАВО!!! ВЕЛИКОЛЕПНО!!! УДИВИТЕЛНО!!! Не мога да изразя радостта ми, че има хора които поддържат Българския дух жив!!! БЛАГОДАРЯ!!!

 

След това което чух , мисля че трябва смело да се насочиш именно към "това от което ти кипва кръвта" и ти пожелавам успех. С радост бих участвал в някой интернет проект (все пак живеем в дигиталната ера) ако не си в БГ и да помогна за идеи или свирене (пиано).

За съжаление моите идеи в тази насока не успяха да се реализират тук в БГ. Жалко е, че хората на вън ни оценяват, а ние сами не можем!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една вметка към последния коментар.

 

 

Финландки пеят "Пиленце пее" на Красимир Кюркчийски. А българките какво пеят?

 

Скоро наистина ще идват хора от чужбина да ни учат на нашия български фолклор. А ние ще ги учим на .... как да пеят като Мадона ?!?....

 

 

Коле извинявай за оф-топика. Вече няколко дни ти слушам нещата и продължавам да се кефя. Радвам се много, че все пак има такива българи - с абсолютно безкомпромисно професионално отношение към това което правят. Хора които постоянно работят и усъвършенстват "малките" детайли на занаята. Това са хората които дават пример на всички ни!

 

П.П.: и това:

Редактирано от Tozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

 

Ей - къде ги намираш тия бисери, бе?!! И двете интерпретации са много добри. Дамското хорче си е просто на ниво и е схванало спецификата, а португалеца е оригинален и интересен - като и той яко е вникнал в материала.. Напомни ми (далечно) за Гарсия-Фонс, който също свири 'арко' и навлиза дълбоко в неравноделни и ладови територии близки до нашите.

 

Ние да ги учим на Мадона - първо ми стана смешно (и срамно), но като се замислих - защо не? Ако го можем поне като тези примери (а някои сънародници могат доста повече) - защо да не 'понаучим' други народи и на тяхната музика? Милчо ги учеше и на боса нова, и на блус дори - и 'учениците' чинно слушаха и 'си водеха бележки' (преносно казано; попиваха чутото). И Коко мисля, че тук-там показва на швейцарци и германци някои от добрите страни на централно-европейското разбиране на джаза (или на 'свободната импровизирана музика')...

 

'Да ги учим' всъщност не е най-точната дума, както и тези от горните примери не са тръгнали да ни учат. По-точно може би ще е - да съ-преживяваме равностойно взаимните си ценности. И заедно да ги издигаме до следващото ниво.

-- -- -- -- -- --

 

@kolio_k: И второто е страхотно. Разбирам, че не свирите вече с формацията, но не ми отговори: издадено ли е това някъде? (На SoundCLoud май си блокирал свалянето - неволно или заради копирайт?). Може ли да се купи от някъде? Ако не - би ли качил още?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, нищо не съм блокирал, но пък съм съвсем нов в цялата работа с звуковия облак и сигурно нещо съм сгафил. Между другото извинявай , абсолютно забравих да ти отговоря на ЛСто :) , а и не само на теб. Ако искаш прати ми Емейл и какво би искал ( в смисъл коя формация, с цигулката , с пеенето и тн ) и ще ти ги пратя като архив каквото имам, като ги рипна. Иначе преди време имаше CD на формацията с певицата, но беше всъщност едно по старо демо с 3 допълнителни трака. Мислся, че го имам някъде, но сигурно би било по лесно просто да ти пратя траковете

 

Този, мерси много са хубавите думи :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'Да ги учим' всъщност не е най-точната дума, както и тези от горните примери не са тръгнали да ни учат. По-точно може би ще е - да съ-преживяваме равностойно взаимните си ценности. И заедно да ги издигаме до следващото ниво.

-- -- -- -- -- --

 

Ами ако в България изчезне Българската фолклорна музика? Ако хората спрят да я слушат считайки я за отживелица, "селска" музика? Ако след 20-30 години майсторите и преподавателите (които съхраняват фолклора) изчезнат, а младите се интересуват предимно от модерната западна култура? Тогава? Ще каним финландките да ни припомнят красотата на тази българска форма на изкуство? Или ще я внасяме от Америка от тяхните университети и консерватории?

 

Не,че нещо.... просто се замислям за тези неща и не съм много съгласен с пилеенето и затриването на едно от най-големите български богатства.

 

 

Коле качи и баладата - супер е. И солото е много красиво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кольо,

:offtopic-001:;):offtopic-001::godbless::godbless::godbless: !!!

 

Присъединявам се към общото желание - искам да слушам целия гиг, супер е!

Ако пускаш тракове за даунлоуд, пускай, ако не - кажи, да си го купим!

 

Развълнува ме с този "експериментален стандарт". И ме изненада...

Абе, 2-3 такива албума бих си изслушала (без паузи между тях)!

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря на всички за вниманието :headbang:

 

Ще се опитам тези дни да рипна повече неща от онзи гиг и ще ги кача. За сега слагам това което вече имам на компа

 

Квартет цигулка, китара, бас , барабани/ от същия гиг

 

http://soundcloud.com/kolio_k/palna-tragedia-2

 

Квартет Саксофон, китара, бас и барабани/ много по старо свирене, това беше първия път в който свирим това парче и саксофониста даже се опитва да влезе грешно на втората тема, барабаниста е супер. За съжаление свирим темите доста несигурно и разклатено, но това е единствения запис , който имам, аз верен на себе си обикновено не си харесвам парчетата много и тогава бях решил да не свиря това повече :drummer:

 

http://soundcloud.com/kolio_k/3fp

 

Трио Китара,бас и барабани/ нещо като фюжън по скоро

 

http://soundcloud.com/kolio_k/hlopnia

 

Всички записи са на живо и надали са върха на качеството, но се чуват. Също са и доста стари, напоследък, за мое все по голямо съжаление свиря повече поп, фънк и рок от финансови съображения :cheers2: , не че има нещо лошо в това, но понякога ми липсва интерактивноста характерна за този тип музика. От друга страна обаче, несвиренето на живо на такава музика ми дава възможност да поработя върху много неща от които въобще не съм доволен в моето свирене.

 

Все пак скоро свирих на един джаз фестивал с много интересна формация, чакам записите с нетърпение и веднага ще пусна нещо и тук, а сега май се задава и нещо интересно с един френски цигулар (този от записите е Швейцарски)

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак ще си кажа какво мился,а то е,че парчета като "Айде наш'те" и "3фп" (предполагам произволно подбрани заглавия при рипванто на Cd-то) ги слушам с кеф,дори съм,как да кажа,генетично програмиран да ги харесвам.Ако може дори с по-засилено балканско звучене,за мен би било супер.Но,това е само моят вкус,разбира се.За "фюжън" мога да кажа,че знам как се пише думата и нищо повече.Това е чужд език,който не говоря.Колкото до "Palna tragedia-2"-може би си го кръстил така,защото преразказваш нечия тъжна история.Наистина звучи красиво,но аз си давам точките на "Айде наш'те".Така ми дума вътрешният глас.

 

Поздрави от Пз!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.