Feel like a monster Публикувано Март 13, 2010 Публикувано Март 13, 2010 Решил съм лятото да се сдобия с нещо тежко, а именно на Алекси сигнейчъра "Alexi 200". Понеже ще е от Томан мисля да метна с него "Digitech RP255" и "Line 6 Spider IV 15W". Какво мислите за решението ми и става ли "педала" за ня'къф чеп =] Поздрави. Цитирай
Ex74 Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Ако искаш процесор на тази цена мисля, че това ще бъде по-добър вариант: http://www.thomann.de/gb/boss_me_25.htm а ако дадеш още малко пари, ще си вземеш нещо много по-добро, което форумци могат да потвърдят: http://www.thomann.de/gb/vox_tonelab_st.htm нека коментарите продължат... Цитирай
Feel like a monster Отговорено Март 13, 2010 Автор Отговорено Март 13, 2010 Да, това също е добра идея, но не ми трябва много сложен процесор. Нещо с лууп, разни ефекти като лала, дист, дилей и барабанчета за ритъм, но винаги мога да пробвам нещо по-различно.. ех, не винаги, но образно казано. Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Не си заслужава да си вземеш Лайн 6 и процесор. Вземи си нормално 30 ватово кубе без ефекти. Цитирай
noflip Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 ^човека за да иска процесор явно не му трябва нещо без ефекти... Цитирай
synchu Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 ... лала,.... Нарича се уа-уа ефекта. Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 ^човека за да иска процесор явно не му трябва нещо без ефекти... ?? Идеята ми е, че през Лайн 6 кубето ефектите на процесора се чуват тихо, плюс това, нищо не схванах. Моята идея е да си вземе кубе без ефекти и процесор, защото като има процесор, не му трябва Лайн 6... казвам го като притежател. Цитирай
Feel like a monster Отговорено Март 14, 2010 Автор Отговорено Март 14, 2010 (Редактирано) ... лала,.... Нарича се уа-уа ефекта. Да, прав си, съжалявам =]. От Line 6-a почти не се отказвам. Биха ли ми свършили работа вградените ефекти? Става въпрос за музика между COB, Metallica.. Хареса ми идеята за луупа и барабаните от педала за разни кавъри. Но за това има бекинг тракове, нали? Предполагам, че едно Crybaby Wah ще е по-добре. =] Един съуеник има Spider III. Свирил съм с него и наистина е много добро.. поне аз така мисля. Мисля, че следващата серия ще е по-добра, но не очаквам голяма разлика. Редактирано Март 14, 2010 от Feel like a monster Цитирай
Slav Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 А ако искаш кубе с вградени ефекти, може да погледнеш Peavey Vypyr серията. Цитирай
noflip Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 ?? Идеята ми е, че през Лайн 6 кубето ефектите на процесора се чуват тихо, плюс това, нищо не схванах. Моята идея е да си вземе кубе без ефекти и процесор, защото като има процесор, не му трябва Лайн 6... казвам го като притежател. my bad, не съм те разбрал. по темата - ако ти се набиват повечко пари може да си намериш кубе с вградени ефекти и останалите неща да ги купиш като камиончета, но така определено ще е по-солено. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 YoTheReal: Откъде я измисли тази безумица с тихото чуване на ефектите от процесора? Иначе си прав, че болшинството ефекти в процесора ги има и в кубето. От тая гледна точка, наистина Spider30, според мен, би бил достатъчен. Разбира се, проучи как се управляват ефектите в кубето, да видиш дали ще ти е удобно. Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Ми след като бучнах Зуум 707ІІ трябваше мастъра да ми е на 5 за да го чувам, колкото на на 1,5 без процесор. Ефектите се управляват перфектно, като го вземеш може да ти дам малко съвети, че докато открия как да си направя чист хорус умряха 2 коня. Най-добрия възможен вариант за мен е Лайн 6 Паяк 4-ка 30 ватовото, ако имаш пари и FVB Express MKІІ. Цитирай
Feel like a monster Отговорено Март 14, 2010 Автор Отговорено Март 14, 2010 Доколкото виждам разликата между Spider III и Spider IV е вход за педал. И разбира се цената в българия е с 40 камъка отгоре... Значи имате искате да кажете, че ефектите от ампа са като тези от педала? Добре и аз съм на това мнение. Значи просто ще мина с Alexi-то и с Line 6-а, а по-нататък ще си зема нещо по-.. Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Разликата между Спайдър 3 и 4 в 30-ватовия модел са ОСЕМ симулации. Просто не си взимай 15-ватовия модел. С такава китара не върви. 8 инчов е, слаб е, въобще ако го вземеш, ще се прецакаш. Махни процесора и си вземи само Лайн 6 Спайдър 4 30 или процесор с обикновен амп. Всякаква друга вариация ще има сериозни минуси. Цитирай
BloodMetall Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 (Редактирано) Ако искаш звук "металика" вземи нещо лампово,един EQ и си готов. Аз лично бях фен на Line 6 ,но след като имах достъп до семплите им бях покъртен.. http://www.thomann.de/gb/blackheart_little_giant_bh5h.htm моето предложение за теб! Редактирано Март 14, 2010 от BloodMetall Цитирай
Recommended Posts