Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Най-малкото, абстрахирайки се от всякакви марки, няма как да си купиш нещо за 200 лева, което да ти е достатъчно за свирене дори в клуб, на малка сцена, без да е озвучено допълнително. Мощностите, които можеш да си позволиш за тия пари вероятно ще са ти недостатъчни дори за репетиции. Особено с по-шумни барабанисти. Това, че някой ти казва истината не винаги значи, че се "изфърга", така че и аз мога да питам защо пък ти "хейтваш" така. Честно казано от началото на темата очаквах доста по-груби и повече бъзици с тебе, а общо взето си получил като отговори само сериозни мнения.

И аз съм бил в гимназията, знам какво е. Търси нещо на старо най-добре.

Отговорено

Правилен избор, човеко :) Сега остава да намериш и правилното кубе. Кажи на мрънкащия чичко Виктор какъв ти е баса, за да видим какво може да се измисли като опция :)

• 1 month later...
Отговорено
Искам да си купя кубе в порядъка на >=220 лв.

Окото ми хвана ето това : http://www.musicworld.bg/bg/c_448/i_18161/...ger_BXL450.html

Чудех се вие какво ще ми препоръчате?

Мерси предварително!

В този ценови клас няма кой знае каква разлика между отделните марки. За тези пари си вземи нещо ново-винаги има риск като купуваш на старо, особено за говорителя- не знаеш предишния собственик как го е използвал, каде го е даржал и т.н. Относно мощността-зависи какъв стил свириш, може 60 вата да ти свършат работа, но може и с 400 да не се чуваш на сцената-и двата варианта са ми се случвали.

Отговорено

"еми честно казано в стая 5х5 метра 15 вата са ПРЕдостатъчни."

Правилно! Особено ако барабаниста го няма.

Не можеш да концертираш успешно с бас-кубе за 200 лева.

Разгледай по клубовете с какви размери и мощности работят басистите и си свери часовника.

Поглеждай и в базара - понякога излизат читави неща.

И най-важното - не бързай с избора. Иначе вероятността да пуснеш обява за продажба е много голяма.

Отговорено

Аторът от 2 месеца не е писал в тази тема, вие я имъкнахте отнякъде...

Иначе, за вкъщи 15 W са достатъчни, за масовки минимум 100. За мен, най-добрият вариант е два усилвателя. С малкия вкъщи-тихичко, а другият си седи в репетиционната.