TONY Публикувано Януари 21, 2006 Share Публикувано Януари 21, 2006 това което е решено - скоростта - 2 - 2,8 гига херца - причината - с 1-2 гхц -разликата в цените е малка над 3 идват доста скьпо -вечния спор - Интел или Семпрон? за паметта - -колко да е минимум???? естествено целта ще е да се ползва за записи сьщо така че оптималната конфигурация - и сьвет от кьде и за колко ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Януари 21, 2006 Share Отговорено Януари 21, 2006 зависи какво разбираш под записи ако ползваш програми като кюбейс и други такива - от 2 гхз нагоре. и е хубаво 1 ГБ рам иначе аз си работя на 1,2 и 256 рам с аудитион и нямам ядове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Януари 21, 2006 Share Отговорено Януари 21, 2006 хилядя деведстотин и .. дъждовната като си пазарувах първия комп беше с 32мгб памет тогава се носеха слуховете че 128мгб е препоръчителния минимум за Уин 98..така че колкото по вече рам сложиш по добре..най малко!!! 512 , при положение че ще си със поне 2 000 процесор мисля че ще е добре.. аз съм със 1800 и 512 рам и кюбейс-а ходи..ама само записвам китари не използвам ВСт-ета и др псета http://www.leadert.com/ тука можеш да киризиш цени и да прайш сетки докато броиш жълтиците Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 21, 2006 Share Отговорено Януари 21, 2006 Щом ще го използваш за звукова запоси - трябва ти добра звукова карта - а тя като че ли е най - скъпия компонент от системата. Звънни утре(неделя) сутринта енит телефон у нас(нямам телефон в момента). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Януари 22, 2006 Автор Share Отговорено Януари 22, 2006 зна4и -с ефтим ще си поговорим след малко но следната оферта PC Intel 2,6GHz Intel Celeron 2,6GHz |1024 MB DDR RAM DVD-ROM само вьзпроизвежда | 80 GB | Midi-Tower 400W Mainboard Asrock P4VM800 VIA VM800 графична карта (max 64MB shared) 4x USB2.0 + 2 5.1 Soundкарта 10/100MBit 1 AGP8x / 3 PCI - 300 евро? това е ново и няма каче Уиндоус!! с 256 рам е с 80 евро по ефтино после ще му мисля за саунд карти,записвачки и други екстри - стьпка по стьпка отделно ще ми трябват пари за монитор - един флат поне - от 200 и кусур а ми се щеше да е от тьнките флат Мнения за офертата!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 ами цената е добра, но компютъра няма да е достатъчно функционален за записи... Хард диска е малък, а за аудио съм чувал, че се препоръчват АСУС дъна с Интел чипсети... И 1гб рам е задължителен.. Ако е за ефтинджоса хвърли един поглед тук http://213.16.54.1/offer/USED1.XLS системите са подобни на твоята, само че са с п4 процесор, а не селерон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Януари 22, 2006 Автор Share Отговорено Януари 22, 2006 значи вече е ясно 1 Гб извини ме за невежеството но защо П4 е по добре от селерон? наистина не знам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 значи вече е ясно 1 Гбизвини ме за невежеството но защо П4 е по добре от селерон? наистина не знам ми селерон са орязани версии не п4. С по-малко кеш памет, спестени някви инструкции... Доста често днешните селерони ползват технологията на предишни модели п4, но пак поорязани. Абе геймърски процесори, бързи за много неща, но не и за аудио Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AccesS Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 на моят компютър процесора е Интел пентиум 4 с 1000 памет и 250 диск с тези новите тънки кабели е много бърз компютъра. и на лаптопа е пентиум ама майне е 4. ама пак е бърз . сигурно са най добри тези компютри щото в училище даскала по информатика само за интел говори и за някакви 64 АМД. не разбирам много обаче си вземи тези ,само дето май са по