Glacierise Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 Ами Хетфийлд, с цялото факане, не мисля че не е културно влияние А и тая култура има ценности, които отиват много отвъд 'благия' език Цитирай
bigjav Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 E, добре, де, тогава не трябва да имате нищо против певици като Анелия и Гергана, които си пеят техните си любовни неща на прилично поетичен език, стоящ на светлинни години далеч от гъза на АЗИС? Цитирай
bigjav Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 Аз, например много се кефя и на музиката на тия няколко пичове от шоуто на къци вапцаров (нарочно е написано малки букви, много ме дразни тоя залухар) Много нахъсан фюжън-фолк! Или пък на Ку-Ку бенд, кво ше кажете по въпроса? Цитирай
AXE Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 Аз нямам нищо(много) против изказа, но имам много против това което всъщност казват - нищо или много тъпо нещо. Цитирай
bigjav Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 Абе, като ... and nothing else matters, некво таково ли? Цитирай
AXE Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 Абе слушал си и чалга и метъл, ко се прайш. Предпочитам ценностната ми система да се влияе от fuck-овете на Джеймс, отколкото от хриповете на Гергана. Цитирай
bigjav Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 Ама, аз никога не съм го и отричал. Пак ще кажа, че де що има музика и стилове на тоз свят, всичките ме къдрят (както казваше един приятел), с изключение на Black, Gothic и имаше май няккъв Atmospheric Metal. :green: Цитирай
bigjav Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 A, иначе най-много харесвам на Бритни оназ работа и на шефката на Р.Ф. намотките, абе, дълбоко съм нагазил в тоя business, както съм сигурен вече забелязахте. Цитирай
Joys Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 (Редактирано) Затова дайте да правим чалга метъл облечени в костюми. Оппа, тогаа ше стане Мерилин Менсън .........ааааааааааааааааха ха .. По добре ще е да се смеси жицата с техното. Чувал съм и сполучливи неща. Или пък ядрен пънк рейв :guitar: :violin: няма достатъчно подходящи иконки да ви заформя една формацийка с парче. :wall: Много нахъсан фюжън-фолк! Или пък на Ку-Ку бенд, кво ше кажете по въпроса? Ку-ку бенда си ги разбират нещата. К'вото да хванат го свирят. Само Годжи ме дразни като пее, че всичко на чалга му избива гласа. Ама той май имаше и няк'во такова парче. А на Къци Хавай (или нещо такова ) бенд са се събрали " най -добрите" музиканти. Редактирано Януари 18, 2005 от Galileo Цитирай
Angry Samoan Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 Aма, що въобще си мислите, че Метълът в неговия първоначален Heavy вид и сегашният Hard core са културно влияние, бе хора? Значи, не че защитавам пошлата чалга, ама ако се критикува едно нещо то трябва да се предложи някаква стойностна алтернатива Не забравяйте цинизмите на А. Купър, уродливостта на Slipknot (дали го пиша правилно?!, ше прощаате ), вечното fuck and fuck на Mr. Hetfield и т.н. и т.н. сумати примери още.... Затова дайте да правим чалга метъл облечени в костюми. Оппа, тогаа ше стане Мерилин Менсън .........ааааааааааааааааха ха .. Приятел, внимавай какво говориш, защото можеш да станеш за смях с това, което казваш. Не можеш да принизяваш така Мetal и Hardcore, защото те определено са социално явление (най-вече Punk & Hardcore) и в много от текстовете им има сериозни социални и политически послания, особено в Punk&Hardcore, което не може да се каже за онази селяния. Да има групи, които са с по-примитивни текстове от тип Motley Crue, Dokken или карикатури като Manowar, но и най каруцарския метaл от тип Venom е на светлинни години от oнази "музика". Просто нещата са несъизмерими. А иначе бенда на дългия селтак са просто едни по-добри свирачи и нищо повече. Цитирай
AXE Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 True. Само не се съгласих с това Да има групи, които са с по-примитивни текстове от тип Motley Crue, Dokken или карикатури като Manowar Са първите две не ги знам за кво пеят - май за любов и т.н. Тва не е примитивно, само е сладникаво и изтъркано. Manowar за много хора може да са карикатури, но пък ако разгледаш текстовете им не в буквален смисъл, а си направиш някаква аналогия (все пак точно това е изкуството) са много смислени, или най малкото могат да ти вдъхнат сила в кофти момент. Рок музиката като цяло е бутнарска музика, което както и да го погледнеш я прави смислена - бунтът не може да е без смисъл и цел. Чалгата пък е бизнес, което автоматично идва да каже, че смисъл не й е нужен. Нужна е простота, за да се върприема лесно и бързо от масите и да носи $$$. Цитирай
Angry Samoan Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 (Редактирано) Съгласен с теб, аз това и казах, че и най-тъпите Hard&Heavy групи са nа светлинни години от онова л**но, дори и Manowar. Все пак става дума за авторска музика и то на съвсем друго ниво. Доколкото си спомням Manowar пееха май за разни крале, битки и други такива епични работи, което си е малко безсмислено и инфантилно, но е далеч по-добре от разни неща , които предизвикват най-първосигналните емоции. Иначе Kiss са една от известните групи с най-неандерталски текстове, за която се сещам. Такива текстове има при много групи , но голяма част от тях малко или повече претърпяват някакво развитие, докато при Kiss такова няма Въпреки това те имат някои яки парчета, особено в първите си албуми. Редактирано Януари 18, 2005 от Angry Samoan Цитирай
AXE Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 [offtopic]Абе аз не че се засягам на тема Manowar ма що да е тъпо да пеят за битки и т.н. Има хиляди книги и филми на такава тема. Просто това ги кефи и поднасят посланията си в такъв контекст[/offtopic] Цитирай
Angry Samoan Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 На мен Мanowar са ми любима тема - те са уникално явление в музиката :green: Типичен пример колко вреден може да бъде Метала за сивото вещество, ако се упражнява продължително. Но това е друга тема. Все пак са много по-добре от циганската музика, кято слушат българите и за която май става дума в тази тема. Цитирай
Recommended Posts