скъпи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellfire Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 (Редактирано) Занчи ето и моето експертно мнение . Като се избира компютър се започва с 2 неща - за какво ще се използва и колко финанси имаме. Рам-та няма да я коментираме защото при нея работите са ясни - колкото повече толкова по добре. Друг е въпроса ако опират нещата до марка . Препоръчвам ти A-data, Kingmax, Kingston. За чипсет имаш две възможности - Intel и nForce ( в никакъв случай не и VIA) мисля че разликта в парите не е много .... Дъното не мога да кажа .... но ако ще е с вградена видео карта както си написал е добре да има и AGP слот , щото да не стане някой ден да искаш да си сложиш някоя по хубава, а да няма къде. От там нататък дъното си го избираш според чипсет и допълнителни възможности които предлага.....Има примерно AsRock което има възможност в последствие със специална платка да се сложи 64битов процесор ..... И стигнахме до "вечния" въпрос - Intel или AMD . Значи на такъв въпрос няма и отговор. По принцип ако се пита Семпрон или Селерон ... много ясно че Семпрон. За процесорите е важно колко cache имат. В това отношение Celeron-ите са много зле .... затова са и толкова ефтини. Ето пак стигнахме до финансовата част... За мен най-добрия избор е чист Pentium4 от 640 нагоре. Ама там цените са отровни. Затова си земаш Sempron-чето и не му мисли. ууух айде стига толкова. @jFog - http://www.leadert.com/ Редактирано Януари 22, 2006 от hellfire Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 (Редактирано) за записи вградена видео НЕ! 1ГБ задълже 160ГБ поне хард процесор и Смепрон а 2600 става не се коси Дъно евтино елитГруп нфорс4 Записвачката е 47$ говорим ДВД тая четяща нема смисъл а да вметна сега съм с АМД64Бит 3200 и май няма нуджа от тия П4 Редактирано Януари 22, 2006 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 я верно Налбантов да разкаже за АМД64 как е положението. Щото това е алтернативата на п4. Кажи как работи, проблеми с поддръжка има ли, виндоуси, драйвери ала бала... Как е като цена сравнено с пентиума? Ако си доволен и е по-ефтин можеш да го препоръчаш на Тони. Аз не съм ползвал, затова не мога да кажа, така че.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 (Редактирано) я верно Налбантов да разкаже за АМД64 как е положението. Щото това е алтернативата на п4. Кажи как работи, проблеми с поддръжка има ли, виндоуси, драйвери ала бала... Как е като цена сравнено с пентиума? Ако си доволен и е по-ефтин можеш да го препоръчаш на Тони. Аз не съм ползвал, затова не мога да кажа, така че.... ами е тва е моя ATHLON64 3200+ /S939 цена на процесора около 170-180$ няма проблем работя с УинХП СП2 с аутопатчер от декември всичко е наред държи се много добре-бръз е само дето и 1 гб рам ми е малко и скоро ще са 2 Редактирано Януари 22, 2006 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 Така... значи имам 2 съвета, които ще ти помогнат предполагам: Щом ще ползваш компа за звукозапис, най-добрия вариант е да имаш НЯКОЛКО бързи харддиска с възможно най-голям кеш и най-малко време за достъп- кеша го пише обикновено в KB, а времето за достъп- в ms. Единия диск трябва да ти е със системните неща- операционна система, програми, глупости... и един диск, който да ползваш за storage на аудио пистите. Така ще имаш огромно подобрение на производителността. Най-добрият харддиск, с който съм работил е Western Digital Raptor 36GB@10000rpm. Времето за достъп и скоростта на четене и писане е просто невероятна... също като цената Та така- за звукозапис най-важното е харддиска. След тва- вградената видеокарта, както беше казано, не е добър вариант- в DAW всичко, което не е свързано със предназначението й по дъното е хубаво, да бъде изключено от BIOSа- LPT, COM, Network и други устройства. Та за видеото- не само, че е добре да е на слот, но е препоръчително да е сравнително сносна- ако не искаш като scroll-ваш из траковете, екрана да се обновява на 2-3 секунди Относно RAM-а- принципно, ако орежеш winXP достатъчно, можеш преспокойно да минеш с 512мб. ОБАЧЕ, ако освен звукозапис, смяташ да ползваш много ефекти, инструменти, background програми и т.н., правилото е колкото повече, толкова по-добре. В момента при тази памет скоростите са много добри при всички видове, така, че не се подмамвай от рекламни глупости за "по-бърз рам". Процесора- отново правилото колкото повече, толкова по-добре, в случай, че използваш много DSPта. Ако ще е чист звукозапис(т.е. само многопистово записване без ефекти и VST/DX... инструменти), процесора не играе кой-знае каква роля. Но понеже съм минал през няколко вида процесори- Intel Pentium. Друго няма. В момента карам с 3.2ghz p4 и досега не съм имал проблеми. И последно и НАЙ-важно- компонентите трябва да са съвместими! Звучи смешно, но 2-3 пъти съм попадал на компове(единия път в СТУДИО), където дъното- един страхотен Asus, струващ майка си и баща си, работеше на 233mhz щото едната плочка на RAMа беше на 400, а другата- на 233mhz. Така, че, ако ще сглобяваш DAW е добре, освен че питаш тук, да имаш под ръка някое приятелче, дето ще е навътре в нещата и да не рискуваш да ти пробутат боклуци, остарели, или ненужни неща, както се опитват да направят повечето фирми за такава техника Само за да добиеш представа, ето какво имам аз: Дъно- Asus P4GD1(FSB 800MHz, max. 4GB DDR 400MHz RAM, SATA, ATA133, Firewire, 8 USB ports, PCI-E) някъде около 90$ ми излезе Процесор- P4 3.2GHz/2MB кеш RAM- Kingston 4x512MB@400MHz A-data(по-надеждно е да са 4х512 отколкото 2х1000 мб!) Видео- някаква асуска карта... със 128мб памет. Иначе карам на 1600х1200 резолюция HDD- 80GB, 8MB кеш, SATA, 7200rpm и WD Raptor 36GB, 8MB кеш, SATA, 10000rpm- тва е животното! Понеже си пазех някой от старите компоненти, цялата работа ми излезе малко над 1000лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 22, 2006 Share Отговорено Януари 22, 2006 Мнения за офертата!!! Аз ще бъда максимално кратък: * 80GB е малко тесен диск. Предвид сегашния пазар препоръчвам Самсунг 250ГБ. * по-малко от 1 ГБ РАМ ще е доста куца работа, но за повече се искат доста пари. Може би най-добре е засега да си с 1 ГБ. Марка Кингстън, ТуинМОС, Кингмакс. * ДВД-Ром, който само чете е куха идея. Записващите не са много по-скъпи, но печелиш доста от тази "добавка". Марки предпочитани от мен - Пайниър и еЛдЖи Последно, но най-важното: Вземи си хубаво дъно! В един комп най-важни са монитора и дъното. След това захванването и т.н. * Монитора, щото най-много него гледаш и зрението не е за две седмици и да се сменя после. * Дъното, защото на него се слага всичко и то дефакто командва останалите чаркове. Виждал съм натруфени с всякакви екстри, мегахерци, процесори, видеокарти и т.н. машини, които са с калпаво дъно и едвам кретат! Вземи си добро дъно, фулл АТХ формат, без вградено видео и да е от истинска фирма. Аз лично предпочитам EPoX, Asus, Gigabyte. Нещо с нФорс 4. (Напоследък много хвалят DFI Lan Party, ама там нямам поглед). * Захранването - защото, освен че добрите имат защита от токови удари и други подобни, осигуряват максимално стабилни волтажи, които предпазват от сривове в системата, но и пазят чарковете. Доста хардове има гръмнали от ефтини китайски захранвания! Марки: Фортрон и Сийсоник. * Процесор - вземи някой евтин АМД, без да се оливаш. Разгледай цените и бързината. Ориентирай се към този, който е най-приемлив, обикновено има един праг над който ти дават малко повече скорост, но искат доста повече пари. Това вече не е удачен вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts